chist dermoid

chist dermoid | Autor: jeni71

Link direct la acest mesaj

Pentru unele femei e f usor sa faci copii si sa-i parasesti, maltratezi, etc, insa pentru cele de aici uite ca nu e asa usor. Eu si la prima sarcina am ramas greu dupa anlize cu carul si in final cand am renuntat amanand restul analizelor pentru dupa sesiune am ramas insarcinata si cu cerclaj am reusit s-o duc la capat. Asta era acum 9 ani. In 2002 m-am dus la un control obisnuit si mi-a zis sunteti insarcinata va facem chiuretaj si am zis nu, ca poate vreau sa fac un bebe. Imi iau test de sarcina si iese negativ, fapt care ma pune pe ganduri si merg la o alta doctorita care zice nu e sarcina aveti un chist de 3.5cm, si imi da tratament cu Diane 35. Cat faceam tratament chistul crestea iar cand intrerupeam tratamentul revenea la normal si asa am tinut-o aproape 1 an, pana ma hotarasc sa mai merg la un alt medic, care constata ca chistul meu avea 6 cm si-mi spune musai trebuie sa te operez si vom vedea ce gasim inauntru. In sept 2003 ma opereaza si a doua zi imi spune a fost chist dermoid insa era intins pe ambele ovare si a trebuit sa scot tot ovarul drept si putin din stangul, astfel ca acum mai functionez doar cu o bucatica din ovarul stang. Primul gand a fost sa intreb mai pot face un bebe si doctorita a spus atata vreme cat ai CM teoretic exista sanse. In vara ne-am hotarat sa mai facem un bebe si de atunci tot sper si incerc dar nimic. Acum de o saptamana am inceput tratamentul Liviei si sper sa reusesc asa pentru ca doctorita mi-a zis sa revin ia ianuarie daca pana atunci nu mi se intampla minunea ca sa incepem un tratament cu vitamine E si progesteron . Pana atunci insa sper si ma rog si tot incerc. I-am dat si sotului meu tinctura de BU , o ia nu comenteaza si sper, iar cand il anuntam lunile trecute (cand deja incercam sa facem un bebe) mi-a venit nenorocirea ii vedeam ochii cum se intristeaza.
Doamne ajuta-ne !!!!!!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancakarina spune:

Buna,imi pare foarte rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva.Si eu am suferit o interventie chirurgicala (anul trecut)la fel ca si tine tot despre chist dermoid a fost vorba ,de fapt la mine au fost doua chisturi,unul de 8cm iar celalalt de 10cm deci foarte mari dar mie mi-au fost conservate ovarele.Ceea ce nu inteleg este de ce a trebuit sa-ti scoata un ovar?,mai ales ca la tine chistul a avut dimensiuni mai mici?Sper din tot sufletul ca D-zeu te va ajuta si-ti vei vedea visul implinit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

ankakarina Buna si mersi de raspuns. Mi-a scos ovarul drept pentru ca nu se mai putea salva nimic din el.La operatie cand m-a deschis a observat ca si pe stangul aveam chist si a curatat tot, lasand partea de ovar curata/sanatoasa. A spus doctorita ca oricum doar ce nu era afectat de chistul dermoid functiona si din acest motiv am ramas asa greu insarcinata si prima oara si aveam acele dureri groaznice la CM. Anul trecut cand am fost la control, mi-a zis ca si uterul incepe sa prezinte formatiuni fibromatoase. Si am pus aceeasi intrebare mai pot face copilutzi? Si am primit acelasi raspuns ca teoretic da, si ca o sarcina ar fi chiar indicata ca ar curata uterul. De atunci la fiecare control mi-a zis doctorita ca stagneaza si nu am alte probleme. Acum merg inainte cu acest tratament naturist si in ianuarie o sa merg la control sa vad ce-mi spune pt un bebe, ce-mi da sa iau. Inca mai sper !!!!!!
Te pupic, Jeni

Mergi la inceput

Buna,Jeni.Ma bucur foarte mult ca tu deja esti mamica si ca-ti mai doresti un bebe.Eu sunt aspiranta la titlul de mamica,imi doresc foarte mult un copil dar din pacate nu vrea sa apara(ma chinui de 10 ani).Dupa operatie doctorita mi-a spus ca nu mai sunt probleme,deci voi putea avea un copil.Ceea ce ma intristeaza enorm este faptul ca a trecut 1 an si 3 luni fara nici un rezultat,dar la fel ca si tine sunt optimista,inca mai sper.Te pupic Karina.

