incurcatura cu CIC2

incurcatura cu CIC2 | Autor: tutzi

Link direct la acest mesaj

Sa va spun pe scurt care este situatia:
-am nascut primul copil in 28 oct 2003 si am intrat in cic1
-am nascut al doilea copil in 28 sept 2005 deci primul copil avea 1 si 11 luni
-dupa cum am citit pe forum stiam ca pot intra in cic2 dar numai dupa 42 zile obligatorii de postnatal
-in acest sens duc la firma de contabilitate care se ocupa si de pb de personal concediu postnatal pt 6 zile in sept si 31 zile in oct, urmand sa duc si pt 5 zile in nov
Acuma problema: "isteata" de la contabilitate cand se duce sa depuna actele afla de la casa de pensii ca nu e necesar sa intru in postnatal ci ca trebuie doar sa fiu in concediu acasa - adica fie concediu de odihna, de boala, cic etc??? - si ea ma trece din oficiu in cic nu postnatal. Cand am aflat, actele erau depuse si pt sept am ramas in cic1 si nu se mai putea face nimic.
Intrebare 1: daca ma trece in postnatal din 1 oct in loc de 24 sept mai pot intra in cic2?
Intrebare 2: firma la care am lucrat si-a suspendat activitatea incepand cu 11 oct. Ce declaratii tb completate, cine le completeaza si unde trebuie depuse pt mine - la casa de pensii, somaj sau unde?
Va multumesc

Tutzi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Poti sa intri in CIC2 automat in cazul tau. Daca firma nu mai are capacitate de plata trebuie sa te adresezi casei de asigurari sociale.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput