Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (65)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

ah, da, ilenuta, cred ca am vazut standul in doraly, nu stiam ca e vorba de aceleasi carucioare ca la barza. merci

pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Xandra, nu sunt aceleasi, scuza-ma daca m-am exprimat gresit.Firma de care ti-am spus nu are magazin in Bucuresti, Culmea!Dar aveau multe lucruri interesante din pacate eu am aflat de magazin dupa ce m-am mutat din Cta!
Intra putin pe mess!

Ilenutza, 35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Hai sa va lamuresc cum fac eu cu scutecele si infasatul.
1. La funicul copilului e non-stop scutec de unica folosita. Eu prefer Libero. Daca vreti detalii de ce - intrebati-ma.

2. Nu posed masa de infasat. De schimbat o schimb ori la ea in patut (in primele luni patutul ei e pus pe o pozitie ridicata iar peretele lateral e lasat pe pozitia jos, asa ca mi-e comod) ori in patul mare. Cand ii schimb pampers-ul, pun sub fundul ei o "paturica absorbanta" Seni, care are pe o parte un nailon si pe cealalta parte un strat de celuloza iar intre ele e ceva absorbant. A mai scapat cate un pishu, asa ca am mai aruncat, deci costa. In schimb e f comod - nu spal nimic. "Paturicile" Seni sunt in 2 dimensiuni 60x60 si 60x90, ambalate cate 5 intr-un pachet. Cele 60x60 sunt suficiente pt schimbat bb si se gasesc si in Carrefour la raionul de scutece pt adulti.

3. Scutecele de finet (am 4) le pun impaturate in 4 sub capsorul lui bb. Bb-le meu regurgiteaza des si asa protejez cearceaful. Imi sunt f utile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Lavi02, de ce preferi scutecele Libero? Nu-s mai bune cele Pampers?
Ia s-auzim argumentele tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

fetele,cu riscul de-a rade de mine,va pun o intrebare candida:toate carutzele au sistemul asta gen transformare carutz-landou,sau cum?
landoul e numai ptr.bebici mici??
si am mai auzit de la o mamica-ca(scuzati cacofonia!) aceste carute tre'sa aiba prelata aia de sprijin pentru coloana bebelacului destul de tare,sa nu stea ghemuit in el??
nu prea ati inteles intrebarile??
hmmm,nici eu...

pupici
Silvia 37 spt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Multumesc, fetele, pentru toate raspunsurile!
Am inteles, sambata dau o fuga in obor.

Apropo de solutia aia minune de la chicco, acum am vazut ca pe ea scrie dezinfectanta nu sterilizanta....Care o fi diferenta? In tot cazul, pe instructiuni scrie ca dupa dezinfectare sa clatesti obiectul cu apa potabila. Pai...nu stiu ce afacere am facut daca dupa ce am dezinfectat pun pe el apa de la robinet. Am vazut la un subiect ca unele fete ziceau ca pe solutia lor sterilizantascria sa nu clatesti...asta o fi diferenta...

Lordra, cu siguranta am vazut pompe de san in cora, in Pantelimon. Eu stau f aproape si sunt tot timpul acolo...Cel putin Avent Isis au, l-am rugat pe sotul meu sa retina si sa-mi ia daca va fi nevoie. Si intr-adevar, am vazut in mai toate farmaciile....Si daca nu, pe net.

Lavi02, buna ideea cu scutecele Seni. Am notat. Norocul nostru ca avem fete!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Lordra, ziceam sa nu mai vorbesc neintrebata. Dar daca pe cineva intereseaza (pe tine de ex), zic.

Prefer scutecele Libero din urm 3 motive:

1. Au la spate, in partea de sus, un elastic, astfel incat scutecul se fixeaza mai bine pe bb. La Silvia, cu Pampers, am mai avut problema ca era kk mai lichid (normal la bb alaptati) si iesea pe la spate, in partea de sus. pampers-ul daca il strangi bine, dupa aia cand mananca bb o sa-l stranga. Daca il lasi mai largutm risti sa curga pe acolo.

2. Benzile laterale prin care se fixeaza scutecul au doar arici, nu si lipici. Lipiciul de la Pampers face ce face si ajunge sa se lipeasca pe pielicica lui bb (stratul de dedesubt ori nu-l fixezi bine ori se misca intre timp); Silvia s-a inrosit mereu de la lipiciul ala

3. Benzile sunt mai inguste, la fel si partea de deasupra lor, si zona "utila e mai mare". Pampers 2-5 kg si cu Libero 3-6 kg au aceeasi lungime, doar ca partea utila e mai mare la Libero.

La pret sunt tot p'acolo.
Libero sunt facute in Suedia, cel putin asa scrie pe ele.

-----------------------

Majoritatea caruturilor "landou" se transforma in "sport". Patutul de obicei are incheieturi si se ridica, se transforma in scaunel. Can dupa 6 luni il folosesti in pozitia ridicat.

Mai sunt si carute "sport" 100% care au avantajul ca sunt mai mici si usurele.

Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Lavi02 imi vine sa te
Nici nu stii cu ce interes citesc tot ce scrii, ma bucur ca ai timp sa intri zilnic!
pt tine si pentru Nati si ... (rusine sa-mi fie ca am uitat) un special pt Silvia!

Anda apropode durerile de care tot intrebam noi, acum doua nopti am visat ca am nascut, aproape fara dureri. Am avut doar contractii asa cum le descrisese Mandy pe ale ei, aproape imperceptibile si cand am ajuns la spital aveam dilatatie 8! Nu-ti poti imagina ce nervoasa am fost dimineata cand am vazut ca nasterea mea fara dureri fusese doar un vis.

