spovedania si......
Raspunsuri - Pagina 11
Sabina spune:
pai nu e vorba ca te duci la alt preot ca sa-ti spuna ce vrei tu sa auzi, nicidecum!! Ci ca sa il gasesti pe acela care se potriveste cu tine astfel incat sa te convinga de Adevar.Care explica pe lungimea ta de unda in asa fel incat te face sa intelegi.
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
denizel spune:
conchitaaaa, sa nu vorbim despre Biblia revazuta si adaugitaaa!!!!![]()
Uite, eu am avut o bunica aristocrata si o bunica agricultoare. Lady a avut doar un copil, pe tata si era o femeie rece, calculata si de cele mai multe ori meschina.
Bunica de la tara a avut 8 copiii, era cea mai frumoasa femeie din sat si de o bunatate fara margini.
Modelul meu este cu siguranta Nastasia, bunica de la tara, dar recunosc, nu am credinta aia mare de care as avea nevoie pt. a face cati copii o fi.
Continui sa sustin ca aceia care propovaduiesc familiile cu multi copii, dar pt. altii nu pt. ei, sunt de fapt ca mine: nu au credinta aia de copil, care se lasa in mainile Tatalui si nu mai tin cont de nimic altceva. Ori daca stau prost la capitolul credinta, eu cred ca nu ar trebui sa devina invatatorii si indrumatorii nostri. Eu nu pot sa scot oamenilor ochii cu invataturile mele decat daca le respect in totalitate.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Elena spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Sa nu punem la zid invatatura lui Hristos
Draga Irina, dar nu a pus nimeni la zid invatatura lui Hristos, pentru ca invatatura sa faci copii in nestire NU este invatatura lui Hristos, este invatatura omeneasca. Te rog sa-mi arati si mie in Biblie unde a spus Mantuitorul ca trebuie sa nastem copii in nestire.
Tu ai prezentat si sustinut aici punctul de vedere al parintelui Paisie ca trebuie sa facem copii "cati da Domnul", fara nici o metoda de contraceptie. Dar uite ca nu toti preotii si teologii ortodocsi sustin acelasi lucru, uite ce spune cunoscutul teolog rus, P. Evdokimov : "Intrucât copilul poate fi în mod liber voit, trebuie sa fie data si o posibilitate de a nu-l avea".
in Biblie spune limpede prin Apostolul Pavel ca omul credincios sa se casatoreasca ca sa nu "arda" in mod artificial si sa se protejeze de curvie si desfranare, toata astea TOCMAI in scopul mantuirii !! NU scrie nicaieri in Scriptura ca scopul casatoriei este nasterea copiilor.
Oamenii au fost aceia care au adus aceasta invatatura, care nu are nici o legatura cu invatatura Domnului. Uite ce spune preotul E. Jurcan:
S-a obisnuit să se spună în manualele scolare de dogmatică că scopul nuntii este întreit: nastere si crestere de prunci, ajutor reciproc si remediu contra patimilor, însă aceste scopuri sunt pur pământesti, de parcă familia ar avea doar acest rol pe pământ. Însă adevăratul si primul scop al familiei este mântuirea membrilor ei, iar celelalte scopuri sunt adiacente.
Importanta este mantuirea omului, chiar daca el a ales sa aiba un copil, doi, cinci sau zece !!!! Domnul nu avea cum sa puna o povara atit de mare asupra oamenilor, cerandu-le/impunandu-le sa aiba copii in nestire, pentru ca EL la inima omului priveste si El curatia omului pretuieste !! Aostolul Pavel spune clar ca nu vor intra in Imparatia cerurilor curvarii, betivi, clevetitorii, certaretii, hulitorii, dar nu spune nimic de cei care au ales sa aiba un anumit numar de copii, potrivit puterilor fizice si psihice !!
Negresit, Domnul se ingrijeste de cei care au ales sa aiba multi copii si care vor sa-si curateasca inima de pacate, dar asta nu inseamna ca cei care au ales sa aiba mai putini copii si care mantuirea sufletului o cauta vor fi gasiti vinovati in fatza Lui !!
