Rezilierea clauzei -e posibil?
Soacra mea,in urma cu 10 ani,a facut sotului meu vanzare-cumparare pt.un apartament cu doua camere in care noi locuim dar cu o clauza de uzufrukt.Ea,timp de 10 ani,a fost mai mult plecata iar acum doreste sa se mute la noi,avem 2 copii de 6 ani si 1 an care o deranjeaza,ea suferind cu nervii si doreste sa aiba camera ei unde sa nu fie deranjata.Noi,neputand sta 4 persoane intr-o singura camera,ne ameninta ca reziliaza contractul si ne da in judecata pt.daune morale.
Va rog mult,daca imi puteti raspunde: -ce sanse are sa castige?
Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001&whichpage=6" target="_blank">"Teledon" de suflet-5 euro pt.o viata!!!
Raspunsuri
marius spune:
Nu este vorba de contract de vanzare cumparare ci drept de folosinta. Proprietara ramane ea, voi avand drept de folosinta. Are toate drepturile si va castiga fiind proprietara de drept dar nu pt daune morale, ci pur si simplu ne veti mai avea dreptul sa stati acolo.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
camelia72 spune:
Marius,nu soacra este proprietara,ci sotul meu,ea a vandut apartamentul sotului si ea are clauza de uzufrukt,deci are dreptul sa locuiasca in acest ap.Problema este ca ea vrea singura intr-o camera,deci zice ca are dreptul la jumatate din locuinta ceea ce nu-i corect ca noi,4 persoane,sa locuim intr-o singura camera iar ea in cealalta.
Problema este ca nu suporta copiii si vrea sa ne dea in judecata ca nu poate sta linistita si vrea daune morale.
Nu stiu daca are acest drept,va rog sa ma lamuriti!
POZE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001&whichpage=6" target="_blank">"Teledon" de suflet-5 euro pt.o viata!!!
marius spune:
Aaaaa... am inteles pe invers. I-a vandut apartamentul dar are drept de folosinta ea p o perioada prevazuta in contract. Pai atunci este taman invers. Conform acelei clauze poate folosi apartamentul pe perioada stabilita in contract. Dupa care gata. Cel mai bine este sa specifici cu exactitate ce scrie in contract la clauze. Altfel exista riscul sa inteleg gresit. Sau sa nu stiu o anumita prevedere.
Oricum in principiu dat fiind acea clauza pe perioada stabilita avea (sau are dupa caz) dreptul de folosinta a apartamentului asa cum este precizat in contract in acest sens. La finalizarea termenului se pierde acest drept daca in contract nu scrie altfel. De asemenea nu sunt precizate conditiile de prelungire a prevederilor contractuale, daca exista sau de anulare a unora daca exista si asa mai departe.
Nu poate sa ceara daune pentru ca nu a fost prejudiciata in exercitarea drepturilor prevazute in contract (sau a fost?). Daca termenul de folosinta este depasit nu are dreptul sa solicite sa locuiasca in apartament pentru ca nu exista nici un temei legal. Este suficient refuzul din partea sotului tau in calitate de proprietar deplin asupra acelui imobil.
Daca detaliezi poate apar si alte elemente.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
camelia72 spune:
In contract nu este specificat nici un terman,deci poate locui toata viata,nu este specificat nici ca are dreptul sa locuiasca singura intr-o camera...desi ea asta vrea.Nu o spun cu rautate dar ea pana acum,timp de 10 ani a locuit cu diversi barbati,la noi a fost binevenita intotdeauna,venea numai pt. perioade scurte,pana isi gasea pe altcineva,apoi pleca iar,chiar si 2-3 ani.Mie chiar mi-ar fi de folos sa ma ajute cu copiii,asa cum fac toti bunicii,deci nu avem interes sa ii facem probleme.Ea invoca de fapt ca nu ii oferim conditii sa stea linistita,copiii sunt copii,nu avem ce le face,pe ea ar interesa-o de fapt mai mult despagubirea.Ne ameninta chiar ca reziliaza contractul de vanzare-cumparare,ceea ce mi se pare absurd de moment ce a semnat odata ca a vandut imobilul,nu vad ce sanse mai are sa devina ea proprietara.
Marius,te rog mult sa ma ajuti cu tot ce stii,avem nevoie de informatii,ar trebui sa ne gasim si noi un avocat?
POZE