Idei de afaceri(2)
Prima parte www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36888&SearchTerms=idei,de" target="_blank">aici
Am recitit topicul acesta si ma gandesc ca ar trebui reinviat.
O sa incep eu:mi s-au suit cativa pitici pe creier,altfel nu pot sa-mi explic cum si de ce vreau sa fac o afacere.Eiii,afacere este mult spus.Imi cunosc limitele si vreau sa ma intind cat ma tine plapuma.Asa ca ma gandii eu sa deschid un mic magazin de imbracaminte(da,banal,stiu).Am gasit si locatia:la 30 m de casa .Asta e un avantaj f. mare;timp si bani economisiti.Am intors-o pe toate partile si am gasit rezolvare la aproape toate problemele,mai putin la cea a timpului.Un magazin deschis de la 9 la 20(aprox) asta inseamna 11 ore/zi.6 zile din 7.Eu am doi copii(pt. cine nu stie) de 3 si resp. 7 ani.Pana la ora 14 sunt la scoala,deci n-ar fi o problema.Dar dupa ora 14 ce pot face cu 2 copii intr-un magazin?Cea mare are lectii deja.sa zicem ca intr-o ora-2 le-ar face cu mine(acasa sau la mag.).M-am gandit chiar ca intr-un colt mic al magazinului sa le amenajez un locsor de joaca:o masuta cu cateva scaunele,niste canapele micute,carticele de colorat,cateva jocuri, un tv mic.Locul va fi folosit si de copiii care vin cu parintii la cumparaturi.Problema este ca nu am pe absolut nimeni care sa ma inlocuiasca pret de cateva ore/zi in magazin.Si sa-i tin pe copii atatea ore acolo,nu e cea mai buna idee.Am vb. cu cumnata mea care are un mag. de imbracaminte si mi-a spus clar:un magazin iti ocupa tot timpul.Nu ma ai timp de nimic.Vei gati pe graba,te vei ocupa de casa in dorul lelii:-D,vei neglija familia.Plus oboseala imensa.Sotul meu ma poate sustine doar financiar,pentru ca jobul ii ocupa tot timpul.Asa ca deocamdata cred ca voi amana ideea magazinului,cel putin pt. cativa ani,cand vor mai creste copiii si vor avea activitati extrascolare,prieteni etc.Sunt curioasa ce solutii ati gasit ,cum faceti sa impacati si capra si varza,adica si copiii,si casa si serviciul(ma refer aici la toate mamicile care lucreaza).Stiu ca o solutie ar fi bunicii,numai ca bunicii nostri sunt departe in Lomania.Cu babysitter,iar n-ar fi o solutie pt. noi din f. mult motive.Sa renunt?sa nu renunt?Se poate,nu se poate?
Simt ca trebuie sa fac ceva,sunt si motivata(cine nu e?),am si idei,am si mai mult timp decat inainte...dar am nevoie de mai mult curaj,poate de un imbold,pe care sper ca mi-l veti da voi.De exemplu acum,in timp ce ma desparteam cu regret de prima idee,mi-a venit o alta:sa coc cozonaci si sa-i vand in supermarketuriCe ziceti?E o idee buna?
va mai intereseaza subiectul?
...if you know what I mean.(proverb american :-D)
Raspunsuri
V. Erica spune:
Ortansa,
Daca nu ai pe cineva care sa stea cu copiii cateva ore e cam greu. De ce excluzi varianta cu bona? Ce varste au copilasii? La gradi?
Ideea cu cozonacii pare buna, dar nu stiu cat de usor ti-ai putea face intrarea in supermarketuri...
Interesant subiect... Si eu vreau un mic bussiness de-ndata ce va mai creste putin mandra mea si tot adun info.
Abia astept idei.
Succese!!!
Scuze, acum am vazut ce varste au! Pai sunt maricei. Sa-ti traiasca!
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
zana spune:
Ortansa deja le simt mirosul!
Aveai tu o reteta parka mai deosebita asa.
