Greva - gradinita - pana cand?
Azi am aflat ca de luni gradinita lui Liviu intra in greva. Azi Liviu nu a fost la gradinita insa tataia vrand sa ii faca o surpriza, a trecut pe acolo crezand ca il gaseste la gradi la ora la care ar fi trebuit sa il iau. Mi-a spus ca a vazut un afis pe care scria ca de luni vor fi in greva.Stie cineva cat dureaza greva?
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august-octombrie 2005Opere de artaDesene LiviuNoutati
Raspunsuri
DanaRosu spune:
Greva e pe termen nelimitat, deocamdata. La Suceava lucrurile stau asa:
Copiii care frecventează o grădiniță cu program normal, cei din gimnaziu și liceenii vor sta acasă pe toată perioada grevei, iar profesorii se vor organiza în cîte un pichet de grevă și vor veni la școală prin rotație. În ceea ce privește activitatea școlilor speciale și a căminelor, aceasta se va desfășura după un program normal, iar cadrele didactice vor fi în grevă japoneză și vor semnala prin afișe protestul lor
Caminele sint gradinitele cu program prelungit
light spune:
Am inteles, asta e, ne luptam ba cu acomodarea, ba cu virusii, cand credem ca am reusit sa rezolvam problema acomodarii, si am scapat cu o saptamana de antibiotic si de infectii, zbang!!! ne-a lovit vacanta in cap care ne bulverseaza din nou si dupa vacanta ca sa fie tacamul complet ... si greva.Nu zic, in vacanta l-am dus ca saracul si asa nu apucasem sa il vad o zi ca nu plange dimineata cand e adus la gradi, si am vrut sa nu fie haul prea mare, dar plangea tot mai rau ca nu mai erau educatoarele lui si mai era dus si in alta clasa sa doarma, insa acum... om vedea ce mai facem.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august-octombrie 2005Opere de artaDesene LiviuNoutati
zana spune:
Eu am aflat azi ca putem merge la gradinita, ne asteapta de luni cu toata greva.
Lucia tot mai plange micutul? eu mi-aduc aminte ca a facut si pauze in care n-a plans ,dar uneori iar o apuca jalea cand ma asteptam mai putin.
In perioada asta cu serbarile o sa mai uite sa stii.
light spune:
Zana, adevarul e ca ii urmaream cu mare atentie evolutia si eram incantata:- in prima perioada plangea de se tavalea si imi cerea mereu sa il duc la baie ca sa vomite cica, dar asta ca sa impresioneze si sa traga de timp- mai tarziu plangea de cum se trezea dimineata, dar nu mai cerea sa vomite- apoi plangea doar cand intram in gradinita - mai tarziu plangea doar cand il imbracam- in ultima perioada plangea un pic cand intra in clasa, iar in ultimele doua zile aproape ca nu mai era chiar plans ci un soi de riposta scurta.Ma bucuram, ca am reusit, cu calm si rabdare.Insa acum cu bulversarile astea, o luam de la capat, si chiar de ar fi sa poata merge la gradi, faptul ca nu mai sunt activitatile de dinainte si poate nici educatoarele nu mai vin, pe timpul grevei, il vor da iar peste cap.
georgiana.david spune:
Stiti cumva daca greva cuprinde toate categoriile de scolari? Ma gandesc la fata mea, Clasa I, o sa stea acasa? Nu ar fi indicat pentru ca asa cum s-a mai spus, abia s-a obisnuit cu programul iar acum....
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
lalaandreea spune:
greva la scoala inseamna ca merge la scoala dar nu se fac ore
totusi profesorii si invatatorii (inmare parte ) vor face in continuare orele, dar nu au voie sa puna note
cam acelasi lucru e si cu gradinitele cu program prelungit in principiu vor fi la locul de munca educatoarele dar nu vor tine activitati (depinde de directoare)
dinuralu spune:
Si baietelul meu este tot clasa I. Pe noi ne-au sunat de la scoala vineri si ne-au spus sa nu venim luni la scoala, pt. ca sunt in greva. Nu stiu nici ei pana cand, dar am fost sfatuiti sa urmarim stirile la TV!? Probabil ca luni voi suna eu la scoala sa vedem ce va fi. O alta prietena de-a mea care are copilul tot in clasa I a fost anuntata ca e probabil ca toata saptamana sa nu se faca ore...
barbye spune:
La mine la gradi, copii nu vor veni......Greva este pe perioada nelimitata.....nu se stie cand va incepe.
Astazi mi-a sunat toata ziua tel. ca sa intrebe daca ii vor aduce.....dar nu ii vor aduce, a anuntat si la stiri...Greva generala
Mirela
angy11 spune:
Lucia-Mirela,eu am fetita la gradi si baiatul in clasa I,sunt cadru didactic,deci in greva.Am vorbit mai inainte cu educatoarea si mi-a spus ca pot sa duc linistita fetita la gradi,pt. ca gradinitele sunt considerate acea treime care e obligata sa asigure activitatea deci mi se pare abuziv faptul ca nu puteti duce copiii la gradi.
Cat despre scoala asa e profesorii sunt obligati sa mearga la scoala,iar daca un parinte nu are unde sa-si lase copilul in perioada orelor de curs,sunt obligati sa asigure activitatea si siguranta copiilor in aceste ore.Deci clar ei nu vor fi pe coridoare sau in curte,etc.Vor sta in clasa si chiar sub supravegherea profesorilor sau invatatorilor.