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 35+

Varsta BB Stefan
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

Povestea nasterii:

Joi, 3 noiembrie, asa cum aveam programat, la ora 7 m-am prezentat la spital pregatita pentru cezariana. Aveam 38 saptamani si 3 zile.
Am fost luata in primire de o asistenta a doctoritei mele care m-a dus la garderoba pt schimbat, clisma, tuns si frezat :roll: (ultima parte o rezolvasem de acasa :P , din pacate de clisma nu s-a putut scapa... :( ). Apoi am asteptat cateca minute ca aceasta sa isi faca efectul, sa aiba loc raportul de garda al medicilor, apoi mi s-a pus o sonda pt colectarea urinei - operatiune dureroasa doar in momentul 'conectarii', dar extrem de utila in timpul operatiei si in urmatoarele 24 ore. M-a intrebat anestezista ce fel de anestezie vrea sa imi faca, am zis ca totala. Eram deja hotarata, nici macar nu a mai trebuit sa stam la povesti.
M-am deplasat pe picioarele mele in sala de operatii, m-am urcat pe masa, moment in care au inceput sa 'lucreze' la mine vreo 3 asistente si anestezista: una imi baga perfuziile, una ma lega de maini si picioare, a treia ma dadea cu betadina pe burta si picioare pana deasupra genunchilor, apoi anestezista a spus ca o sa simt o ameteala si apoi se va instala starea de somn. Moment in care mi s-a cam rupt firul.
In momentul in care m-am trezit auzeam tot ce se intampla in jurul meu, tocmai ma mutau asistentele de pe masa de operatie pe masa mobila cu care m-au deplasat la reanimare... Doctorita mi-a spus ca: 'Bebe e OK, are 3kg100 si recita Shakespeare' :lol: :o Am ajuns in patul de la reanimare si am reprocesat ce mi-a spus doctorita si am avut senzatia ca imaginatia imi joaca feste si ca aud ce vreau eu (finutul nostru s-a nascut tot cu ea si a avut aceeasi greutate :P si mi-am imaginat ca nu are cum sa fie adevarat)... intrebam in continuare daca bebe e ok?! Mi-a confirmat pt a doua oara ca bebe e ok si ca intr-adevar are 3kg100 :D moment in care m-am linistit si m-am concentrat pe a-mi recapata constienta. Mi s-a pus ser fiziologic prin perfuzie, gheata si un sac de nisip pe burta, dar tremuram ingrozitor, aveam un fel de frisoane, pentru asta mi s-a mai bagat o substanta in perfuzie si m-am linistit.
La ora 10 sotul meu deja venea sa ma vada si imi arata poza cu odorul. Am fost tare mandra de rezultatul sarcinii mele :x :D ca sa exprim oarecum in cuvinte ce am simtit, dar este infinit de departe de realitate...
Am stat linistita la reanimare pana a doua zi la 8. Pana atunci n-am facut altceva decat sa dorm si sa beau apa. Singurele elemente disturbante erau celelalte nasteri normale care se auzeau infernal (foarte multe si intense plansete de durere) :( In ziua respectiva au fost foarte multe nasteri si in celelalte 4 paturi de la reanimare era o mare rotatie de gravidute... fiecare in diverse stari de suferinta :(
Nu pot sa zic ca m-a durut infernal de tare, am reusit sa misc picioarele (citisem ca poate contribui la recuperarea rapida dupa operatie), imi miscam capul, reuseam sa imi duc la gura o sticla cu apa cu un pai - am baut o gramada de lichide.
Pana a doua zi la 8, mi s-a facut toaleta de vreo doua ori, mi s-a schimbat cearceaful caci am sangerat intens (fenomen normal avand in vedere ca aveam acea greutate pe burta pentru a elimina toate lohiile). Atunci o infirmiera a venit la mine sa ma 'mobilizeze' - m-a ridicat din pat, am ametit putin. Dupa ce mi-am restabilit echilibrul, m-a miscat putin, m-a plimbat prin salon, apoi m-a mutat in rezerva.
La 10, ma duceam deja plina de avant si curaj la prima alaptare :D #8211; evident ca a papat circa nimic, dar apropierea a contat foarte mult.
Bucatica aceea de om din bratele mele era cumintica si frumoasa, sentimentul este de nedescris. Imi este foarte clar ca a devenit centrul universului meu si ca nimic nu este mai important decat el :D
La Filatropia, bebicii nu stau in rezerva cu mamicile, asa ca mergeam la alaptare la 6, 10, 14, 18, 21, 24. Multe dintre voi stiti procedura: ti se da un halat steril pe care ti se scrie numele si il utilizezi la fiecare alaptare. Nu se aduc in incaperea in care papa bebeii halatele, in speranta pastrarii unui mediu cat mai steril pt bebei. Ti se da bebeul printr-o fereastra (ma amuzam ca era ca la cantina :P) si il tii la san cam 40-45 de min.
Acesta a fost programul nostru pentru urmatoarele 4 zile.
Andrei Ciprian a avut la nastere 3.100 g si a scazut fiziologic pana la 2.900 g. Am plecat din maternitate cu 3.050 g. Avea 49 cm si a primit scor Apgar 9 (doar pentru ca s-a nascut prin cezariana).
Conditiile din maternitate au fost in general OK, nu am motive sa ma plang.

Haideti ca m-am lungit suficient, daca va mai pot fi de folos cu vreo informatie promit sa o furnizez cat pot de repede#8230;

Poze: photos.yahoo.com/dani417 - e al 3lea album

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Felicitari Ripley!!!!

Ce nume frumoase pentru fetita ta! Sa stii ca si eu consideram Ecaterina, dar venii Katrina pe-aici prin State anul asta, asa ca am lasat-o balta.

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput