Recunoastere certificat casatorie!
Am o rugaminte la fetele care s-au casatorit civil in strainatate, dar si-au oficiat casat religioasa in Romania!
As vrea sa stiu daca preotul v-a cerut transcrierea in romaneste a certif de casatorie strain.
Oare o simpla traducere nu e deajuns?
Intreb asta pt ca preotul este oprit prin lege sa oficieze casat religioasa daca nu exista casat civila incheiata legal.Am vazut acum ca e complicat procesul de transcriere a certif de casatorie,iar casat in strainatate nu e recunoscuta in Romania.
Cristina
Raspunsuri
motanik spune:
off-topic: v-ati hotarat? Faceti pasul?
Sa fie intr-un ceas bun decizia voastra, casa de piatra, sanatate si iubire si intelegere la tot pasul sa aveti!
--------------------
Andra
Noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank">La numai un anisor, are diabet...Ajutor!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59084" target="_blank">Cine este Alex? haideti sa il cunoasteti!
paraluta spune:
Eu pot sa-ti raspund!
M-am casatorit in Germania la starea civila in ianuarie 2001. Nunta in Romania am facut-o de abia in 2003 - iunie. Am dus doar certificatul de casatorie german, si cu asta basta!Dar daca ai nelamuriri, mai bine suna la biserica unde te vei casatori, si vorbeste cu preotul de acolo.
Transcrierea certificatului de casatorie in registrele de stare civila romane, trebuie doar atunci cand vrei sa ai alt pasaport, pe numele nou!
Bafta!
2girlsmum spune:
Tocmai am vorbit cu o buna prietena din Romania a carui sot este preot.Si ea spune la fel (am intrebat-o special, dupa ce am zarit topicul tau), ca ar fi sufiecient doar certificatul in original, eventual o simpla traducere, in cazul ca preotul e mai in varsta si poate nu intelege ce e ala "Marriage Certificate". Mi-a promis ca se mai intereseaza si in caz ca mai e nevoie de ceva, o sa-mi comunice iar eu o sa iti transmit raspunsul..
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile noastre aici si aici
CryssUK spune:
Multumim de urari,Andra!:)
Paraluta si Patricia,va multumesc din suflet pt informatii!
M-am mai linistit! Probabil cel mai bine ar fi sa pun pe cineva sa vb cu preotul care (probabil) va oficia casatoria religioasa.
Tocmai vazusem ca se poate incheia casatoria si la Ambasada Rom in Uk, dar iti tb exact aceleasi acte ca in Rom, dureaza o gramada toata procedura si pe deasupra o sa tb sa transcriu certif in engleza, asa ca probabil o sa merg la un Register Office englezesc si apoi (daca am nevoie vreodata) o sa transcriu certf in romaneste.
Pupici,
Cristina
dana n. spune:
Buna seara!
Din cate stiu eu transcrierea casatoriei efectuate in strainatate(si nasterea unui copil) in registrele romane este obligatorie(in cazul in care esti cetatean roman).Nu mai stiu exact...este un termen limita ptr transcriere,daca depasesti primesti amenda.
------------------------
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse poze
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207" target="_blank">Poze cununie civila
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3374760" target="_blank">Nunta noastra
CryssUK spune:
Am vazut ca termenul legal de transcriere este de 6 luni, dar nu este stipulata nici o pedeapsa pt intarziere>
Oricum , in cazul nostru ....cred ca pica varianta casat civile la Register Office pt ca vazui acu 5 min ca desteptii de britanici s-au gandit sa mai dea o lege care a intrat in vigoare din feb 2005 si prin care suntem obligati sa obtinem un Certificat de Approval de la Home Office inainte de oficierea casatoriei si asta costa un extra de 135 lire.
Daca mergem la Amb Rom in UK at ne tb certif nuptialde la dr si mi-e ca s-o cruci cand oi cere asa ceva....
Pana la urma in zilele noastre nu-ti mai vine sa te mariti deloc !
Oricum multumesc pt inf, dar pana la urma indiferent ce cale alegem , va fi lunga, costisitoare si cu multe umblaturi pe drumuri!
Sar'mana pt tot!
olim spune:
Nu fii dezamagita si nu renunta la batalie.
Chiar daca ai de umblat dupa cateva hartii, merita sa faci efortul, mai ales cand esti sigura de pasul pe care vrei sa il faci si iti doresti acest lucru.
E destul de complicata situatia, mai ales ca pe langa o gramada de bani mai sunt si drumurile care trebuiesc facute.
Capul sus si ininte ca rusii.
Bafta si vrem sa te vedem poze cat mai curand.
zana spune:
Te-am prins, dar parca vorbisem ceva?
Sa fiti fericiti si casa de piatra!
Ce nu-i greu de facut in zilele nostre? pana si sa te mariti.
Sa fie intr-un ceas bun!
si
CryssUK spune:
Zana, cum sa uit ...esti sigur pe lista mea de invitati :)
Inca nu ne-am hotarat asupra casat religioase (care are sanse de 90% sa se intample in august)....in functie de ce se intampla in ianuarie decidem daca va fi sa nu anul viitor.
Insaaa, vom face cu siguranta casat civila in primavara in Uk, fara fast,dantuiri si toate cele, ca astea le pastram pt nunta!
Pupici la toata lumea!
Cristina