Mergi la inceput

Buna !!! Da mai vreau un bebe enorm. Stii....ma gandisem si la adoptie, dar.........nu e acelasi lucru ca si cand il simti tu in burtica. Am cateva prietene care insarcinate a doua oara care tocmai au nascut. Si cand am aflat de ultima prietena ca a nascut mi-au dat lacrimile si-am plans de fericirea ei si pt dorinta mea neimplinita inca. Tu ce tratament faci? Eu l-am inceput pe-al Liviei si eu si sotul meu si speram. Oricum in ianuarie ma duc sa vad ce tratament imi da doctorita. Cand am fost in oct la ea (dupa 3 luni de incercari de a face un bebe) a zis ca din ianuarie ne punem pe treaba cu un tratament, ca teoretic dupa 6 luni de incercari nereusite iti pui semne de intrebare, si mi-a explicat si riscurile pe care le pot avea la o a doua sarcina avand in vedere antecedentele mele-clar cerclaj pentru a tine sarcina, si altele. Insa, nimic nu ma poate tine in loc. Il vreau acest copil, mi-l doresc.
Te sarut Jeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Buna.
Nu stiu ce sa mai zic de chisturile dermoide si de scoaterea ovarelor.Eu am ramas insarcinata la 21 de ani, dupa vreo 2 ani in care am luat anticonceptionale.Si am ramas exact la o luna dupa ce le-am lasat. Pana atunci n-am avut nici o problema.CM la 28 de zile, fara dureri exagerate.............totul absolut normal.Am piedut coplilul la 2 luni(aprx).In momentul in care am fost la medic, mi s-a zis ca am chisturi, si ca daca nu ma operz, nu voi mai putea avea copii. disperata, nici nu am clipit.M-am dus la operatie.Dupa ce m-am trezit din operatie.............surpriza:Idioata de doctorita mi-a scos ambele ovare, zicandu-mi ca erau infectate si dadeam in cancer.M-a nenorocit pe viata.
Faza mai nasoala e ca am fost de atunci la o gramada de medici si mi-au zis ca nu am avut nici urma de chisturi. Tot ce am avut au fost cheaguri de sange.
Mare confuzie a facut "doctorita"...............
Acum singura mea sansa de a avea un copil e cu Fiv cu ovule donate. Am inceput deja analizele, si daca totul o sa fie bine, in ianuarie voi face Fiv-ul. Ma rog la D-zeu sa ma ajute sa am si eu un copilas, sa simt si eu cum creste din mine, cum se misca.......................
Daca nu voi reusi, voi infia un copilas, darcum ai zis si tu Jeni.....nu e acelasi lucru.
Multumeste-i lui Dzeu ca ai deja un copilas si ai grija de el ca de ochii din cap.E un dar ffffffffff mare de la viata.Ai pt. cine munci, si pt. ce lupta.
Pupici

Mihaela

Mergi la inceput

Buna scumpa.In privinta adoptiei sunt de acord cu tine,sper ca nu supar pe cineva dar asta este parerea mea si nici nu vreau sa intru in amanunte.Prietene insarcinate sau care au nascut am si eu si la fel ca tine ma bucur enorm pt. ele ca si-au vazut visul implinit.Un tratament anume nu am dar in schimb iau vitamine+acid folic si ginseng,sotului la fel vit.Vreau sa repet analizele hormonale si lui o spermograma sa vedem care-i situatia.In rest asteptam,poate se intimpla o minune. Mihaela,doctorita asta chiar te-a nenorocit pe viata,scuza-ma ca o spun,cum a putut sa-ti faca asa ceva?oare aceasta infectie nu se putea trata?Eu cred ca mai degraba ai ajuns pe mana unui macelar ,daca nu sunt indiscreta poti sa-mi spui numele acestei dr.?Sper din tot sufletul sa-ti ajute D-zeu si sa ai parte de copilasul pe care ti-l doresti.VA PUP Karina

