transfer de euro
Astazi am vrut sa fac un transfer de euro pentru cineva si mi s-a spus de la banca(BancPost), ca nu se pot transfera euro(pe teritoriul Romaniei). Stiti ceva? Eu nu stiam lucrul acesta.
Pai in cazul asta cum pot sa procedez? Sa-i scot(euro),sa-i schimb in lei si sa fac asa transferul? Si apoi ii schimba iar in euro, ca de valuta are nevoie, nu de lei????
Raspunsuri
alessia105 spune:
Buna ..de ce nu incerci la Wester Union sau Money Graam ( sau ceva asemanator )...e adevarat eu trimit din strainatate in Ro dar ma intreba intotdeauna in ce moneda vrea sa ii ridice persoana respectiva atata timp cat eu ii trimit in Euro..si cred ca programul de trimitere e standard ( altfel cum ar putea sa fie legati in retea)...nu merge si nu merge ai putea utiliza Dhl sau un servicu asemanator si daca orasul in care trimiti are aeroport chiar cu Cargo de la Tarom ...acum catvia ani stiu ca asa procedau anumite firme ..ii puneu in plic sigilat si ii puneau la avion ...destinatarul se ducea si ii ridica la aterizarea aeronavei ..
Cateva ideei! Poate te ajuta...Succes!
Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, www.babiesonline.com/babies/m/manneke/" target="_blank">Benny (02.03.05) si www.babiesonline.com/babies/s/sebypiano" target="_blank">Sebi (16.01.98)
Specialii 2005 , Poze de pitici voinici
"Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic". - Gandhi
Kimi spune:
Wester Union sau Money Graam -astea nu sunt numai pentru cei din afara? Si ce comisioane au?
michelle7 spune:
ba se poate. eu am trmis prin reifeissen bank. dar trebuie sa aveti amandoi cont in euro . si parca ce e peste 5000 E intra la alta categ asa ca cel mai bine e sa trimiti max 5000E / zi ca sa nu platesti prea mult
michelle7
tinatache spune:
Daca ai cont deschis in euro, desigur ca se poate, iti spun din proprie experienta ca tocmai am trimis chiar la BancPost.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
bebi spune:
Bineinteles ca se poate transfera euro daca ai cont de euro si beneficiarul are cont tot in aceeasi valuta.
Probabil ca nu ai nimerit functionarul de la ghiseu care sa stie.
Kimi spune:
Tare curios si daca functionarul de la ghiseu nu-si cunoaste regulamentul intern, atunci cine sa stie!!!!????
Eu am cont de euro(bancpost Buc), iar celui caruia ii trimit are tot cont de euro(reifeissenbank suc Medgidia).A intrebat si persoana caruia vreau sa-i trimit banii la reifessen bank si i-a spus acelasi lucru, ca nu se poate transfera valuta pe teritorul Romaniei.
Cristina, te referi la Romania, nu ca din afara stiu ca se pot trimite euro si se primesc tot euro.
zirina spune:
Se poate face transferul in EUR fara probleme. Va dau mai jos extras din Regulamentul nr.1/2004 al BNR privind efectuarea operatiunilor valutare:
"Reguli specifice privind efectuarea operațiunilor valutare între rezidenți
..........
Art. 8. - (1) Plățile, încasările, transferurile și orice alte asemenea operațiuni între rezidenți se realizează în moneda națională (leu).
(2) Se consideră autorizate prin prezentul regulament următoarele categorii de rezidenți, care pot efectua operațiuni în valute convertibile în situațiile mai jos prezentate:
.........
f) persoanele fizice - pentru operațiuni între ele cu caracter incidental"
si tot Regulamentul defineste:
"Rezidenți:
a) persoanele fizice, cetățeni români, cetățeni străini și apatrizi, cu domiciliul în România, atestat cu documente de identitate emise conform legii"