vreau sa va intreb daca aveti idee despre posibilitatea ca o mama aflata in CIC sa poata lua credit
sunt banci care dau astfel de credite? care sunt veniturile de care se tine cont: indemnizatia de crestere a copilului sau salariul cu care este/era incadrata mama la locul de munca?
va intreb pentru ca vrand sa imi fac o asigurare pentru copil la o banca mi s-a spus de acolo ca imi pot da bonus si un card de credit in valoarea a trei salarii de incadrare, ceea ce mi s-a parut putin ciudat pentru ca eu am specificat ca sunt in CIC. Aveti vreo idee?
card de credit cu descoperire de cont de 3 ori salariul (overdraft) e ok, o dau toate bancile, indiferent daca esti sau nu in CIC.
credit, in schimb, nu, pt ca se considera indemnizatia de CIC. sau cel putin nu un credit considerabil, pt ca rata nu poa sa depaseasca cca. 1/3 din venituri (iar venitul tau e nici macar 8mil, daca se considera doar salariul; daca ai alte venituri - chirii, etc, situatia e mai roz).
bancile sunt unele mai rigide, altele mai flexibile, shapoi functionarii sunt mai mult sau mai putin absurzi ... eu am vrut sa iau credit pt casa, eram gravida in ultima luna (deci nu puteam ascunde sarcina), nu au vrut sa imi considere la calcul salariul, ci indemnizatia de CIC, desi le-am explicat ca nu am de gand sa intru in CIC, deci ma intorc la job. nimik. la alta banca in schimb, au spus ca nu e nici o problema, fapt pt care, abia iesita din spital, la 1 sapt, am contractat un credit imobiliar.
apropo
super logo-ul tau ;)
multam de informare :)
so... overdraftul mi-l dau pe 3 salarii de CIC sau pe salarii de incadrare... ca asta e alta mancare de peste
Asigurare pt copil la ... banca !? Cum? De ce?
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
nu stiu daca te ajuta prea mult raspunsul meu...
eu am facut descoperire de card pentru 3 salarii, si mi-a luat in considerare indemnizatia de 7.830.000 lei, asta acum o luna si ceva la Raiffeisen, noi acolo avem cardurile de salarii cu firma...
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
Varsta Alex