A doua emigrare-Unde sa mergem?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Zeynat iti multumesc pentru link

Prinzchenmutter

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Canada. Apoi, de ce nu.. Australia... Ca a 3-a emigrare!!! Asta dupa ce mai vedem si cum stau lucrurile prin U.S.A.

Am fi ales Australia, insa este asa departe... Plus ca are aceeasi clima ca aici si m-am cam saturat.. (de bine probabil). Vrem putin la zapada... frig, viscol! Si as alege un loc mai putin 'aglomerat', departe de lume.. sa traim, asa, in liniste... Stie careva dintre voi cum este in NewFoundLand & Labrador?

Adevarul e ca nu ne-am fi grabit asa de tare sa plecam de aici, este o tara superba... din toate p.d.v., insa dupa tot ce s-a intamplat luna trecuta, am zis gata.... tb. sa plecam cat mai repede... Am avut si o rachetuta lunga-lunga, cazuta undeva mai in spatele blocului... + altele trimise special la noi (cu raza lunga), insa care s-au oprit pe drum... Asa incat avem toate motivele s-o taiem de aici, insa cu mare parere de rau.. OF. Pacat... Si oricum, ce sa mai zic de cei din nord-nord, unde traiau numai in sirene, adaposturi... si bum-bum-ul de la rachete... Parca nu era adevarat... Si ce e mai trist este faptul ca se poate repeta, oricand... Si poate fi si mai rau...

Cam atat,
Cu drag,
Isabella, Yael (2 ani & 10 luni -24Nov.'03) & Nardi (1 anisor & 5 luni -01May'05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

...de ce nu si New Zealand, poate e chiar mai bine, este o tarisoara mai retrasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Yael , sa stii ca si in Au e zapada... Iar in legatura cu dorinta ta de a te stabili intr-un loc retras , departe de lume...stii si tu ca sunt avantaje si dezavantaje...insa Australia nu inseamna numai cele 3-4 orase cunoscute de cei mai multi...
Iti doresc sa faci alegerea cea mai buna pt. tine si pt. familia ta !
Si cine stie...poate ne vom intalni in Au !

" Exista oameni atat de saraci incat nu au nimic altceva decat bani . "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syracuse spune:

quote:
Originally posted by blackpanterro

Dupa parerea mea viata in State e cea mai confortabila.

Hai ca ma bag si eu desi am citit ceva pe aici despre “gentutze in cap”. Dar imi asum riscul. Si eu ma gandesc aproape cu disperare la o a doua emigrare, mai precis sa emigrez acolo unde am vrut de fapt sa ma duc prima oara si nu am reusit la vremea respectiva, dat fiind o serie de circumstante.

Locuiesc in SUA de 8 ani si vreau sa ma intorc undeva in Europa, oriunde, numai sa ajung din nou sa traiesc pe sol European. Dupa 8 ani in Statele Unite mi-am dat seama ca pentru mine, singurul loc de pe planeta in care mi-as gasi pacea cu adevarat este undeva in Europa (inclusiv Romania, insa protejata de un salariu vestic, altfel te scufunzi rau de tot acolo). Asta in pofida tuturor dezavantajelor clasice mentionate de multa lume vis-a-vis de viata in Europa: lipsa de spatiu, trai scump, rasism, intoleranta, societati clicoase, somaj, etc.
In ceea ce priveste afirmatia de mai sus cum ca “America este tara cea mai comfortabila” - este adevarat. Este o tara foarte buna pentru cei al caror singur scop in viata este sa nu simta nici un fel de discomfort, pe nici un plan: fizic, material, social, cultural, intelectual. Aceasta tara este organizata in asa fel incat sa nu trebuiasca sa depui nici un fel de efort decat strict la locul tau de munca foarte specializat, sa nu-ti pui nici un fel de intrebari sau sa-ti bati capul cu prea multe idei in afara celor legate de bucatica ta de job. Si cum majoritatea oamenilor nu detin joburi care sa ii faca sa gandeasca teribil de mult…rezultatul este destul de trist per total.
Totul e facut sa curga ca pe banda, majoritatea lucrurilor sunt deja “mestecate” pentru tine de catre un altcineva.. In rest, muncesti, mananci, cumperi, consumi. Pentru unii o astfel de viata suna a “rai”. Eu insa dupa cativa ani buni in acest fel de “rai”, am inceput sa vad numai diavoli in fata ochilor.

Deci inca o data, depinde de genul de persona care esti. Personal nu as recomanda aceasta tara nici unei fiinte care se considera oarecum mai…hai sa zicem sofisticata sau ne-superficiala …si care are si alte pretentii de la viata in afara celor mai sus mentionate (muncesti, mananci, cumperi, consumi). Cu atat mai mult daca esti genul cerebral, care infloreste in medii intelectuale, cu conversatii profunde, sau genul careia ii place sa aibe putini prieteni dar foarte apropiati si compatibili, in compania carora sa simti ca traiesti, care sa te inteleaga si cu care sa “conectezi” pe plan personal, emotional, etc. La fel, daca esti genul artistic sau hedonist, innebunit dupa frumos , creativitate, eleganta, spirit liber sau dupa sublim - FUGI!!! Aici iti vei gasi iadul ci siguranta.

