A doua emigrare-Unde sa mergem?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Vin si eu si scriu, cu toate ca am citi tot ce ati scris pana acum.
Noua nu ne place deloc Spania, si avem aici aproape 6 ani, ne-am integrat bine, avem casa noastra, masinia, etc, dar nu ne place deloc.
Adica vreau sa spun ca e apreciata munca fizica, si in domeniu iti gasesti foarte greu de lucru.Sotul meu e veterinar si in domeniu lua 700 euro si muncea toata ziua.Acumlucreaza pe camion si ia 3000, datr ne vedem de 3-4 ori pe luna si atunci cateva ore doar.Eu am luacrat pe la firme si acum in agentie imobiliara.Dar nu ai contracte bune, banii sunt de 700-800 euro pe luna si program de la 9 la 9 seara, inclusiv sambata.
Iti gasesti foarte greu de lucru, iar firmele mari platesc prost si trag de tine la maxim.Iti gasesti menajera, bar, constructii sau agricultura mai usor, dar dupa 5-6 ani de faculta, parca nu ai face asta toata viata.
Si noi ne-am gandit sa plecam in Australia, sau tarile nordului, unde el si-ar putea gasi ceva in domeniul lui, ca eu ma adaptez.
Astept detalii despre Australia, daca cineva imi poate spune ceva.
O zi frumoasa tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

In Finlanda salariul mediu este unul dintre cele mai mici in Europa.Multi finlandezi pleaca in Germania,UK si State ca sa cistige mai bine.
Veterinarii aici sunt cautati,dar limba e tare nasoala,examenele grele si au nevoie mai mult la tara.Asta se intimpla cu doctorii in orice domeniu,isi gasesc de obicei de lucru la tara unde nu se prea incumeta nimeni din cauza salarilor mai mici ca la oras.
Daca nu sunteti in domeniul IT aici nu prea e usor de gasit job-uri.
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

"Adica vreau sa spun ca e apreciata munca fizica, si in domeniu iti gasesti foarte greu de lucru"

magari spaniolii...asa ospitalitate nu am mai pomenit.
Normal ar fi sa faca ei munca fizica si sa-i lase pe emigranti sa gindeasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by aiska

In Finlanda salariul mediu este unul dintre cele mai mici in Europa.Multi finlandezi pleaca in Germania,UK si State ca sa cistige mai bine.
Veterinarii aici sunt cautati,dar limba e tare nasoala,examenele grele si au nevoie mai mult la tara.Asta se intimpla cu doctorii in orice domeniu,isi gasesc de obicei de lucru la tara unde nu se prea incumeta nimeni din cauza salarilor mai mici ca la oras.
Daca nu sunteti in domeniul IT aici nu prea e usor de gasit job-uri.
Sabina

cred ca daca esti doctor bun vin aia cu vacile si in helsinki downtown la consultatie....nu?

Mergi la inceput

GUESTUS
De ce nu vii pana aici si te convingi
Ofer cazare gratuita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Guestus
Aici daca esti doctor veterinar la oras te ocupi numai de catei si pisici si alte "lighionane" "de apartament",iar daca ai avut ghinionul sa ajungi pe la tara faci zeci de km cu masina personala din satulet in satulet si mai esti citeodata si de garda noaptea pe un salariu destul de prost.
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Dupa descrierile tale peanute vestul Frantei corespunde ideal numai ca aici ca, cuplu emigrant nu se poate ajunge ,ba din contra cureaua se stringe din ce in ce mai mult si se preconizeaza sa se trimita "acasa" trei sferturi dintre cei care cer azil politic!
Dupa indelungile mele pereglinari prin europa si eu i-ti recomand Austria s-au Belgia ca sa nu mai spun ca Australia ma fascineaza si pe mine si ma face s avisez ,daca as fi avut un sot neatasat la pamintul lui cred ca in avionul de Australia as fi urcat mai intii,din ceia ce stiu eu, sistemul de protectie sociala in Australia este cel mai bun cunoscut pina acum, totul merge mai usor decit peste tot :integrare ,serviciu ,casa,etc singurul bemol ar fi ca distantele intre vecini sint uneori mari ,rata demografica daca nu ma insel este de 2,4 locuitori pe 1km².
Ideal pentru cei care nu iubesc aglomeratia si nebunia ,o viata calma si serena cu multa natura in jurul tau ,paradisul pe pamint pentru mine !
P.S.
Am inteles ca sint serpi si reptile multe dar casele se construiesc cu plasa la usii si geramri ,deci este OK!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clepsidra spune:

hai, ca m-ati innebunit cu Australia.
cei ce sunteti de pe acolo, care stiti, spuneti cum e cu asigurarile de sanatate, obtinerea rezidentei, a unei chirii, a unui job.
plz.

Mergi la inceput

SIeu sunt curioasa de cum e viata in Australia, caci am auzit atatea.Poate cineva ne poate da mai multe detalii.
Asteptam vesti din Australia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Dati si voi o cautare pe google cu "australie" si o sa gasiti o gramada de site-uri inclusiv cele oficiale!
In franceza cel putin eu am gasit o gramada numa ca nu am timp sa le traduc ,poate gasiti si in romina s-au elgleza!
bon surf!

Mergi la inceput