Fetele din America (55)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Diana, mamei tale ii trebuie viza multipla...adica si de Canada si de State. Le cere pe amindoua de la ambasadele respective din Bucuresti.

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Subscriu la cele spuse de Anamaria, am avut si noi o ruda care a avut viza cu intrari multiple dar invers, ea se ducea in Canada si a fost in vizita in USA.

editez ca am scris-o gresit pe Anamaria:)))

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana12 spune:

Anamaria, Oana, multumesc de raspuns. Problema este ca frate-miu inca nu ii poate face chemare ca sa poata merge la ambasada Canadei la Bucuresti. Asa ca va aplica de aici din State pentru viza si totul va fi facut de noi, ca ii suportam drumul, ca mergem ca turisti si ca il vom vizita si pe frate-miu. Si ne gandeam sa cerem viza cu o singura intrare, pentru ea ca noi avem, ca sa nu avem surpiza sa fie refuzata.
Deci in conditiile astea se poate?

28+ si 04/25/2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Trebuie sa aiba viza cu intrari multiple in USA ca sa se poate intoarce in USA. Pentru Canada ii trebuie viza cu o singura intrare. Dar daca nu are viza cu intrari multiple pentru USA, nu se mai poate intoarce din Canada. Eu va sfatuiesc ca daca viza de USA nu e "multiple entries", mai bine sa mearga la fratele tau la sfarsitul vizitei de 5 luni si de acolo sa plece in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Fara chemare din Canada (si deci viza de Canada) nu va putea reintra in State.

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Nu mai spun ca fara viza de Canada nu poate intra in Canada:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

A fost cineva la concertul Trans-Siberian Orchestra?
Vin la noi miercuri si m-ar tenta sa ma duc sa-i vad.

Ciuf si Luca
Petrecerea de doi anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana12 spune:

Multumesc de raspunsuri.
Viza de Canada speram sa o obtina de aici, daca nu o obtine normal ca nu se pune problema sa mearga in Canada. Noi am obtinut viza de Canada fara sa ne faca nimeni chemare, am specificat ca mergem sa vizitam cateva obiective turistice si il vom vizita si pe frate-meu. Am spus ca ne vom suporta singuri cheltuielile, am aratat un extras de cont si totul a fost ok. Din aceasta cauza sper ca si mama sa obtina viza. Inca nu m-am lamurit cu viza asta de State cu intrari multiple. Maica-mea are viza B2, pe 10 ani. Deci poate veni la mine oricand doreste, dar trebuie sa stea in tara atatea luni cat a stat la mine. Asta stiu, dar ce nu inteleg daca sta la mine trei luni, merge la frate-meu o luna si se reintoarce la mine o luna, merge? Sau pe langa viza asta care o are se cere o alta viza cu intrari multiple?
Scuze ca v-am zapacit de cap. De fapt fug pe site-ul ambasadei sa vad daca ma lamuresc.
Numai bine.

28+ si 04/25/2000

Mergi la inceput

Cred ca daca are viza pe 10 ani e OK sa intre inapoi, dar eu zic sa mai verifici, just in case.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Diana,

Viza B2 este strict pentru vizite si turism. In decursul celor 10 ani cat este viza valabila mama ta poate sta 6 luni/an in state. depinde de ea cum isi imparte cele 6 luni: adica intr-o vizita sta sta 3 luni, a 2 vizita 2 saptamani, apoi iar o luna si iar inca o saptamana, etc, etc. Daca le aduni nu depasesti 6 luni. Deci poate intra si iesi din state atat timp cat nu depaseste 6 luni/an de sedere in sua.
Chiar daca legal termenul este de 6 luni/an, mai apar si "discrepante": immigrationul ii da drept de sedere, la intrarea in sua, pe 6 luni sau mai putin. Aici e buba. Dar repet: cat timp nu depasesti 6 luni/an si ai bani de avion poti sa stai intr-un du-te vino in/din america.

Mergi la inceput