Conchita, subiectul asta cuprinde de fapt doua chestiuni: prima, cea initial pusa de Livia si a doua, cea a contraceptiei. Eu nu m-am referit absolut deloc la problema Liviei cand am vorbit de fariseim si nici denizel, in ultimele ei mesaje; in ceea ce priveste problema Liviei, sper ca este clar care este pozitia mea, pentru ca altfel nu-i mai recomandam sa vorbeasca cu un preot ortodox.
Acum, in ceea ce priveste a doua chestiune, i-am raspuns mai sus Irinei, dar as vrea sa iti mai spun ceva, apropo de ce ai scris tu aici:
quote:
nu pricep de ce veniti cu patul lui procust la masuratoare ca sa ne includem toate intr-un singur calapod?
EXACT, Ana, exact asta vroiam si eu sa spun !!! De ce, daca unele femei aleg sa aiba multi copi si sa nu foloseasca nici o metoda contraceptiva, de ce trebuie sa le includem pe toate intr-un singur calapod, asa cum se recomada ??? de ce femeia care alege, tinand cont de limitele ei (fizice, psihice si financiare) decide ca nu poate creste BINE mai mult de unu-doi-trei copii, trebuie neaparat sa nu foloseasca nici o metoda contraceptiva, pentru ca asa spune o invatarura omeneasca ?? eu am tot respectul si toata admiratia pentru mamicile care au ales sa aiba cati copii le da organismul lor, dar nu inteleg de ce toate femeile trebuie sa aleaga aceasta cale, cand NU asta este porunca Domnului !!!
Uite, de pilda, intrebarile puse de Flavia in sensul asta mi se par foarte pertinente ! as fi si eu curioasa sa aflu raspunsul la ele.
In ceea ce priveste fariseismul de care vorbeam, cum ti se pare tie ca ar fi cineva care sustine sus si tare ca nu trebuie folosita nici o metoda contraceptiva si ca trebuie sa facem cati copii da Domnul si apoi sa declare ca ea nu mai vrea sa faca copii ? adica predicam la altii ceva, iar noi facem cu totul altceva ? Bineinteles ca este decizia ei proprie si personala cati copii vrea sau nu vrea sa faca, dar in cazul asta mie mi se pare potrivit sa nu mai sustina ceva ce ea insasi nu face !
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
denizel spune:
Inca una si ma duc!
Uite ce maxima am fabricat in timp ce faceam dus:
Inainte de a gasi adevarul tau, studiaza cu atentie adevarurile celorlalti.
Nu va grabiti sa ziceti ca e infantila, puerila, incarcata de suficienta etc....
mi-a venit asta in cap, pt. ca am observat ca de cele mai multe ori se face partizanat cunoscandu-se doar un "adevar" sau sustinerile posesorilor acelui "adevar".
stiu ca adevarul e unul singur, dar inainte de a-l intrezari macar, trebuie sa ne "prindem urechile" in studierea celorlalte oferte de adevar.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by denizel
Inainte de a gasi adevarul tau, studiaza cu atentie adevarurile celorlalti.
Mi se pare o maxima de mare bun-simt!
mi-ai trezit si interesul pentru bunicile tale, in special pentru bunica Nastasia, de ce nu vii www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61694" target="_blank">aici sa ne povestesti? mai ales ca povestesti mai bine decat te apreciai la un alt subiect!
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Teodora D. spune:
sunt off topic cu ce voi spune in continuare, puteti sa sariti peste daca vreti, ca nu vreau sa deturnez sensul discutiei, dar nici nu stiu daca merita sa deschid un subiect nou; mi-ati dat insa de gandit cu ce ati scris pe aici si mi-au venit in cap tot felul de idei si cazuri extreme- Dumnezeu il iarta pe un criminal daca acesta se caieste, dar daca repeta fapta si se caieste din nou-il iarta din nou?de cate ori? daca vi se pare o aiureala, repet, nu ma bagati in seama cu dilemele mele duminicale.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
denizel spune:
Irina, iti raspund la raspunsul tau (!!:)), adresandu-ti intrebarea pe care mi-ai pus-o cand am ridicat problema Sabatului:
Unde in Biblie spune Hristos ca trebuie sa facem cat mai multi copii, iar in caz contrar sa alegem abstinenta totala?
