A doua emigrare-Unde sa mergem?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Eu sunt de multa vreme pro Australia!
Unul din motive e ca urasc aglomeratia si nebunia, asa cum spunea mai sus Aurelia. Si ador natura si timpul petrecut in the open, iar in acest sens Australia mi se pare locul ideal. Ca si pentru a-ti creste copiii in mod sanatos, pe cand iarna esti nevoit sa-ti petreci timpul liber indoors, ceea ce eu consider un minus la viata de aici.
N-ar mai trebui sa visez la locuri exotice pentru a-mi petrece concediile.

Prinzchenmutter

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Originally posted by clepsidra

fetele din irlanda, spuneti-ne si noua cum se poate ajunge acolo, cum e viata, cum iti gasesti de lucru si alte cele, daca se poate.

-----------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra.
(Jules Renard)

Cum se poate ajungeaici... Simplu , legal sau ilegal.
Legal , ai nevoie de work permit , care ti-l face firma la care vei lucra, nu poti sa aplici tu singura.In trecut erau firme in Ro. care colaborau cu cele din Irlanda , plateai o suma frumusica (2500 euro) ca sa obtii un astfel de permis si veneai aici , lucrai si era legal. Dar f.f. putini au obtinut un contract in domeniul lor. De obicei e vorba de curatenie sau catering.
Sau poti sa te casatoresti cu un irlandez sau o persoana care e din UE.
Ilegal, cu viza falsa , cu viza de turist si uiti sa te mai intorci in tara , si mai sunt si alte variante pe care eu nu le stiu si nu ar fi recomandate.

Nici cu viza de student nu se prea poate veni , iar daca totusi reusesti , nu ai drept de lucru, decat poate daca gasesti pe cineva care sa te angajeze si sa te plateasca in mana , fara acte si inregistrari.

Oricum , din cate stiu eu , in acest moment din intreaga Europa cele mai bune salarii se obtin in Marea Britanie si Irlanda. Asta am citit eu pe undeva , comparand acelasi job , aceleasi ore de lucru dintr-o alta tara europeana si Irlanda , e diferenta mare intre salarii.Daca mai ai norocul sa fi si legal aici , atunci ai aceleasi drepturi ca ale unui irlandez , si asta nu doar pe hartie , ci in fapt real.
Poate singura problema deranjanta , ar fi ca unii dintre ei sunt rasisti (destul de putini ), dar oare nu e asa cam peste tot?

Daca mai aveti si alte intrebari , cu placere.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

quote:
Originally posted by yank

quote:
Originally posted by peanut

Sotul meu este iranian si lui ii surade Austria si Belgia. Stiu ca cea mai mare problema o sa fie cu rezidenta. Ne intrebam ce o sa schimbe din aceasta privinta cand o sa intram in UE.

Mutati-va in Israel,preturile la case in Ramat-Gan sint in scadere

Life`s a bitch and then you die

tu vaz ca citesti prin ginduri la barbate meu

eu abia astept sa plec de aici.

in europa cred ca in momentul asta nu m-as simti cu adevarat in elementul meu decit la marsilia. vorbesc de atmosfera, de viata culturala si nu de nivelul de trai.

Imi surid multe alte locuri in europa, cafenele, atmosfere, dar nu pe termen lung.

anunt important: dau la schimb viata pusa la punct in statiunea balneoclimaterica de kko cu lapte unde stau pe ferma la tara in africa .