...dar e dificil fara bunici si in bone nu prea ai incredere...
Eu de exemplu as infiinta un club mic tocmai pentru activitatile astea extrascolare,pictura, muzica, dans, teatru,computer sa fie toate intr-un loc, unde sa-mi iau si copilul.
Sunt multi profesori ce sunt dispusi sa dea "meditatii"(uite am un vecin pictor, cumnatul aproape somer si s-ar putea sa mai gasesc ) dar imi lipsesc fondurile si economisesc.Sa risc, sa nu risc?
De amenajare ma ocup eu si pun si un colt intim pentru parinti,imi livrezi cozonacii?
Dar oare "banii au miros?" sau ramanem cu ideile si atat.
A..si m-as ocupa si de publicitate, printre picaturi...
Sense spune:
Off, eu n-am prea simtit mirosul banului , pana acum. Am incercat ieri sa scriu un mesaj referitor la cele spuse de Ortansa, dar nu am reusit. Lucrez la o societate care are ca principala activitate inchirierea de spatii comerciale in Tg.Mures. Plecand de la aceasta ipoteza , adica ca as beneficia de o reducere considerabila a chiriei , am deshis sambata un magazinut de 24 mp . A fost o munca imensa, toate facute dupa ora 16 , fara timp pentru copil sau pentru casa. A iesit frumos, singura problema este ca nu am vandut nimic pana acum, e adevarat au trecut doar doua zile si lumea nu stie, marfa este putin mai scumpa, e productie interna, fara turcisme sau chinezisme. Clientele cer marimi mari, dar nu stiu unde as putea gasi producatori de confectii XXL. Daca aveti vreo idee va rog sa ma ajutati cu un Pm. Pentru cele care doresc sa isi deschida o mica afacere , va stau la dispozitie cu tot ce am facut pana acum. Cu multumiri, Daniela
Ortansa spune:
Draga Daniela,iti urez mult,mult succes si vanzare buna.Eu zic sa nu te descurajezi,cu timpul iti vei forma o clientela- faci foarte bine ca ai ales marfa de calitate,personal prefer marfa romaneasca turcismelor si chinezismelor.
Erica-multumesc!Intr-adevar copiii sunt maricei,cu cel mic ma lupt insa din rasputeri sa-l dezdependizez:-D de mine.Nu mi-as lua bona,in primul rand pt. ca n-ar sta ei cu o bona,n-as avea incredere si pt. ca ce-as da pe mere as da pe pere:-D(si mai sunt si alte motive)
Apropos de ce zice Zana- tre' sa recunosc ca mai mult visez decat pun in practica.Totusi am avansat putin in sensul ca acum am sustinere si din partea sotului-pana nu de mult el era foarte reticent la ideea de a face ceva-acum s-a mai schimbat si asta conteaza foarte mult pt mine.Ramane ca eu sa gasesc solutia optima pt. noi.
Aici unde sunt eu acum,posibilitatile si cerintele sunt altele decat in Romania.Din cate vad e mult mai usor sa deschizi un magazin aici,sau sa incepi o afacere decat in Romania.Si ma refer in primul rand la hartogarie.Ce spui tu Zana,aici nu ar merge-copiii inca de la 6-7 ani sunt inscrisi in tabere scolare(scouts) care tin pe tot parcursul anului,cei mai mici sunt dati la crese sau gradinite)-iar cluburi,scoli de vara si locuri de joaca(cu plata,ca gratis nema') sunt f. multe,plus ca presupun o investitie mai mare decat ce vreau eu si ce pot.Dar asa cum spui tu ca ai vrea ,cred ca ar avea cautare in Romania,acolo ar fi ceva inedit.Si livrez si cozonaci daca vrei:-D
Si ca tot veni vorba de cozonaci:-D-aici nu se exista asa ceva(ba da,ca sa nu mint, sunt unii rotunzi si mari ,italienesti dar aromati tare rau de tot si scumputi),iar din ce-am testat eu pe prieteni,rude etc ar avea mare cautare:-D.Chiar ieri am fost intr-un supermarket sa vaz ce gogosi vand:-D si nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut o firma noua "Mama's sweets":-D care facea tot felul de checuletze si briose ambalate in pungi cu bulinutze si la un pret ridicol de mic-o briosa(600 gr) 1$,un chec rotund de 1000 gr-2$juma.Le-am studiat pe toate partile si le-am gasit defecte:erau f. lucioase(crude deci),grele(tot crude), tari bocna(vechi?cu faina prea multa?) si...nu erau cozonaci:-D.Deci m-apuc de framantat.
