Tort printzesa de 6 luni

Tort printzesa de 6 luni | Autor: mygirl

Link direct la acest mesaj

In curand, mai precis pe 18 noiembrie, fetitza mea implineste 6 luni si vreau sa-i pregatesc un tort deosebit. Sunt multe retete pe net, dar nu prea am timp sa caut. Asa ca apelez la voi, daca aveti idei de torturi si mai ales de decoratiuni speciale pentru sarbatorirea a jumatate de anisor, va multumesc mult de tot.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizy spune:

Daca esti din Bucuresti, du-te la cofetaria LILIANA de pe strada 1 Mai.Torturile de acolo sunt foarte gustoase, au frisca naturala, ca pe vremuri si decoratiuni pt.torturi(asta daca nu ai timp sa-l pregatesti acasa )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Nu sunt din Bucuresti...si as vrea sa-i fac eu ceva special, o sa-mi fac timp, nu am foarte multa experienta in domeniu dar e altceva sa fie facut de mine pentr printzesa mea.

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Intra pe www.creclamaaaa/forum si gasesti tot ce vrei, in special la categoria de dulciuri.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizy spune:

OK, daca nu ai timp sa te uiti pe forum, alege o reteta pe baza de pandispan, poti pune mai putina faina si inlocuiesti cu miez de nuca macinat.La 8 oua poti pune 3 linguri cu varf de faina si 5 de nuci.Crema o poti face din praf de budinca si poti adauga frisca sau iti pot da 2 retete de crema : 1.)5 oua, o cana de zahar, 2 pliculete zahar vanilat si putina zeama de lamaie le amesteci si le pui la cuptor pana se ingroasa ( ca o ciulama )Dupa ce se raceste o freci cu 1 pachet unt 80% grasime si 1/2 pachet margarina Unirea.Untul si margarina le tai felii si le adaugi pe rand, sa nu se taie crema.Poti pune in ea cacao,alune,ce vrei tu pentru gust.
2.)faci o ciulama din faina cu lapte, la cuptor, sa nu se prinda.dupa ce o scoti din cuptor pui zaharul tos si vanilia.Dupa ce se raceste freci cu unt si margarina.Ornezi cu frisca, fulgi de ciocolata,fructe, ce-ti place mai mult sau ce-i place fetitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Sa-ti traiasca printesa !
Parerea mea: daca vrei neaparat sa faci tort/prajitura/dulce si vrei sa guste si bebelina ... asigura-te ca pui ingrediente pe care ea le papase deja, nu cumva sa faca vreo alergie sau ceva si mai rau ... acum depinde la ce grad ati ajuns cu diversificarea ... toate retetele cuprind oua (cu albus cu tot, chiar daca preparate termic), la fel si cremele. Cel mai simplu tortulet ar fi un blat din oua cu faina si zahar (cantitatea in functie de ce forma ai, mai mare, mai mica) si o crema de vanilie, din galbenusuri, lapte, faina ...
Varianta optima este sa faci un tort asa cum vi-ar placea voua, parintilor, sa-l papati in cinstea ei, iar ei sa-i pregatesti o spuma de fructe ... a se intelege un mixaj dulce, cu biscuiti daca papati deja GLUTEN, cereale ...

Repet, PAREREA MEA.

_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar umanitar

Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Oana, retuseaza data, 18 noiembrie, ca nu iese la socoteala!
Oricum printesa nu va gusta si nu cred ca va sufla, asa ca fa-l pe gustul vostru! Mai bine ai cumpara un tort, ca timpul e limitat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

uite aici o reteta de tort ,pe care l-am facut printesei mele si invitatilor ei la 1 anisor..

Tort cu mere fara cuptor

Imbraci o forma de tort (din cea care se scot de tot lateralele) in folie,fundul separat si laterala separat.Asezi doua straturi de piscot de sampanie in forma,le stropesti cu putin sirop sau zeama de la un compot.
Prepari doua plicuri de budinca de vanilie si le torni calde peste piscoturi.
Calesti 1 kg de mere curatate si date prin razatoare,cu putin zahar si scortisoara si le intinzi calde peste budinca.dai tortul la rece(eu il fac seara si dimineata il ornez,dar nu e nevoie chiar de o noapte ..),dupa care scoti laterala formei de tort(iti va ramane fundul dedesubt),il pui pe un platou ,il ornezi cu frisca batuta si cu fructe sau felii de mere prajite si date prin zahar caramel,asezate in evantai.

Foarte usor de facut,nu prea dulce,racoritor..si bun!

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Multumesc Crixia pentru sesizare. Am scris la repezeala, cand ma mai lasa si pe mine Alex la calculator si nu am recitit sa vad greseala.
Multumesc fetelor pentru retetele delicioase. Sincera sa fiu asteptam si niste idei de decoratiuni care sa fie simbolice pentru jumatatea de an, dar o sa ma descurc eu. Am uitat sa spun ca tortul este pentru noi si pentru invitati - nasi, bunici, prieteni...Alex deocamdata e la regim de suc si pireut de fructe, asa ca ei o sa-i fac un cocteil special.
Va pup pe toate si va multumesc din suflet.

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Atunci recomand cu caldura acest tort, care nu necesita coacere, ci doar se tine la frigider, reteta e aici:
http://www.reclamaaaa/forum/index.php?showtopic=7610&st=40 cea scrisa de Liliana !

micutei !

_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar umanitar

Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput