A doua emigrare-Unde sa mergem?
Raspunsuri - Pagina 3
peanut spune:
Sotul meu este iranian si lui ii surade Austria si Belgia. Stiu ca cea mai mare problema o sa fie cu rezidenta. Ne intrebam ce o sa schimbe din aceasta privinta cand o sa intram in UE.
Flaflo spune:
Credeam ca e cetatean UE.....
In cazul acesta va fi foarte greu, chiar dupa intrarea Romaniei in UE va exista posibilitatea de a lucra aici, insa fara a primi o rezidenta permanenta! Vorbesc despre Austria.....in privinta asta fiecare stat UE are legi proprii cu privinta la emigrare!
Flavia si Bianca
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos
claujro spune:
Cum o fi sa poti sa iti alegi tara unde vei locui... Am impresia ca unii dintre noi sunt prinsi aici, in Romania... si nu ne ramane decat sa visam!
Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei
clepsidra spune:
desi e mai vechi subiectul, cred ca e inca de actualitate.
am dori si noi sa emigram, suntem in aceeasi situatie ca si tine peanut, sotul e din orient si nici noua nu ne mai surade romania prea mult, cu mare tristete o spun.
am vazut ca e nevoie mare de bani la monte carlo, noi mai avem cateva vieti pana sa adunam banii astia sau as ramane aici si mi-as lua casa in mogosoaia
fetele din irlanda, spuneti-ne si noua cum se poate ajunge acolo, cum e viata, cum iti gasesti de lucru si alte cele, daca se poate.
austria ar fi o varianta, ce fel de joburi se pot gasi la prima mana, asa fara prieteni si fara nici un ajutor, joburi care sa-ti ofere sansa sa-ti platesti chiria si sa mai si traiesti un pic, ca banui ca nu poti sa-ti gasesti post rapid pt profesia ta.
va rog si eu pe cei care pot sa dati mai multe detalii, nu doar pe privat, ca sa putem citi cat mai multi opiniile voastre.
daca aveti site-uri ale tarilor in care locuiti voi despre emigrare si formele de obitnere a rezidentei, va rugam sa ni le dati si noua.
yank spune:
quote:
Originally posted by peanut
Sotul meu este iranian si lui ii surade Austria si Belgia. Stiu ca cea mai mare problema o sa fie cu rezidenta. Ne intrebam ce o sa schimbe din aceasta privinta cand o sa intram in UE.
Mutati-va in Israel,preturile la case in Ramat-Gan sint in scadere
cipcipcip spune:
Adimercedes, spune-mi si mie te rog de ce ti se pare materialism in Europa comparat cu Australia? Si mie mi-ar place sa ajung in Australia, poate ne mai poti spune cite ceva despre viata de-acolo
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
Mona_B spune:
Dac-ar fi sa aleg emigrarea intr-o tara europeana, mi-ar placea Austria, Italia, Belgia. Cum zicea Flaflo, orasele din Austria sunt absolut superbe, eu doar Viena si Salzburg le-am vizitat si n-as mai fi plecat de-acolo. Sau sudul Frantei si Elvetia, insa e extrem de greu sa patrunzi acolo daramite sa ramii definitiv.
Insa noi am decis deja sa ne stabilim in Australia, speram in urmatorii trei ani.
monu spune:
In Elvetia cum este? Conditiile pentru a te stabili acolo sunt greu de indeplinit?
13+ si Alexia Ioana (24 mai 2005)
mariana_1976 spune:
Peanut eu nu prea as sfatui pe nimeni sa emigreze in Suedia daca nu este casatorit(a)cu cetatean suedez.Clima nu ar fi cel mai rau dintre rele...
In primul rind ca este foarte greu sa obtii un loc de munca bun,conform pregatirii daca nu esti cetatean EU,limba nu e nici ea prea usoara,chiriile sunt foarte scumpe in orasele mari,asigurare de sanatate iti dau doar cind ai un contract de munca pe cel putin 1 an,iar fara asigurarea lor e dezastru.Daca trebuie sa-ti echivalezi cumva studiile conditiile oferite nu sunt prea grozave.Unele universitati accepta diplome traduse si autentificate in functie de domeniu,dar nici asta nu prea ajuta la obtinerea locului de munca dorit.
Din pacate,nu prea cunosc multi romani care s-au realizat in Scandinavia.Asta din cauza politicii de "egalitate" care aminteste de un capitalism mascat cu ipocrizie sub o social democratie cam nereusita.
E adevarat,in tarile scandinave coruptia este mai scazuta decit in alte parti,dar eu am trait aici 10 ani jumate si iti spun sincer ca multe locuri de munca se dau pe cunostiinte si relatii.Probabil de asta e somaj cam mare si de forta de munca straina nu prea au nevoie...
Integrarea nu e deloc usoara,te ajuta cu zimbetul pe buze,dar pe la spate te dispretuiesc.Daca nu as fi nimerit intr-o familie asa de minunata cred ca i-as fi propus sotului(suedez) sa ne mutam altundeva.
Daca doresti neaparat Europa, am impresia ca Spania ar fi o idee mai buna din cite stiu de la prietenii romani plecati acolo si chiar de la suedezi care s-au stabilit definitiv in Spania.
multa bafta si sa ne scrii la ce te-ai hotarit
Mariana 12+
mama de Monica, Matei si Markus
Mona_B spune:
Si eu cred ca Spania si Italia sunt cele mai primitoare tari din Europa in privinta emigrantilor.
Cu locurile de munca insa nu stiu cum e, cert e ca mie mi-ar place enorm Italia, pe langa tarile preferate mentionate anterior, dar din pacate mult mai greu accesibile.
Prinzchenmutter