Mergi la inceput

Iliuta-ce sa-ti zic eu cand am aflat de chist ca il am (nu stiam atunci ca e dermoid) era doar pe ovarul drept si daca m-as fi dus atunci la doctorita care m-a operat nu s-ar fi intins si pe al doilea ovar. Am citit despre chisturile astea pe net sunt pline cu unghii si par (gretos)si asa te nasti cu ele, dar uite eu am dus prima sarcina cu acest chist. E adevarat ca si eu am mai pierdut o sarcina mica inainte de a avea fetita, drept pt care cand am ramas insarcinata cu fetita m-am si dus la medic si mi-a dat tratament sin momentul ala si cu tot tratamentul era sa pierd iar la 2 luni si ceva, am stat in spital vreo 2-3 saptamani (stiu ca era martie-aprilie inflorisera pomii si eu eram in spital si ma uitam la lumea care se plimba pe strada si plangeam nestiind daca voi duce sarcina pana la capat). Apoi au hotarat sa-mi puna cerclaj si am stat acasa pana am nascut. Ideea este alta multi dr sunt f superficiali te duci la control platesti iei reteta si pleci linistita acasa ca stie doctorul ce face nu te gandesti ca poate a gresit si sa mai ceri parerea unui alt medic. Si uite asa patesti alte alea, te mutileaza, eu nu stiu cum pot dormi linistiti. Eu daca gresesc ceva la servici nu crapa nimeni, ca gresesc doar in acte le reglez luna urmatoare, nu distrug suflete, vieti, sperante. Fetita mea e topita dupa bebelusi si mereu imi spune de-un fratior sau surioara si cand stiu ca incerc si nu pot ma doare sufletul si regret acel chiuretaj facut exact la 1 an dupa ce-am nascut cand nu aveam servici si eram intr-o situatie materiala grea. Acum sper si incerc pe toate caile sa mai fac un bebe (desi toate prietenele imi spun ca nu e momentul ca e tarziu si diferenta mare intre copii). Iar cand citesc aici cate femei isi doresc asta ma doare sufletul pentru ca le inteleg perfect.
Si repet as infia un bebe pentru ca as da o sansa unui copil adus pe lume de o femeie care nu a meritat acest dar, insa nu e acelasi lucru vreau sa-i simt eu miscarile in burtica sa fie al meu din prima zi. E o alta legatura care se creaza. Daca nu reusesc am sa ma mai gandesc si la varianta asta, insa e ultima pe lista.
Asa ca fetelor bafta si sa ne aduca mos Craciun cate un bebe frumos la toate , va pupic pe amandoua.

Jeni

Mergi la inceput

Buna. Da ANCAKARINA, POT SPUNE CA M-A NENOROCIT PE VIATA DOCTORITA.SI CU CAT TRECE TIMPUL SUNT TOT MAI CONVINSA. EU CRED CA UN CHIST(SI CU ATAT MAI MULT DERMOID), NU SE POATE DEPISTA LA O CONSULTATIE DE RUTINA. MIE NU MI S-A FACUT NICIODATA INAINTE DE OPERATIE UN ECOGRAF MACAR(NICI ABDOMINAL, NICI VAGINAL), DECI CUM D-ZEU A PUTUT SA-MI VADA CHIST DERMOID? APOI, EA MI-A ZIS CA NU MI-A PUTUT SALVA NICI UN SEGMENT DIN OVARE, IAR LA ECOGRAFELE FACUTE DUPA, A REIESIT CA MAI AM O BUCATA DIN OVARUL DREPT(DIN PACATE NU MAI FUNCTIONEAZA).ASA BUNA "DOCTORITA" A FOST CA N-A STIUT CA MI-A LASAT BUCATICA AIA................
NUMELE"DOCTORITEI" E savescu lacramioara(suceava).O SPUN FARA NICI O RETINERE SI CHIAR ROG TOATE FETELE DIN SV SA SE FEREASCA DE EA.
DIN FERICIRE, STIU CA NU MAI ARE PACIENTI, CA S-A DESPARTIT DE SOTUL EI SI CA A AJUNS O BETIVA.SPUN DIN FERICIRE, PT. CA SINCER LA RAUL PE CARE MI L-A FACUT, NU MI-E MILA DE EA.
EU CAND AM SEMNAT PT. OPERATIE, NU I-AM DAT ACORDUL SA-MI SCOATA OVARELE, SAU NIMIC ALTCEVA.DAR...........ASTA E.........LA NOI MEDICII SUNT DISPERATI DUPA BANI(NU GENERALIZEZ), SI CUM AI ZIS SI TU, UNII SUNT CHIAR NISTE MACELARI............
V-AM PUPUT. MULTA BAFTA-

Mihaela

Mergi la inceput

Buna seara,MIHAELA un chist fie el si cit de mic se poate depista la o consultatie ginecologica sau la ecograf dar doctorul nu poate fi sigur ca este dermoid pina nu se intervine chirurgical,cred.Eu stiam ca am chist ovarian(am facut un control de rutina la un medic in varsta deci cu multa experienta,datorita lui am aflat ca am acest chist,mi-a spus din prima )era foarte mic ,de marimea unei nuci,la inceput nu mi-a venit sa cred asa ca am facut o ecografie si intr-adevar a avut dreptate,am urmat tratamentul prescris dar din pacate n-am scapat de el.Am lasat sa treaca foarte multi ani pina m-am hotarit sa merg la alt medic,pot spune ca in acest timp n-am avut absolut nici un fel de prob.(CM regulat,fara dureri,etc)nici prin gand nu mi-a trecut ca ar putea ajunge la asemenea dimensiuni.Doctorita la care m-am dus (o tipa foarte de treaba ,tinerica)m-a consultat,am facut si eco dupa care mi-a dat verdictul:2 chisturi(nu unul)de 8cm si 10cm deci clar OPERATIE,acesta fiind si motivul pentru care nu ramin insarcinata.M-am operat,multumesc lui D-zeu,am trecut cu bine,a facut tot posibilul pt a-mi salva ovarele(stia ca nu am copii)iar acum sper ca intr-o zi voi putea sa-mi tin copilul in brate,singura mea dorinta este aceea de a deveni mamica.Ce va doresc voua?ceea ce imi doresc si mie,sa raminem cit mai repede gravidute,sa aducem pe lume copii sanatosi si sa ne bucuram de ei.Va pupic,cu drag Karina

Mergi la inceput

Buna, Karina.
Uitandu-ma pe biletul meu de iesire din spital, vad ca scrie ca m-au internat pt. chist ovarian, iar in urma interventiei chirurgicale, se produce ovarectomie bilaterala pt. chist dermoid bilateral(ovar drept-8 cm, si ovar stang-5 cm).
Eu una tot nu-a lamurita.Deci imi zice la inceput ca am chist(ovarian), si ca tre' sa ma operez, ca altfel nu imi trece si nu voi mai putea avea copii. Daca nu a stiut de la bun inceput ca era dermoid, de ce mi-a zis sa ma operez?
Oricum nu inteleg multe...........Iar de faptul ca m-a nenorocit sunt convinsa.Daca ovarele mele ar fi fost infectate si as fi dat in cancer( cum mi s-a explicat extirparea lor), ar fi trebuit sa merg la controale, consultatii, verificari........etc. Cred ca saracii bolnavi de cancer nu se trateaza asa cum m-am tratat eu.O operatie, scos ovarul si..............gata.
Oricum ura asta n-o sa-mi treaca niciodata.Ma rog la Dzeu sa-mi dea un copilas, desi nu va fi copilul meu, deoarece va fi cu ovule donate.Este groaznic sa mergi la medic si sa discuti despre asta, sa-ti amintesti tot prin ce ai trecut..............si sa te agati de un fir de ata.
Va pup, si va doresc din suflet sa va dea D-zeu un copil.Sa dea la toate fetele din lumea asta ce plang dupa unul, iar celor ce nu-si doresc si ii arunca pe unde pot sau ii omoara, sa nu le mai dea.
Nu e drept........................

Mihaela

Mergi la inceput