Deserturile Nataliei
Raspunsuri - Pagina 2
Balbina spune:
Liliana, nici o problema, doar ca unele retete trebuie sa le traduc si nu o pot face imediat. O sa le traduc si le pun tot pe forum, ca sa fie la indemina tuturor.
Ma gindeam ca poate ar fi nimerit sa deschidem un subiect numai cu dulciuri, sau poate exista asa ceva, m-am uitat pe primele 2 pagini si parca nu am gasit.
Assa, aceeasi chestie, traduc reteta si o pun, doar mai tirziu, ok? Nu dispare dovleacul pina pun eu reteta, fara grija.
------------------
Numai bine,
Natalia
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
monagan spune:
Balbina draga, mai bine nu intram sa vad pozele.
Am o rugaminte. Mi-a placut cum arata tort revelion, tort crancin-mancin, figurine ptr. tort (tu le-ai facut? cum?)si trandafirasii ptr. barbie si te rog daca poti sa-mi dai retetele.
Asta doar daca nu face parte din...secretul meseriei. Apropo, trandafirii i-ai facut sau i-ai cumparat??????
Cu multumiri.
MG
Balbina spune:
monagan, o sa fie toate retetele, doar ca pe rind.
Putintica rabdare si vi le explic pe toate, cu tot cu retete.
------------------
Numai bine,
Natalia
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
Prajitura cu lamiie
Baza prajiturii:
2 pahare faina (rase)
0,5 pah. zahar pudra
225 g unt sau margarina
Se amesteca faina cu zaharul pudra. Se adauga la untul taiat bucatele. Aluatul iese nu omogen, ci mai mult in forma de firimituri. Se pune intr-o tava (aproximativ 22 cm x 38 cm) in care se pune hirtie de copt si se apasa cu mina, formind si o bordura pe margini de circa 2 cm. Se coace cam 20 min. la foc nu prea mare (180 C)
Umplutura:
1 cutie de 400 g de lapte condensat cu zahar
4 oua
2/3pah. suc de lamiie
1 pah. faina
1 lingurita praf de copt
un virf de cutit de bicarbonat de sodiu
1 lingura de coaja rasa de lamiie
Se bate cu mixerul laptele cu ouale. Se adauga celelalte ingrediente. Se amesteca usor si se toarna peste baza prajiturii. Se coace cam 20-25 min. pina se prinde umplutura. Se raceste in forma. Se taie bucati.
Poza prajiturii este aici.
Laptele condensat cu zahar este ca o crema groasa, foarte dulce, cu gust puternic de lapte si absolut delicioasa. Pacat ca nu se produce in Romania, se pot face o multime de deserturi cu ea. Am auzit ca se gaseste in unele supermarket-uri varianta de la Nestle, eu n-am vazut, dar sint curioasa sa stiu daca e asa.
In Europa cu siguranta se gaseste asa ceva, aici in Ro e aproape imposibil, iar pe mine ma aprovizioneaza cineva din Md.
------------------
Numai bine,
Natalia
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
Tortul de Revelion
Se iau 2-3 plicuri de jeleuri colorate diferite, se prepara conform instructiunilor si se toarna fiecare lichid intr-un vas mai larg si se baga la rece sa se prinda. Dupa ce se prind, se taie jeleurile cubulete.
Intre timp, se bate frisca cu zahar (se poate folosi si iaurt), cantitatea depinde de vasul in care veti prepara tortul si de gustul fiecaruia. Separat se pune la umflat gelatina intr-o cana, o cantitate corespunzatoare celei de frisca cu zahar. Dupa ce s-a umflat, se topeste gelatina tinind cana intr-un vas cu apa fierbinte si amestecind continuu. Dupa ce s-a topit, se lasa gelatina sa se raceasca pina la temperatura camerei si se incorporeaza atent in frisca batuta. Pentru o omogenizare mai buna, se foloseste mixerul. Apoi se adauga cubuletele de jeleuri, se amesteca din nou si se toarna compozitia intr-o cratita/salatiera/casoleta clatita cu apa rece. De-asupra se pot pune niste biscuiti, daca se doreste o idee de blat. Se pune tortul la frigider pentru vreo 2 ore. Dupa ce s-a inchegat, se rastoarna pe un platou. Ca sa iasa mai usor, se poate cufunda cratita pentru citeva secunde in apa fierbinte.
Tortul se poate orna cu figurine taiate din jeleuri, sau cu ciocolata rasa. Arata foarte frumos cind il tai, cubuletele de jeleuri fiind transparente, parca ar fi niste ferestruici.
Poza tortului este aici.
In poza se vede ca exista si un strat de jeleu de-asupra celui de frisca. Ei bine, a fost un experiment de-al meu, cam nereusit, deoarece acest strat nu dorea sa iasa din cratita, a trebuit sa-l fortez cu un cutit, in fine, am zis ca data viitoare fac mai simplu, fara acest strat.
------------------
Numai bine,
Natalia
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
lgireada spune:
Balbina , multumim frumos pt tot! Asteptam retete cu sufletul la gura , sigur, cand ai timp.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
Balbina spune:
Mai pun o reteta azi si continui miine.
Blinii cu dovleac
Reteta ruseasca
Bliniile sint ca un fel de clatite, dar mai groase si se fac cu drojdie
500 g dovleac
2 pahare faina
2 oua
3 linguri zahar
20 g drojdie
2 pah. lapte
sare dupa gust
Se toarna intr-un vas lapte caldut, se dizolva drojdia in el, se adauga faina si se amesteca bine, aceasta fiind maiaua. Se lasa sa creasca.
Dovleacul se fierbe in apa cu sare sau se coace (eu il coc in cuptorul cu microunde), se raceste si se paseaza.
In maia se adauga piureul de dovleac si galbenusurile frecate cu zahar si sare, se amesteca foarte bine. Se bat bine albusurile si se incorporeaza atent in aluat. Se lasa un pic la crescut.
Bliniile se coc pe tigaia unsa cu un pic de ulei, exact cum se fac clatitele, se ia aluat cu polonicul si se toarna, avind grija ca acesta sa acopere toata suprafata tigaii. Aluatul fiind mai dens, bliniile vor iesi mai groase. Se coc pe ambele parti pina la rumenire.
Se servesc calde cu smintina, dar merg foarte bine si reci.
Poza bliniilor cu dovleac e aici.
------------------
Numai bine,
Natalia
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
lgireada spune:
Multumim pt retete! Tortul ala cu jeleuri e bestial, mai ales ca acum avem si noi in Ro pliculete din care putem prepara destul de usor jeleuri!
Tips: aveti grija ca pe punga de jeleuri spune undeva ca in combinatie cu kiwi si nu mai stiu ce nu se prinde.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
diadaniela spune:
M-am crucit cand am vazut pozele.Tortul Barbie m-a lasat masca.Nu am vazut asemenea tort in viata mea.Te rog spune-mi cum ai reusit sa-l faci.
Felicitari!
diadaniela