Digitale Dissidenz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Mariana 1976, nu stiu de ce zici tu ca nu cunosti romani care s-au realizat in Suedia, eu am stat 10 ani in Stockholm si am cunoscut numai romani cu joburi super bune, in diverse firme, si chiar si eu am avut un job super. ok, am facultatea facuta in Suedia, dar era plin de ingineri din Ro care lucrau la firme sau isi faceau PhD in Suedia.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

quote:
Originally posted by cipcipcip

Mariana 1976, nu stiu de ce zici tu ca nu cunosti romani care s-au realizat in Suedia, eu am stat 10 ani in Stockholm si am cunoscut numai romani cu joburi super bune, in diverse firme, si chiar si eu am avut un job super. ok, am facultatea facuta in Suedia, dar era plin de ingineri din Ro care lucrau la firme sau isi faceau PhD in Suedia.

cipcipcip,pai e o mare diferenta,daca faci studiile in Suedia sau vii cu diplome din Romania.Adevarat ca sint romani care au joburi bune,dar nu reprezinta o majoritate.Si eu locuiesc de 10 ani aici si pot sa-ti spun ca o buna parte din romanii pe care ii cunosc s-au chinuit ani in sir,pina au obtinut un job.Mariana a subliniat foarte bine problemele pe care le ai ca imigrant in Suedia.Trebuie sa fii pregatit psihic pentru multe schimbari radicale.Mentalitatea suedeza e foarte diferita de cea romaneasca,vremea e odioasa,oamenii sint "altfel"(ca sa nu zic mai multe ca iar primesc gentutze in capatina:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Cipcipcipsi eu am studiat aici,ca am venit la 20 de ani.Cind ma refeream la "realizare" nu ziceam ca nu au joburi bune,dar ca ar merita poate mai mult.Cumnata mea suedeza a plecat in UK pentru un salariu mai bun si l-a obtinut acolo.
Cunosc multi romani cu pregatire superioara care au intimpinat multe greutati in Suedia pe nemeritate.

Mariana 13+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jersey3681 spune:

Buna fetelor,

Eu locuiesc in australia si va pot oferi informatii...Sunt atat de multe de spus incat sincer...prefer intrebari cu ce va intereseaza in mod special

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Ceea ce a spus Mariana despre Suedia se potriveste si Norvegiei.
F draguti si politicosi in fatza, insa tot ca pe un imigrant te privesc. Si daca mai vii si dintr-o tara din Est, e si mai nasol.
Si aici se gasete f greu de lucru.Ma refer la job-uri mai bune.
Sint de 4 ani aici, si am ajuns la concluzia ca singura solutie sa am un job bun ,e sa studiez aici(ceea ce voi si face de la anul).

In rest, Norvegia e o tara frumoasa, curata, civilizata, stresul este aproape inexistent.
In regiunea unde locuiesc eu, vestul Norvegiei, iernile sint blinde(rar sub 0 grade) si verile sin ok.
In sud iernile sin f friguroase ,iar verile destul de calduroase.
In nord e teroare iarna, si e bucurie mare daca vara se ajunge la 20 de grade.

Asa o idee ...in caz ca vrei sa ajungi aici.

Ile si Vivian (07.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Originally posted by ile77

Ceea ce a spus Mariana despre Suedia se potriveste si Norvegiei.
F draguti si politicosi in fatza, insa tot ca pe un imigrant te privesc. Si daca mai vii si dintr-o tara din Est, e si mai nasol.
Si aici se gasete f greu de lucru.Ma refer la job-uri mai bune.
Sint de 4 ani aici, si am ajuns la concluzia ca singura solutie sa am un job bun ,e sa studiez aici(ceea ce voi si face de la anul).

iernile sint blinde(rar sub 0 grade) si verile sin ok.

Ile si Vivian (07.03.2006)

Cam asa e si-n Irlanda.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Suedezele si norvegienele, stati linistite ca nici sudistii nu-s mai buni. Macar scandinavii au motive sa trateze esticii cu aere de superioritate, pe cind portughezii mei dupa ce ca-s vai de capu lor se mai uita si de sus la estici Pe cind de fapt polonezii i-au depasit de mult
Eu ca sa am un job bun aici m-am dat suedeza (ceea ce si sint, in acte), ca altfel nu vedeam eu un job calumea cit e haul. Io ma intorc in Scandinavia si maine, va spun sincer.

Jersey, eu sint mare fun Australia, te rog spune-mi si mie cum e viata acolo, ce-ti place, cum te-ai acomodat...

Mergi la inceput