A doua emigrare-Unde sa mergem?
Raspunsuri - Pagina 12
Guestus spune:
Ca tot se vorbeste de rasism...daca nu esti hispanic sau african inseamna ca nu exista asa ceva in US?
Scandalul din LA ...1992
Estimates of the number of lives lost during the unrest vary between 50 and 60, with as many as 2,000 persons injured. Estimates of the material damage done vary between about $800 million and $1 billion. Approximately 3,600 fires were set, destroying 1,100 buildings, with fire calls coming once every minute at some points. About 10,000 people were arrested; about 42% African-American, 44% Hispanic, 9% white, and 2% other.
KSorana spune:
quote:
Originally posted by jersey3681quote:
Originally posted by KSorana
Fetelor am si eu intrebare pentru cine cunoaste.Cit este un salariu mediu in Australia si pe ce functii?
Mai am una.
Cit de greu/usor se poate obtine viza (una pe o perioada mai lunga mai ales daca esti cu familia).
Aici este un site cu toate meseriile si salariile medii:http://www.myfuture.edu.au/services/default.asp?FunctionID=5010&Action=List&Letter=A
Sper sa te ajute!
Cateva pagini inainte am vazut pe cineva care spunea ca vremea in Australia e ca in Israel.Pot sa te contrazic si sa iti spun ca avem iarna cu zapada,vacante la ski si tot tacamul.Australia ofera toate climele si in functie de ce iti place alegi locatia unde vrei sa te stabilesti.
Multumesc ,jersey
Mirunda spune:
Syracuse, citind ce scriai tu, parca m-am vazut pe mine...si eu sunt la a 2a emigrare, dupa 15 ani de Germania, sunt de 2 ani in Franta, si...e minunat aici! Sigur ca fiecare trebuie sa stie ce vrea pana la urma, eu simteam ca stilul anglo-nemtesco-saxon a aducea la nebunie! ce imi trebuiau mie perfectiune si curatene, corectitudine si perfectionism, cand eu tanjeam dupa ...galagie, viata, agitatie, tumult,si...latinitate, pur si simplu? Aici, in Franta, am gasit cafenelele de pe tortuar, in care poti sta de vorba verzi si uscate cu oricine vrei despre orice vrei (ma rog, aproape), oameni carora nu li se pare ridicol sa asculte Edith Piaf intr-o piata publica, oameni care sporavaiesc pe strada ca in bancul cu femeile la usa inchisorii, piete pline de agitatie cu flori si fructe de mare si mii de minunatii, acel savoir-vivre pe care, oriunde am fost in asta lume (si zau ca m-am cam plimbat) nu l-am gasit decat in tari latine...Aici sunt in stare sa se certe "pe viata si pe moarte", pur si simplu pentru o ...idee...si la sfarsit sa se ia in brate si sa se pupe, zau, sunt ceva de groaza cateodata...dar eu pentru asta ii iubesc! Sigur, cateodata ,unii francezi sunt inganfati sau antipatici, dar unde oare nu gasesti si de astia? Eu insa cand imi audc aminte de stilul "nemtesc" dur si rece, mi se ridica parul in cap...Pentru mine e clar, in afara de Franta (sau poate Italia, Spania sau Portugalia sau Romania noastra), eu nu as mai pleca din lumea latina, asa murdara sau guraliva cum e ea cateodata...dar cat de mult suflet se ascunde acolo...si pentru mine asta conteaza...si de fapt, nu exista "tara perfecta" ci numai "tara in care eu ma simt bine" , si care mi se potriveste MIE....Cred ca asta e important, sa ne fie clar in sufletul si capul nostru, CE e pentru noi, si cei dragi ai nostrii, important, si pe urma sa alegem...sau sa culegem, ma rog, dupa caz.....
Un de la Atlanticul cel fortos, insorit si frumos, din Franta care PENTRU MINE e cea mai faina tara din lume...
Mirunda