Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (65)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Multumim, Irinuca, pentru poveste! Sa-ti traiasca bebelusul, sa fie sanatos iar tie recuperare rapida!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

quote:
daca sinii mei au scazut de la nivelul de Pamela ANderson in furia laptelui la umilele mele titze de dinainte si nici nu sunt tari ca atuncea, ci moi, dar totuis iese lapta - oare o fi semn ca pleaca laptele in vacanta? Sper ca nu....

Noki, surori de cruce, nu alta, ca si la mine la fel... Si eu m-am panicat cind am vazut ca nu mai sint nici tari, nici mari. Dar am tot stors si curge, asta-i bine. Copilul se kk, asta iar e bine. Deci, mama ma-sii stie ce-o fi. Poate sintem noi norocoase si alaptatul nu e un chin.
Pun pariu ca Sarah a fost un ingeras azi noapte, ca pe Smaranda imi venea sa o arunc pe geam. Nu stiu ce i-o fi facut ta-su care a dormit cu ea in mai toate noptile pina acum, ca nu mai vrea sa adoarma decit tinuta in pozitie verticala in brate si plimbata!!! Si sa nu credeti ca daca adormea puteam sa o pun la loc in cosulet. No, no. Cum o puneam in cos, cum incepea oracaiala.

anda, haios bancul. Pe aceeasi nota, barbata-miu ma pacaleste in permanenta intrebaindu-ma: "A venit posta azi?" iar eu senina zic :"da" . "Citi erau?"

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Anda, sint prin zona, am trecut de la munca fizica la cea…intelectuala…am de lucru la firma.
Am fost la echo si am ramas dezamagita, de data asta m-am dus la o clinica mai aproape de noi,unde tehniciana mi-a spus sec ca nu poate da nici un fel de info ( am intrebat-o daca imi poate spune greutatea, lungimea, etc.),acestea imi vor fi furnizate de dr.
As fi vrut sa o intreb cum este posibil ca la alte clinici sa-ti spuna si acolo nu, dar am preferat sa tac si sa inghit. Mi se parea absurb ca-mi investigheaza burtica si nu-mi spune ce vede, in fond, era vorba de mine si de copilul meu..dar macar l-a lasat pe George sa intre mai tarziu si ne-a dat niste poze cu bebelusha din care nu intelegi absolut nimic. In timp ce ma imbracam am vazut un mare afis pe usa care preciza cu litere de tipar ca nu dau info pacientilor, acestia se vor adresa doctorilor ..ei bine, cate bordeie…si am inteles ca rezultatele vor fi trimise marti, iar eu am programare luni la dr. deci voi astepta pina la urmatoarea programare ca sa aflu cat cantarea copila mea cu 10 zile in urma…

Am trecut si eu prin faza cu lenea...stiu cum este. As vrea sa-ti recomand ceva, dar ptr. mine nu a existat leac pina dupa ce am intrat in prenatal, dupa aceea, s-au schimbat lucrurile.
Mai ai putin si intri in concediu, nu?
Acum as trage un puisor de somn ( dupa o masa copioasa) dar raman in urma cu treburile si nu mai dorm la noapte- numai dezavantaje- asa ca prefer sa fiu activa, in felul acesta imi asigur macar cateva ore de somn diseara...

Pupicei,

Ina si bebelusha harnicutza 36+

Virsta puisorului meu:
http://tickers.baby-gaga.com/p/boa336pp_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Corpul se obisnuieste si nu mai produce asa lapte a fraier ca sa fie sanii tari rau,dar lapte este,stati listite,e normal.Eu mereu ma minunez de unde o curge ca sunt sanii asa moi si m-am si muls si este
Pupicei la bb mici!
Si nastere usoara la restul!

mamica scumpei Bibi-02/07/05
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

BicSmaranda e sora de cruce cu Silvia. Cunoaaaastem povestea!
Irinuca multumim de poveste! Sa-ti traiasca puiul!
Tania eu te pe tine din principiu...
Intru pe dupa-masa/seara ca atunci am timp. Noroc ca Natalia e cumintica!
Corap ce-ai facut la ?

Aparent inca mai am lapte, Nati suge tot dintr-un san la o "masa", rar din ambii, practic 1 san jumate. Rar de tot din amandoi, tot.

Maine e momentul adevarului - ziua de cantar. Icterul pare a-i fi trecut, cred ca asa e ea, mai linistita. Sa vedem maine daca a si luat in greutate. Daca a luat peste minimul necesar (25 g pe zi, deci 100 g de la ultima cantarire) - sunt super-happy! Am niste emotii!!!

Maine facem 2 saptamani de la nastere! Iar poimaine ar fi fost DPN-ul! Doamne, sa fi rezistat atata cu burtoiul! Ma ustura pielea de nu mai puteam si mi-era greu sa ma deplasez, sa ma ridic de pe jos, mersul ala la baie de 100 de ori pe noapte... Acuma grasuna cum sunt, ma simt ca un fulg!

Bine, acum alaptez la 2-3 ore zi si noapte, tot n-am eu program de voie, dar e asa o fericire cand ma uit ce minune am reusit sa fac sa am langa mine!

Ceea ce va doresc si voua! (Cum incep semianalfabetii scrisorile: "Noi suntem bine ceea ce va dorim si dumneavoastra")

Va pe toate 80-90 cate sunteti,
Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Fetelor,
invatati-ma si pe mine va rog sa deschid un nou capitol!

Sa continui.

Despre exercitiile in timpul travaliului. E bine sa stiti diferite metode, dar din proprie experienta va spun ca ceea ce pare logic si firesc acum s-ar putea sa vi se para aiurea atunci. O sa vedeti la momentul respectiv care metoda va prieste cel mai bine. Eu am incercat mingea, de exemplu, si a fost groaznic. Baia la fel, nu mi-a folosit deloc.

Ruperea apei: nu va faceti atitea griji pentru ca nu e obligatoriu sa se rupa apa. E chiar mai bine daca nu se rupe, ca se spune ca durerile la contractii nu sint asa de mari.

Joy aici se scot bebeii afara imediat. Noi am facut deja plimbarica alataieri si ieri. E drept ca aici e foarte cald acum, cam 18-20 C in timpul zilei. Dar cred ca daca imbraci bine copilul nu-i face decit bine. Si eu si sora-mea sintem nascute iarna in Romania si maica-mea ne-a scos de cind avem vreo 3 saptamini.

Pentru mamici: Smarandei nu=i place de fel sa fie schimbata. Urla ca la balamuc de cite ori o pun pe masa de schimb. Am incercat jocuri, am incercat sa o schimb inainte de alaptare, am incercat in pat si tot la fel. Vreo solutie?
Mirabilis pe masa de schimb pe care se pune o salteluta sau lipsa, ca la mine, o cuvertura impaturita, se pune un ceva impermeabil. Aici se gasesc niste pinze impermeabile speciale pentru asa ceva, dar tin minte ca mama folosea musama. Eu mi-am luat numai unul si acum am constatat ca imi trebuie muuult mai multe.
La baita tot asa: urlete. Dar am sa ascult sfatul lui Lavi sa incercam inainte de alaptare.

Bebeii vostri au facut iritatii de la scutece? A mea face niste bubite si e cam rosie pe la fund. Daca ii dau cu crema se duce. Nu prea-mi place, dar n-am ce sa fac.

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Bic, te invat eu, ai Yahoo Messenger?
Ar fi mai simplu sa-ti explic in direct.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Ripley, felicitari ! Sa-ti traiasca printesa iar tu sa fii sanatoasa ca sa poti avea grija de ea!

Maria, sa inteleg ca tu la prima sarcina ai nascut normal? Ti-a desfacut cerclajul mai devreme (in jurul saptamanii 37)?
Si tie ti se pare ca trece timpul greu? Eu nu mai am rabdare - prietena mea naste maine, si "crap" de invidie! Ce bine o fi!
Tinem pumnii fetelor care nasc inaintea noastra!

Pupici,
Camelia 33+

Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051227/dt/7/k/91de/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

sa va povestesc repede-repede cum a fost azi:
in ordine cronologica: epilatul cu ceara = suportabil,chiar durere sub asteptari. in plus, merge repede, cred ca a durat 10 minute in total (pt. zona inghinala). mie mi-a convenit, pentru ca nu suport urmarile lamei - imi ies niste cosuri si am niste mancarimi ingrozitoare cand incepe sa creasca parul.
doctor - eco: doctorasu' era in forma maxima, a stat cu mine in sala de asteptare ca ne-a luat-o in fata un VIP care a ocupat sala, m-a pus pe masa la un moment dat - vesti bune, colul a inceput sa se deschida.
la eco bb e lung, da' nu e grasut, asa ca nu e chiar mare de speriat, l-a estimat la 3,900 kg, are loc sa iasa, etc. asa ca am vb. sa ma duc luni la spital, cand e de garda, ca preconizeaza ca pana attunci bb o sa "se coaca", si o sa nasc si sa stau cuminte pana luni.
gabi vine maine noapte, asa ca inca o problema e rezolvata
acu ma duc la culcare, ca mi se inchid ochii.
pupici la gravidute, mamici si copii
C & bbandrei (ultimele zile in formula 2 intr-unul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Bic-ulet, si a mea plange la baita. Deocamdata. Cand mai creste, n-o sa mai planga. Sper eu!

Deocamdata nu prea au ceea ce se cheama atentie. Asa ca nu ai ce sa le distragi Mai incolo, distragerea atentiei e arma f buna contra plansului cu sau fara motiv.

Dar eu aplicand in mod gresit sfatul meu, ii fac baie cand se scoala sa manance. Asa ca e rupta de foame si plange si de foame. Corect ar fi sa o trezesc eu cam la o ora- o ora jumate dupa ce a mancat, dar mi-e tare mila... iar cand se trezeste ea, se trezeste de foame si in consecinta urla ca din gura de sarpe.

Iritatia la fundulet = roseata. Iritatia mai grava un pic = bubite albe pe fond rosu. Ambele se trateaza cu crema cu oxid de zinc, Bepanthene sau pudra. Eu o dau preventiv cu una din cele 2 creme, dar nu chiar la fiecare schimbat de scutec. In schimb e f f important ca dupa baie sa ii usuci foarte bine cu prosopul toate cutele si la fundic si la gat, si sub bratuc si dupa ureche! Eu cu ulei dupa baita n-o dau de fiecare data, azi am vrut dar plangea prea tare asa ca am dat-o doar in jumatatea de jos a corpului. Uleiul mai protejeaza si el de iritatii. Dar nu se da cu ulei peste iritatie, intai tratezi iritatia

Si totusi, corap ce-a zis dr de burtica ta?

Ina faza mai stupida ca eco a ta rar sa fi vazut! zau!

Lavi02 cu fetiscanele ei dragi

Mergi la inceput