Mie-mi lipseste si curajul..de ex. cum sa fac eu acum sa-l intreb pe nenea de la magazinul din colt daca mi-ar vinde produsele?:-D
...if you know what I mean.(proverb american :-D)
V. Erica spune:
quote:
Originally posted by Ortansa
Mie-mi lipseste si curajul..de ex. cum sa fac eu acum sa-l intreb pe nenea de la magazinul din colt daca mi-ar vinde produsele?:-D
Ortansa,
Il intrebi pur si simplu daca nu l-ar interesa sa-i aduci un produs care i-ar creste vanzarile/profitul... Daca el spune `nu`, mai incerci si la altii.
Hai, curaj! Eu iti tin pumnii...
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
charmony spune:
Draga Ortansa,
vreau sa te incurajez si eu sa pui in practica ideea cu cozonacii.
Cunosc pe cineva care face ceva de genul asta aici, in Romania (Iasi)si clientii ei ii aduc alti clienti. Si-mi spunea la un moment dat ca din toate ce le-a incercat - cu astea e cel mai multumita. Bineinteles in sistemul asta cred ca are si perioade fara comenzi.
Dar daca reusesti sa faci pentru un magazin... scapi de partea cu distributia (care nu ca-i grea - dar da batai de cap si emotii).
Sunt curioasa care ar putea fi modul de colaborare cu un magazin - dar la voi acolo poate ca sunt alte reguli (a se citi "legi").
Eu personal lucrez in afara serviciului intr-un sistem de vanzari mlm si stiu ca daca te documentezi un pic si lucrezi si daca vrei sa-nveti - poti sa reusesti. Si daca mai ai si cu cine discuta pe teme din astea si cine sa-ti mai dea curaj si idei (atunci cand ti se pare ca nu mai ai....) ai toate sansele sa te descurci. Si-asa stau si copiii pe langa tine - si tu pe langa ei.
Mie-mi vine greu de exemplu - cu activitatea mea - ca pe fetele mele (de 12 si de 6,5 ani) le las singure de multe ori. Sunt mai mari si se descurca (noroc cu cea mare).
Hai c-am zis multe si marunte. Si ma duc sa dorm ca acusi tre' sa plec la serviciu.
Mult succes !
olim spune:
Draga sense sa ai mult noroc cu afacerea ta.
Am vazut ca lucrezi la o societate de inchirieri, nu cumva vand si spatii comerciale?
Ma intereseaza un spatiu in Tudor de 100 m2.
Ai putea sa imi spui si care ar putea fii pretul lui.
Multam inca o data.
Sense spune:
multumesc inca o data pentru incurajari .
olim, deocamdata, zic , nu vindem spatii, dar pot sa-ti spun ca pretul pentru inchiriere este de 15-17 euro/ mp, . .Daca doresti, pot sa intreb care este pretul de vanzare al unui spatiu comercial pentru zona Tudor, difera oricum , in functie de vadul comercial .
Multa sanatate .
olim spune:
Multam pentru raspuns.
M-ai interesa un spatiu de 70-100 m2, pentru un cabinet veterinar.
Dar as vrea sa il cumparam.
Ma intereseaza zona Pandurilor, dar nu exclod si alte zone.
Multam mult pentru orice informatie.
Un sfarsit de saptamana placut.
andradanatalia spune:
sense, stiu ca la noi (in Craiova) exista fabrica de confectii XXL si articole pt gravide.