As mai adauga inca ceva privitor la rasismul si xenophobia Europenilor si toleranta si stilul primitor al Americanilor. La o prima vedere este adevarat: Europenii discrimineaza, Americanii nu prea sau chiar deloc. Nimeni insa nu pare a fi interesat de motivul pentru care Americanii nu discrimineaza si sunt atat de primitori la o prima vedere. Sa fie oare pentru ca au suflete atat de largi si generoase incat incape acolo oricine si orice?
Asa am vrut sa cred si eu la inceput - pana cand mi-am dat seama ca este foarte usor sa tolerezi pe cineva sau ceva de care realmente …nu iti pasa. Opusul iubirii nu este ura ci indiferenta. Americanii sunt de fapt oameni extrem de indiferenti, extreme de focusati pe sine si nimic altceva…si care neavand o constiinta colectiva de aparat sau valori cu adevarat commune (in afara catorva superficialitati care ii face pe toti Americani), nici nu au vreun motiv sa fie rasisti sau xenofobi. Asa cum am auzit pe cineva oodata la TV…SUA nu este o natie, este o “miscare sociala” in care unii oameni opteaza sa intre.
Aici incape oricine fiindca de fapt nimeni nu va ajunge sa se uneasca “in gand” cu nimeni. Nimeni nu va simti nici un fel de complicitate cu nimeni - fiecare va deveni un atom individualist, politicos, tolerant si “politically correct” care se va izbi ocazional de unul si de un altul…dar si ce daca? Ramai pana la urma cu o senzatia seaca de nerelevanta care te face sa ti se faca un pic dor de “rasismele” Europene.
Cel putin pe mine m-au facut.
In acest moment, prefer sa ma duc in Europa si sa ii conving pe “boierii” de acolo ca nu au nici un motiv sa fie rasisti fata de mine desi provin din biata Romanie “cu mucisori la nas” (si cred ca as face-o cu success) decat sa mai stau aici in mijlocul “tolerantei” Americane.

Sunt gata sa ma arunc in fata rasismului European ca Anna Karenina in fata trenului numai sa nu mai am de a face cu aceasta societate seaca cu care nu am avut si nu voi avea niciodata nimic in comum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

quote:
Originally posted by syracuse

Deci inca o data, depinde de genul de persona care esti. Personal nu as recomanda aceasta tara nici unei fiinte care se considera oarecum mai…hai sa zicem sofisticata sau ne-superficiala …si care are si alte pretentii de la viata in afara celor mai sus mentionate (muncesti, mananci, cumperi, consumi). Cu atat mai mult daca esti genul cerebral, care infloreste in medii intelectuale, cu conversatii profunde, sau genul careia ii place sa aibe putini prieteni dar foarte apropiati si compatibili, in compania carora sa simti ca traiesti, care sa te inteleaga si cu care sa “conectezi” pe plan personal, emotional, etc. La fel, daca esti genul artistic sau hedonist, innebunit dupa frumos , creativitate, eleganta, spirit liber sau dupa sublim - FUGI!!! Aici iti vei gasi iadul ci siguranta.

te invit sa faci o vizita la san francisco si la berkeley

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syracuse spune:

Da, Lai - stiu, am auzit. Desi nu am fost acolo niciodata sunt convinsa ca San Francisco este o minunata exceptie de la regula. Am auzit ca este un loc foarte frumos, si chiar cred ca este.
Din pacate..pentru mine asta este o floare (destul de unica) cu care nu se face primavara.
Mai mult decat atat, nu toata lumea isi permite sa locuiasca in San Francisco; si chiar daca ne-am permite, oricum nu as vrea sa locuim acolo din cauza distantei prea mari fata de Europa.

In rest, nimeni nu a acuzat vreodata America cum ca ar fi un bastion al frumusetei, intelectului, esteticului si elegantei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Recomand ca si Lai, San Francisco, dar si NYC. Cosmopolit, cu multi oameni inteligenti si deschisi (cap si inima). Expozitii, teatru si mai ales una din orchestrele divine ale planetei.
Ski in Connecticut, plaja inLong Island. Cand nu sunt atentate e o placere sa calatoresti si cu avionul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Sotia m-a atentionat. Estetice sunt si defilarile de moda si altele gazduite in NYC.
Gratiosi sunt patinatorii iarna in Central Park si Rockefeller Plaza.

US nu-i uniform. Nu ramane intr-un loc care nu te satisface. Dar ai putea cauta si mai aproape decat Europa. Noi suntem c-un picior pe un mal si unul pe altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by syracuse

O newyorkeza iti zice

Ai uitat inca ceva....nu te tine nimeni cu forta aici. Esti liber sa pleci cind vrei...

Adaug la lista facuta de Lai si AC: Boston, Atlanta, Philadelphia.

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput