irigator
Mai am o problema pe ziua de azi! Vreau sa imi cumpar un irigator vaginal dar nu stiu nimic despre ele....habar nu am nici cum arata, care sunt mai bune! Am inteles ca unele fac mai mult rau decat bine! M-ar interesa si preturile si de care imi recomandati sa iau! Pupici!
Raspunsuri
anelize spune:
Este un recipient circular,ca un acordeon, si care are la capat un "bat" cu gaurele.
Este foarte bine ca te-ai gandit sa folosesti asa ceva.Eu fac spalaturi o data la 2-3 zile cu ceai de pelin+galbenele.
Cauta in orice farmacie.Costa in jur de 150.000-200.000.lei.
marrina spune:
carlaCred ca cel care se numeste Tantum Rosa e mai bun (si mai scump). Mi-am luat si eu unul gen burduf (acelasi model), mai ieftin dar e dintr-un plastic care nu-si pastreaza forma si e cam bun de aruncat. Cat despre unguentul de galbenele
nu-ti fa probleme ca-i ieftin.
spic de grau spune:
Doctorita mea ginecoloaga de aici mi-a spus sa nu cumva sa folosesc irigator. Flora care este in interior are si ea scopul ei si spaland-o mai rau faceti. Mai repede va infectati.
Eu zic sa va spalati normal, fara instrumente de "tortura"...
Iar chestia cu irigatorul mi-au spus-o si alte prietene.
Lumy- mamica lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi
(11 Martie 2004)

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
eckho spune:
Spic de grau, subscriu. Si mie mi-a zis doctorul meu de aici acelasi lucru. Eu am facut candida de la spalaturi vaginale. 
mamica oana spune:
Am folosit si eu cu ani in urma,de 2-3 ori pe zi
,ziceam eu ca e bine.Si m-am ales cu o rana pe col de mai mare frumusetea.Cand a auzit doctorul, s-a crucit de prostia care o faceam si mi-a interzis sa-l mai folosesc,doar cel mult in situatii speciale (control ginecologic)sau dupa cate un contact sexual,in nici un caz des.Acea secretie "nesuferita" e cea mai buna protectie pentru vagin.In urma cu 1 an,cand am fost gravida,mi-am facut analiza secretiei ,iar rezultatul a iesit excelent,bioloaga chiar s-a mirat de rezultat,iar asta s-a datorat doar faptului ca am incetat cu acele spalaturi nesanatoase.
PETRECEREA DE 1 ANISOR
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59903" target="_blank">JURNAL DE NASTERE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?topic_ID=60266" target="_blank">DE ZIUA TA
megbeng spune:
carla, nu e bine sa folossesti irigatorul, decat daca ai vreo condie medicala care impune STRICT acest lucru...
exact cum bine au zis si fetele de pe aici: iti distrugi flora ta, si apoi n=o sa mai reusesti sa scapi de candidoze si alte porcarii!!!
foloseste doar pentru "exterior" un gel special cu ph neutru..se gasesc in farmacii,la preturi rezonabile
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
carla2005 spune:
Fetele va multumesc de raspunsuri, chiar nu stiu ce sa fac...eu tocmai m-am tratat de candida si nu stiu ce sa fac sa nu mai apara! Sunt in ceata total cu cum trebuie facuta cat mai corect igiena in zona! Imi e frica sa mai fac baie in cada ( fac doar dusuri) ca nu cumva sa nu se mai intample ceva !
dpop spune:
fetelor, nu e dracul asa negru!!!
nu puteti afirma ca spalaturile vaginale sunt asa de nocive!
ele sunt recomandate in multe afectiuni ale aparatului genital. datorita lor am ajuns in 3 luni de la papanicolau 2 cu atipii celulare, la 1 normal.
e adevarat ca nu e bine sa se exagereze cu ele, sau sa se faca fara cap (de x ori pe zi). cred ca rata de "intretinere" ar fi o data pe luna sau asa ceva, si se face "cu cap". adica se folosesc anumite ceaiuri, eu pun un pic de sare (are efect de tonifiere) si bicarbonat (ajuta la prvenirea ciupercilor).
personal, folosesc un irigator mai special, produs de o firma poloneza, care are varful care se introduce dintr-un cauciuc moale, si e curbat - pare imens, cand mi l-a recomandat farmacista nici nu voiam sa-l iau, dar ea a insistat sa pun mana sa vad ca e f flexibil - nu e din plastic.
de asemenea irigatoarele se fierb! inainte de folosire, daca nu vreti tot felul de probleme.
sunt irigatoare universale, care se pot folosi si la clisme si vaginal (nu acelasi
decat eventual dupa 10 min de fierbere + dezinfectare). bineinteles sunt de multe marimi, iar pentru clisme serioase (de la 1 litru de lichid in sus), sunt alte device-uri.
preturile variaza in functie de cat de pretentioasa esti.. de la cele tantum rosa (care am auzit de la prietene ca sunt ok, pentru ca sunt ca un acordeon, si curge mai usor lichidul) care se invart pe la 150-200 de mii pana la ceva cum am spus mai sus, care e pana la 400 de mii sau asa ceva. dar e o investitie, pt ca te tine ani buni, daca e din cauciuc.
concluzia e ca daca esti sanatoasa nu ai de ce sa mai faci spalaturi, dar daca ai vreo problema, ele SUNT benefice. e f important intr-adevar sa protejezi flora vaginala.
mira_m spune:
quote:
Originally posted by spic de grau
Doctorita mea ginecoloaga de aici mi-a spus sa nu cumva sa folosesc irigator. Flora care este in interior are si ea scopul ei si spaland-o mai rau faceti. Mai repede va infectati.
Eu zic sa va spalati normal, fara instrumente de "tortura"...
Iar chestia cu irigatorul mi-au spus-o si alte prietene.
La ce te referi prin normal, la spalaturile exterioare???