Sa va spun pe scurt care este situatia:
-am nascut primul copil in 28 oct 2003 si am intrat in cic1
-am nascut al doilea copil in 28 sept 2005 deci primul copil avea 1 si 11 luni
-dupa cum am citit pe forum stiam ca pot intra in cic2 dar numai dupa 42 zile obligatorii de postnatal
-in acest sens duc la firma de contabilitate care se ocupa si de pb de personal concediu postnatal pt 6 zile in sept si 31 zile in oct, urmand sa duc si pt 5 zile in nov
Acuma problema: "isteata" de la contabilitate cand se duce sa depuna actele afla de la casa de pensii ca nu e necesar sa intru in postnatal ci ca trebuie doar sa fiu in concediu acasa - adica fie concediu de odihna, de boala, cic etc??? - si ea ma trece din oficiu in cic nu postnatal. Cand am aflat, actele erau depuse si pt sept am ramas in cic1 si nu se mai putea face nimic.
Intrebare 1: daca ma trece in postnatal din 1 oct in loc de 24 sept mai pot intra in cic2?
Intrebare 2: firma la care am lucrat si-a suspendat activitatea incepand cu 11 oct. Ce declaratii tb completate, cine le completeaza si unde trebuie depuse pt mine - la casa de pensii, somaj sau unde?
Va multumesc
Tutzi
Poti sa intri in CIC2 automat in cazul tau. Daca firma nu mai are capacitate de plata trebuie sa te adresezi casei de asigurari sociale.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro