A doua emigrare-Unde sa mergem?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jersey3681 spune:

blackpanterro, fiind innebunita dupa branza iti pot spune ca in Germania la magazinele turcesti gasesti la borcan o branza foarte asemanatoare la gust cu casul framantat (deci sarat). Daca iti place sunt sigura ca vei gasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Un fel de cas sarat se numeste ricotta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

"eu ma zbat sa gasesc cash"

aia se cauta in toata lumea

Mergi la inceput

bird70 se pare ca stai cam prost la capitolul "branzeturi". Ricotta este foarte asemanatoare cu urda la noi in nici un caz cu cashul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Nimic mai adevarat, Jersey Girl, ricotta e foarte asemanatoare urdei noastre, de-aia nici n-o suport, desi e foarte nutritiva, grasime putina si proteine cat incape!
Insa nu de asta am intrat eu aici, ci pentru ca se discuta despre Australia care e si in planurile noastre, noi suntem inca noi in Canada, insa mereu cu gandul la AU. Si de-acolo, odata stabiliti, nici nu mai avem ganduri de plecare. Initial am locuit in Germania pentru cinci ani, dar am inceput sa pasim incet si sigur catre destinatia finala.
Jersey, citesc neincetat informatii de pe sites referitoare la viata in AU si ma distreaza la culme sa aflu cat de terifiati sunt multi de ideea de a trai in AU din cauza numeroaselor jivine veninoase.
Mai sunt si altii care sustin ca AU nu-i decat un desert imens populat cu salbatici si prea putina civilizatie. Ori scoli putin competitive.
Nu stiu cat de multe info ai tu despre aspectele astea, insa as aprecia opiniile tale.

Prinzchenmutter

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zeynat spune:

Informatii despre Australia gasiti pe www.emigrare.info

Mergi la inceput

Mona B asa cum ti a raspuns zeynat www.emigrare.info/forum este un site excelent despre Australia.Acum iti voi raspunde din experienta mea personala:
1." ma distreaza la culme sa aflu cat de terifiati sunt multi de ideea de a trai in AU din cauza numeroaselor jivine veninoase"
Eu personal nu le am vazut...adica nu zic ca nu exista...dar aici nu am in casa paianjeni cum aveam in Ro de exemplu. Cred ca se vorbeste mult despre asta si pentru ca Australienii sunt genul carora le plan animalele,"wild life" si incearca sa o protejeze cat se poate de bine.Si automat se vorbeste despre serpi, reptile,crocodili... In nord se pare ca gasesti mai multe specii...In Canberra ducem lipsa si nu regret:)))

2."Mai sunt si altii care sustin ca AU nu-i decat un desert imens populat cu salbatici si prea putina civilizatie."
Crede ma ca si eu aveam impresia ca Australia e un desert imens...Pana am ajuns aici si am fost surprinsa de cata verdeata au, de munti,de zapada, de frigul care e in sud iarna.De exemplu azi dimineata am avut gheata pe parbriz desi primavara a venit.Sunt si zone de desert inland dar pe coasta e absolut superb. Cat despre Aborigeni...pentru mine sunt ca si tiganii in Romania.Doar ca nu canta manele ci la didgeridoo:)))Plus ca ei reprezinta 1% din populatia totala a Australiei.

3."Ori scoli putin competitive. "

Eu nu am studiat aici dar stiam ca ANU este in topul facultatilor din lume.Nu stiu dupa ce criterii se fac aceste topuri dar sunt sigura ca scoala de aici este competitiva si te ajuta mult.

Astea sunt ideile mele personale...e posibil ca fiecare sa perceapa Australia in mod diferit.Mie imi place si spun asta dupa ce am locuit in Franta si Germania...nu se compara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Jersey, multumim pentru informatii si ce sa mai, esti o fericita, eu nu stiu daca voi avea sansa sa traiesc vreodata acolo :(

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Originally posted by bird70

quote:
Originally posted by jersey3681
-ca nu gasesc branza de vaci

Se cheama feta si o gasesti la supermarket la deli, australian feta este foarte asemanatoare cu branza din Ro, bulgarian feta e ceva mai sarata si mai grasa, sunt bune amandoua.

Feta e ca o telemea , sarata sau nu , iar branza de vaci e dulce , de obicei o gasesti la piata la tarani.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Merci mult de raspuns, Jerseye exact cel pe care-l asteptam.
Una din cele mai bune prietene ale mele si fosta colega de clasa in gimnaziu, traieste in Sydney de aproape 17 ani si tinem legatura, desi nu ne-am vazut de zece ani.
Din copilarie stiam ca Australia are munti si perioade din an cu zapada. Asa ca n-am dat crezare baladelor emise de necunoscatori.
Pai, definitely keep in touch. Asteptam sa obtinem cetatenia canadiana si aplicam pentru emigrare in Oz.
Bye now!

Prinzchenmutter

Mergi la inceput