cu noua ordonanta, iau bani sau nu?

cu noua ordonanta, iau bani sau nu? | Autor: marchplayer

Link direct la acest mesaj

Sunt angajata din februarie 2005, si acum sunt insarcinata in 26 saptamani deci DPN-ul ar fi pe 7-8 februarie. Daca nasc mai devreme asta inseamna ca nu ajung sa am cele 12 luni de cotizatie? Eu vreau sa-mi iau concediu prenatal cam pe 15 februarie, se considera urmatoarea perioada ca fiind de cotizatie chiar daca intre timp am nascut? Explicati-mi si mie va rog mai in detaliu?

daniela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

marchplayer...cum iti iei tu prenatal dupa ce nasti..????
poate ai vrut sa spui 15 ianuarie...
Asa da. se considera perioada de cotizatie prenatalul si post natalul.
Dar legea zice ca 12 luni pana la nasterea bb-ului. Asa ca daca vei naste mai devreme de a face 1 an pe cartea de munca...s-ar putea sa nu poti beneficia de CIC.
Dar pana nu apare legea in monitor...si pana nu apar si normele de punere in aplicare...nu poti decat sa speri. Totusi stai cat mai linistita ca de asta ai nevoie si tu si bb...
Si prenatalul il poti luacam din saptamana 29...adica maxim 84 zile inainte de DPN.

joy + bocanila35+
EU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikiriki spune:

Pe mine ma baga in ceata rau de tot aceasta nou "lege"!!
Sa inteleg ca pot lua si eu CIC daca am contract de 4 ore din martie 2005 (eu urmand sa nasc la sfarsitul februarie 2006-incep martie 2006) si unul de 8 ore din iunie 2005?? Pentru ca ordonanta spune ca trebuie 12 luni de cotizare dar nu se specifica ca trebuie numai contact de 8 ore!! Iar eu cotizez din iunie 2005 in paralel, pentru ambele job-uri!!
Iar cu noul cod al muncii s-a abrogat alin. 3 din art. 103 privind contractul cu timp partial de munca ce spunea ca "la contractul de 4 ore stagiul de cotizare la asigurari se stabileste proportional cu timpul lucrat conform legii"!!! Deci daca s-a scos chestia asta inseamna ca si pentru 4 ore se platesc asigurari ca pentru 8 ore, nu? Deci teoretic am in total 12 luni de cotizare in 2006 (eu muncesc din 2001 constant, dar in luna februarie 2005 am plecat de la vechiul servici unde am contract din 1 martie cu 4 ore si prin urmare luna febr. 2005 nu este acoperita la asigurari. Deci nu stiu ce se intampla cu luna asta neacoperita, dar altfel in martie 2006 cand o sa nasc o sa am 12 luni de cotizare (si cu 4 ore si cu 8 ore)!!!!
Voi ce ziceti??
Luni o sa merg si la Casa de Pensii sa vad ei ce imi spun...

Kikiriki 23+ si Luana

Kikiriki

Mergi la inceput