Carnet de soferi romanesc in europa
fetelo,eu am carnet de 3 ani jumate,sunt casatorita in germania de 3 ani.eu conduc aici dar pe drumuri scurte(la piata,la doctor etc),deoarece imi e frica sa nu ma opreasca politia si sa ma trezesc cu o amenda groasa deoarece noi nu putem conduce cu carnet ro in europa.Intrebarea mea este:in 2007,daca vom intra in UE carnetul de sofer va fi bun in europa.Nu as vrea sa mai fac inca o data scoal aici,puteam sa-l schimb in 6 luni de sedere in germania,dar trebuia sa dau examenele si cum nu vb germana nu l-am schimbat.Acum ar trebui sa fac scoala din nou si nu prea am chef.Oare va fi bun cand vom intra in UE?Pupici!
Raspunsuri
narancea spune:
daca ar fi dupa mine, femeile nu ar trebuii sa aibe voie la condus, niciunde ! nicicind.........
lilanda spune:
quote:
Originally posted by narancea
daca ar fi dupa mine, femeile nu ar trebuii sa aibe voie la condus, niciunde ! nicicind.........
Daca ar fi dupa mine, nu toti barbatii e proci....da' iaca, nu-i
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
lilanda spune:
Da' cum trebuii sa fim, ahhh??? :-))
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
michelle7 spune:
nu exista permis international pe care sa-l iei din romania???nu stiu care sunt conditiile de acordare dar poti sa intrebi. De ce sa faci scoala inca o data?? asa cere legea??? in sua eu am dat doar examenul pe baza carnetului romanesc, dar americanii sunt mai permisivi cand vine vorba de condus .
michelle7
soma spune:
dupa cate stiu, in Germania poti sa faci echivalarea celui romanesc in urma unui examen. Examenul poate fi si in engleaza iar toata tarasenia costa cam 1000E.
In Japan, putem folosi carnetul intrenational 1 an dupa tre sa faci echivalarea celui national in carnet japo. Daca stai 3luni afara din Jap apoi mai poti folosi Ci inca un an..si tot asa. Nu ma intreba cum conduc aici, ca nu spun!
cait spune:
Eu aici l-am schimbat fara nici un examen nimic.
Cel international il poti obtine din Romania costa vreo 100si ceva de euro si e valabil 1an dupa kre il reinnoiesti.
Cred k dup aintrarea vor fi bune si permisele noastre pt k am un prieten polonez care nu si l-a schimbat a ramas cu permisul luat in Polonia dar stiu eu cum o sta treaba pt romani..
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
copiloi spune:
Si o prietena de-a mea din Lituania si-a schimbat permisul,aici in Germania, fara nici un examen de echivalare. Teoretic, asa ar trebui sa fie si pentru RO.
Alina
Guestus spune:
Daca te prinde politia te baga la categoria "condus fara carnet".
Ai sanse cu un avocat bun sa scapi mai ieftin..ca nu ai stiut legea, limba si blabla.
Dupa ce intra Ro in Eu ai voie sa conduci.