M-am hotarat...adoptie (24)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Intr-adevar suntem foarte fericiti. Sper din suflet sa fie totul bine pana la capat.

Ma gandeam eu ca in curand ma luati la intrebari dar nu aveam curaj sa mai scriu nici o litera pana nu vedeam samburica la eco.

Oricum cel mai mare ajutor sa trec mai usor peste perioada critica il am de la Andrei......:))

Va pup,

Flory 8+ si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Dora, numarul de telefon de la DPC Piatra Neamt este 0233/229217, interior 16 sau 17, iar persoana care se ocupa de adoptii se numeste Mirela Negrus. Nu retin daca pe tine te intereseaza o fetita mica, nou nascuta sau o fetita mai maricica (3-4 ani). De la o prietena care lucreaza ca jurist la DPC am inteles ca au o fetita de 3-4 ani cu dosarul de adoptie finalizat. Daca te intereseaza da-mi un semn si cer mai multe detalii.

Dana p. din discutiile pe care le-am avut cu asistenta la vremea respectiva nu mi-a dat de inteles ca ar fi vorba de vreo suma minima pentru a putea adopta. Conditia principala este sa poti asigura un trai decent copilului. Cred ca te-ai putea incadra in aceasta cerinta.

Piccaflor, nu pot decat sa te felicit pentru gestul vostru. Pentru mai multe detalii in ceea ce priveste un centru de plasament ai putea sa o contactezi pe Pashosha. Pentru ma i multe detalii citeste aici :
http://www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=59

Flory, multa sanatate !

Rucsi, noi in perioada cand demarasem procesul de adoptie nu am vorbit cu alti prieteni tocmai pentru a evita astfel de pareri "binevoitoare". Astfel de pareri nu te pot intoarce din drum dar iti pot face rau(psihic).

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Salut si eu fetele dragute cu copii superbi .Si celor care inca nu au reusit sa isi aduca puiul mult dorit acasa le urez bafta si multa rabdare ca vom reusi toate pana la urma.Eu nu am mers inca la DPC-Cluj pentru ca inca mai am CM de la FIV si nu ma simt fff. bine dar de abia astept sa-mi treaca sa pot merge.
Dana p ma bucur mult ca si tu te-ai hotarat sa ni te alaturi.Sa speram ca mai multe fete de la ,,Asteptand un ingeras,,,mai ales cele care au incercat cam tot ce se putea dpdv medical, ni se vor alatura.Cu siguranta sufletelul nostru pereche ne asteapta sa-l luam acasa.
Flory sa-ti traiasca samburica,sa se faca mare si frumoasa si sa fiti ffffffffff fericiti impreuna.
tuturor.

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucsi spune:

Voi aveti dreptate. N-ar trebui sa mai vorbesc cu nimeni despre asta. Asa am sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

ceci, si eu sunt din cluj. sa'mi spui daca te pot ajuta cu ceva. noi saptamana trecuta ne'am depus dosarul, si acum asteptam primul telefon de la asistenta, sa vedem cine se va ocupa de noi si sa stabilim prima intalnire.
mult succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Multumesc tuturor pentru raspuns.
Eu astept sarbatorile de iarna dupa care vom incepe sa strangem actele pentru dosar.
Cecilia, da , cand incerci tot ce se poate sa ai un bebelus al tau si nu-l ai si mai treci si prin tot felul de necazuri asa cum am fost eu sau tu, nu-ti mai ramane decat sa-ti gasesti sufletelul in alt parte,pentru ca el este acolo si ne asteapta pe noi.
Flory sa-ti traiasca samburelul!!

Va pupacesc pe toate

Dana
http://community.webshots.com/user/danavas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Alexa multumesc mult si cu siguranta voi apela la voi atunci voi avea nevoie.

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Flory ma bucur ca esti bine si samburica e bine.
Cecilia astept telefonul tau.
Alexa Ioana iti tin pumnii si sa-mi zici si mie pe cine ai asistenta.Ma rog sa fie Alina.
Dana_p felicitari pentru decizia luata!Va fii bine!
Patri va veni apa si la moara ta fii sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

Asi, uite ce aveam eu in minte cand spuneam de plasament: in
Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului

Art. 54. - (1) Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului are obligatia de a īntocmi planul individualizat de protectie imediat dupa primirea cererii de instituire a unei masuri de protectie speciala sau imediat dupa ce directorul directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului a dispus plasamentul īn regim de urgenta.
((4) Planul individualizat de protectie poate prevedea plasamentul copilului īntr-un serviciu de tip rezidential, numai īn cazul īn care nu a putut fi instituita tutela ori nu a putut fi dispus plasamentul la familia extinsa, la un asistent maternal sau la o alta persoana sau familie, īn conditiile prezentei legi.

SECTIUNEA a 2-a
Plasamentul
Art. 58. - (1) Plasamentul copilului constituie o masura de protectie speciala, avānd caracter temporar, care poate fi dispusa, īn conditiile prezentei legi, dupa caz, la:
a) o persoana sau familie;
b) un asistent maternal;
c) un serviciu de tip rezidential, prevazut la art. 110 alin. (2) si licentiat īn conditiile legii.
(2) Persoana sau familia care primeste un copil īn plasament trebuie sa aiba domiciliul īn Romānia si sa fie evaluata de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului cu
privire la garantiile morale si conditiile materiale pe care trebuie sa le īndeplineasca pentru a primi un copil īn plasament.

In lege nu scrie de atestat, ci doar ca DPC te evalueaza sa vada ce-i cu tine. In fine, asta nu-i important, numai ca da nastere la interpretari. Si asa un DPC e de acord cu plasamentul, altul nu...

Aissa - daca tu te gandeai la centrul de la Casin ca fiind centrul Sfanta Maria (pe colt la Arcul de triumf, cu o curte mare) - acel centru nu mai are copii (am impresia ca din aceasta vara). Acolo este sediul DPC sector 2 si inca ceva.

Mimsi si Alexia(10.09.2005) http://community.webshots.com/user/AlexiaMaria2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Da, ala il aveam in minte ca treceam pe langa el zilnic in drum spre serviciu si mereu ma uitam la copii. Dar daca anul asta nu am mai mers pe acolo habar n-aveam de schimbari.

Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput