Constipatie functionala

Constipatie functionala | Autor: jade

Link direct la acest mesaj

Draga Danza, dupa cum stii am fost azi la medic si Andrei a fost diagnosticat cu constipatie functionala, adicatelea probleme de control al sfincterului si un colon un pic lenes care nu stie sau nu prea vrea sa impinga kk. mi-a precizat ca nu e o constipatie propriu zisa intrucat e alaptat. ca remedii mi-a prescris Debridat 2 pic. de trei ori pe zi timp de 10 zile si , zice ca as putea sa incep cu sucurile: mar, porto si morcov. eu insa as vrea sa mai astept, sunt pentru diversificare de la 6 luni, dar daca nu se regleaza cu Debridat ma tem ca nu am incotro.
i-am spus medicului de problema ta cu Danut, care el zice ca se numeste megadolicocolon si ca intr-adevar trebuia depistata la nastere (daca medicii si-ar fi dat interesul). mi-a garantat ca Andrei nu are asta, dar ... parca m-as mai duce la un medic. nu stiu, o sa vad si cum o sa se mai simta el.
tie ce tratament ti\a dat pt. danut?
Andrei si Mada

P.S. Acum 2 ani am fost intr-o delegatie de serviciu la Chisinau si sa stii ca am fost foarte impresionata de oras, atat cat am vazut. mai, si aveti o mancare asa de buna acolo ....mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Iata in sfarsit am revenit si eu dupa o gramada probleme si cateva zile de groaza!
Danut sambata a facut febra mare de tot 38.5-39.2. Nu aveam idee de la ce-i. Alte simptome nu a avut, numai atat. Paracetamolul in supozitoare nu i-a ajutat practic deloc. Reuseam sa cobor temperatura numai cu cateva unitati, ramanand constant peste 37.5. Spre seara i-am facut o injectie si i-a trecut. Duminica insa a inceput sa vomite. De pe la vreo 5 dimineata a tot continuat cu vomatul pana a ajuns si la suc gastric, caco nu mai avea ce, saracutzul.
Am chemat urgenta si am fost internati in spital pana ieri, unde a stat 3 zile cu perfuzii in vena. Dupa ce i-au spalat bine organismul, i-au pus glucoza cu tot felul de vitamine, eliminate prin voma si diaree (numai in extreme suntem cu kk asta!). A baut numai apa minerala plata, caci si laptele meu tot il vomita. Sa vezi ce ma durea inima cand il auzeam cerand "tzitzi", caci stiam ca nu am voie sa-i dau nimic in afara de apa cu Regidron. Nu stiu, zau, dar parca am fost blestemati de la inceputul anului acestuia. Pana in ianuarie a facut febra numai de vreo 2 ori, 1 data dupa un vaccin, pe la vreo 3 luni, iar altadata la o raceala. Dar din ianuarie, parca ne-a dat cineva in carti: intai pielonefrita, apoi problema cu fisurile, acum si asta. Nu se mai termina o data, cam-mi vine salas si serviciul sa stau cu el acasa! Acum invatam sa ne alimentam ca oamenii, nu prin perfuzie.
P.S.diagnosticul la problema de acum cateva zile a fost asa: intoxicatie alimentara + reactii la eruperea dintilor. Cu a doua varianta sunt de acord intr-o oarecare masura. Ii dau 2 incisivi de jos, dar nici asta nu poate sa duca la asa reactii din partea organismului. Cat despre intoxicatie, stiu exact ca tot ce a papat in ziua precedenta a fost proaspat, cereale + lapte dimineata, un pic de supitza la amiaza, suc, iaurtel din fructe, carnita de vita - nici nu a mancat atat de mult din cauza febrei. Zau, nici nu stiu ce sa mai cred...

Acum sa revin la problema ta: ma bucur ca nu aveti asa probleme grave ca noi. Si bravo tie ca ai fost la medic. Eu tot gresind medicii, am lasat-o prea mult (nu din vina mea evident) si acum s-a ajuns unde stii si tu. Cat despre tratament, noua ne-au dat supozitoare cu Anazol dimineata, supozitoare cu metiluracil seara, Pancreatin (fermenti pancreatici) in pastile de 4 cate 1/4 x pe zi, Bifidumbacterin in prafuri 1 p.x zi, niste vitamine Aevit 1 capsula seara, Riboxini 1/4 p.4 x zi si, in caz de necesitate, daca are retineri mai mult de 2 zile sa-i fac clistere evacuatorii cu infuzie de musetel + ulei de maces sau de catina, plus mi-a recomandat sa-l tin cate vreo 10-15 minute in baita cu musetel dupa fiecare scaun.
Nu stiu daca te-au lamurit cumva toate denumirile astea, la noi ele asa se numesc, dar nu bag mana in foc ca asa se numesc si in Romania.

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Danza, am vazut ca nu mai vii asa des pe forum, dar nu stiam ca aveti probleme. Ma gandeam ca e din cauza serviciului... In pare tare rau ca e bolnavior Danuz, numai cand ma gandesc cum cerea "tzitzi" si nu se putea... Va doresc insanatosire grabnica, oricum, se pare ca sunteti pe drumul cel bun, nu? Uite, situatia noastra este oarecum asemanatoare. Pana la un an, nu am avut nici un fel de probleme, a crescut intr-o zi cat altii in sapte, cum se spune. Ei, dupa un an, a avut angina pultacee, bronsiolita, iar acum, recent, stamatita aftoasa, cand nu a mancat nimic si ne-au dat internare in spital, dar am refuzat. Am intrebat si medicul pediatru ce se intampla, nu se stie exact, se pare ca trebuie sa actionam mai mult pentru cresterea imunitatii organismului. Va doresc multa, multa sanatate si sa vii cu vesti bune! Ioana si Tudor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jade spune:

Of, nici nu stii cat de rau imi pare ca treceti prin toate astea ... fruntea sus, sunt convinsa ca o sa se rezolve, nici nu se poate altfel... daca pot sa iti fiu de folos cu ceva anunta-ma.
despre medicatia prescrisa lui Danuz ai dreptate, nu am auzit, eram insa curioasa.
sa stii ca la Andrei nu s-a schimbat mai nimic cu Debridatul ala,cel putin pana azi, inca nu are scaun spontan, ci cu termometrul. sa vedem ce o sa mai fie ...
va dorim multa, multa sanatate si toate cele bune,

Mada si Andrei cel Nazdravan

P.S. cand mai poti, mai scrie-mi si mie despre starea lui Danuz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Draga Danza,
Imi pare foarte rau ca ati avut asa niste probleme de mari,dar sper ca Danutz deja este mai bine!!!Multa,multa sanatate si sa dea Dumnezeu sa nu mai treceti prin asa necazuri!!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Fetelor, sanatate multa la copilasi! Sa ne mai tineti la curent cu ce mai fac, cum se mai simt! M-ati bagat un pic in boale ca a mea abia a facut 1 an. Nu putem face nimic ca sa le mai crestem imunitatea? Voua ce v-au spus dr-ii? Venim de paste in tara si o sa luam niste propolis de pe-acolo, dar altceva?
Inca o data sanatate multa!!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Fetelor va multumesc din suflet ca sunteti alaturi de noi acum!
Intr-adevar nu prea am avut timp sa intru pe forum, mai ales ca o fac de la serviciu. Cum ziceam, 4 zile saptamana trecuta am lucrat numai cate jumatate de zi, iar saptamana aceasta 2 zile am lipsit cu desavarsire. Am avut si probleme cu sefu' ca "cica asta nu e o gradinita de copii" si ca s-a saturat ca lumea sa-si rezolve problemele cu copiii anume din timpul de servici.

Sa speram ca totul va fi bine. Azi ne simtim mai bine. Deja sunt 2 nopti si 1 zi de cand nu a mai vomitat nimic. Papa cat o vrabiuta, dar si asa e bine. Scaunul aproape ca l-am reglat. Macar face singurel zilele acestea.

Apropo, puiutzul mamicai face azi 1 an si jumatate si imediat pun si anuntul la Felicitari & anunturi. Acum de cand cu probleme astea de sanatate, a stat mai mult cu mine si toata consolarea o avea de la mine atunci cand venea tanti sa-i puna perfuzia sau injectia, asa incat cand il intreb eu sau altcineva "a cui e mamica?", el imi raspunde plin de mandrie "mea" cu limba intre buze si cuprinzandu-ma strans de picior sau de gat (daca e in brate). Sau mai vine din cand in cand si-mi cuprinde fata in palmute si-mi arunca cate un "maama" plin de duiosie ca mi se topeste sufletul...

Va pe toate si sanatate multa vostri. Va multumesc!!!

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Ma bucur sa aud vesti bune despre Danuz. In ceea ce priveste fortificarea sistemului imunitar, Cristina, eu am inceput sa-i dau sirop din muguri de brad si propolis, apoi continuam cu sirop din echinaceea cu propolis, se pare ca acesta din urma este foarte bun. Aceste siropuri au un gust foarte bun si pot fi puse si in ceai. Sunt facute toate de aceeasi firma, Elidor parca se numeste, nu-mi amintesc exact acum. Daca vrei, ma uit pe sticluta si-ti scriu. Toate cele bune, Ioana si Tudor.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ioana

Ma bucur sa aud vesti bune despre Danuz. In ceea ce priveste fortificarea sistemului imunitar, Cristina, eu am inceput sa-i dau sirop din muguri de brad si propolis, apoi continuam cu sirop din echinaceea cu propolis, se pare ca acesta din urma este foarte bun. Aceste siropuri au un gust foarte bun si pot fi puse si in ceai. Sunt facute toate de aceeasi firma, Elidor parca se numeste, nu-mi amintesc exact acum. Daca vrei, ma uit pe sticluta si-ti scriu. Toate cele bune, Ioana si Tudor.

Ioana, chiar te rog zi-mi si mie exact cum se numesc ca prea mult timp de cautat nu am sa am. Le trec pe lista de cumparaturi ca aici habar n-am cum se cheama si care cum sunt. Multumesc mult!
PS: imi cer scuze ca m-am bagat pe subiectul vostru, fetelor, dar chiar as vrea sa invat cate ceva din experientele voastre. Va doresc multa sanatate la copilasi!
Cristina

Mergi la inceput

Cu placere. Firma care face siropurile acestea se numeste "Elidor" S.A. Bucuresti. Exista mai multe variante, cum iti spuneam, dferite plante (muguri de brad, muguri de plop, echinaceea etc.) amestecate cu propolis. Pe fiecare sticluta scrie la ce anume sunt indicate. Costa 33.ooo lei sticluta, se gasesc la farmaciile mai cu pretentii; de exemplu, eu le-am cumparat de la o farmacie particulara din Podu Ros, Iasi. Toate cele bune. Si sper sa aveti vreme calda atunci cand veti veni, ca pana acum nu prea s-a aratat primavara...Ioana si Tudor.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ioana

Cu placere. Firma care face siropurile acestea se numeste "Elidor" S.A. Bucuresti. Exista mai multe variante, cum iti spuneam, dferite plante (muguri de brad, muguri de plop, echinaceea etc.) amestecate cu propolis. Pe fiecare sticluta scrie la ce anume sunt indicate. Costa 33.ooo lei sticluta, se gasesc la farmaciile mai cu pretentii; de exemplu, eu le-am cumparat de la o farmacie particulara din Podu Ros, Iasi. Toate cele bune. Si sper sa aveti vreme calda atunci cand veti veni, ca pana acum nu prea s-a aratat primavara...Ioana si Tudor.

Ioana, esti o dulce!! Pai noi In P Ros am stat si tot pe-acolo ajungem, de data asta pe la rude!!! Multumeeeeesc!!!!

Cristina

Mergi la inceput