Daca imi raspunzi ca asta spune Sfanta Traditie, te fac raspunzatoare pentru migrena care ma va lovi brusc
![]()
Teodora, am luat in serios invitatia ta, dar nu pot sa nu iti spun acum o chestie de care mi-am amintit si care m-a facut sa plang de-a binelea.
Bunica Nastasia era moasa satului. Era foarte priceputa si a salvat multe femei de la moarte.
Datorita blandetii, intelepciunii si seninatatii ei era de multe ori chemata la patul de moarte al oamenilor care simteau ca li se apropie sfarsitul. Nu le mai era frica daca ii tinea ea de mana si se rugau impreuna pana cand bietul om isi dadea ultima suflare. Daca si de ea sunt la departare de ani lumina, ce sa mai comentez la ce distanta sunt de modelul Lui de Om?
La a doua ta intrebare nu ma incumet sa-ti dau un raspuns. E prea mare provocarea:)cine ne-o fi pus sa vorbim de Tacerea mieilor?![]()
Teodora D. spune:
quote:
Teodora, am luat in serios invitatia ta, dar nu pot sa nu iti spun acum o chestie de care mi-am amintit si care m-a facut sa plang de-a binelea.
Bunica Nastasia era moasa satului. Era foarte priceputa si a salvat multe femei de la moarte.
Datorita blandetii, intelepciunii si seninatatii ei era de multe ori chemata la patul de moarte al oamenilor care simteau ca li se apropie sfarsitul. Nu le mai era frica daca ii tinea ea de mana si se rugau impreuna pana cand bietul om isi dadea ultima suflare. Daca si de ea sunt la departare de ani lumina, ce sa mai comentez la ce distanta sunt de modelul Lui de Om?
Denizel, abia astept sa-ti citesc povestile!Poti sa dai "copy"-"paste" si la relatarea de mai sus.
Si nu cred ca esti "la departare de ani lumina" de bunica ta, simplul fapt ca stii ca ii esti urmasa, ca te gandesti la ea si te emotioneaza faptele ei, te face sa fii un om mai bun,eu sunt convinsa de asta.

casandra spune:
Teodora, in Evanghelie e scis ca daca fratele tau iti greseste de 7 ori intr-o zi si de 7 ori iti cere iertare, de 7 ori sa il ierti.
conchita spune:
quote:
Originally posted by denizel
conchitaaaa, sa nu vorbim despre Biblia revazuta si adaugitaaa!!!!
huh, eu am avut impresia ca despre asta vorbeati si ca io v-am intrerupt din visare :-))
quote:
Continui sa sustin ca aceia care propovaduiesc familiile cu multi copii, dar pt. altii nu pt. ei, sunt de fapt ca mine: nu au credinta aia de copil, care se lasa in mainile Tatalui si nu mai tin cont de nimic altceva. Ori daca stau prost la capitolul credinta, eu cred ca nu ar trebui sa devina invatatorii si indrumatorii nostri.
cine propovaduieste familiile cu multi copii? era vorba despre ce scrie in Biblie, care e modelul familiei propovaduit de Biblie. ca noi nu suntem in putere sa-l urmam, asta e altceva, traim vremuri diferite si oricum Dumnezeu nu ne-a zis tututor sa facem 12 copii.
bunica ta, Nastasia, este un alt exemplu ca o femeie cu multi copii este la fel de stapana pe destinul sau ca una cu 1-2 copii, ca e fericita si implinita. deci teoria de doi lei vehiculata aici ca femeile cu multi copii sunt automat niste napastuite ale sortii e vax albina crema puca.
quote:
Eu nu pot sa scot oamenilor ochii cu invataturile mele decat daca le respect in totalitate.
eronat. cum nimeni nu e perfect, inseamna ca nimeni nu ar avea dreptul sa transmita mai departe invatatura - oricare ar fi ea-, dupa teoria asta.