Suzeta-un rau pt.dintii celor mici???
Buna
Va rog sa-mi dati cateva sfaturi legate de acest subiect.
Andreea are 2 ani si 3 luni si nu vrea sa renunte la suzeta si parca din zi in zi vrea si mai des suzeta(o cere singura)si am observat ca gingia de sus este putin cam inafara(ca la un iepuras),dar numai cei 2 dintisori din fata sunt cu problema,ceilalti nu au nimic.Este posibil sa fie de la suzeta?Ce ma sfatuiti??
Raspunsuri
lacramioara t spune:
Tot eu sunt,Scuze ca nu am semnat,dar am apasat OK in loc de altceva
Lacramioara
gabitza spune:
Lacramioara,
bb Dan a folosit pana la 2 ani si 7 luni.Cu greu am reusit sa i-o luam. Nu a avut nici o problema cu dintii din cauza suzetei.Are dintii foarte frumosi si drepti.
Gabi si bb Dan-3 ani si 2 luni
Lia spune:
Daca n-o poti convinge sa renunte,mai las-o sa tzoshcaie fericita inca o perioada.N-ar trebui sa fie probleme din cauza suzetei.Suptul degetului produce neajunsuri.Numai bine!
Lia&Andrew
lacramioara t spune:
Mersi de raspuns gabi,dar ce metoda ai "aplicat"pt. renuntarea la suzeta??
Lacra si bb Andreea
diana12 spune:
Lacramioara, fetita mea are aproape trei ani si de miercurea trecuta am renuntat la suzeta.
Inca din vara am tot incercat, dar de fiecare data mi-a fost mila de ea si pana la urma am cedat si i-am lasat suzeta.
Dar asa cum ai zis si tu am inceput sa ma ingrijorez cand dintisorii de sus i-au venit in fata si pe zi ce trecea fata mea nu mai lasa suzeta din gura decat cand ieseam afara.
Asa ca miercuri cat ea era la gradinita i-am pitit suzeta, mi-a fost teama sa o arunc, si cand a venit acasa i-am explicat ca a venit un bebe mic la mine si mi-a cerut suzeta ca auzise el ca Ecaterina e fetita mare. Si i-am mai zis ca si ei i-a dat suzeta cand era mica un bebe mai mare.
Nu stiu cat a inteles, dar seara cand sa se culce a inceput sa maraie mai tare dupa suzeta si barbate-miu sa o calmeze i-a zis ca ii cumpara a doua zi o suzeta. Asa ca s-a culcat cu speranta in suflet ca a doua zi va avea suzeta.
A fost o noapte destul de nasoala, nu a plans, dar s-a foit toata noaptea si a plescait din gurita. Si am urmarit-o sa nu isi bage degetul in gura.
Acum vad ca s-a obisnuit fara ea si parca nu imi vine sa cred ca a renuntat asa usor.
Oricum daca o sa mai am un copil nu ii mai dau suzeta in veci. Am tras destul acum de credeam ca o sa o maritam cu suzeta in gura.
Bafta multa si rabdare.
Numai bine, Diana & Ecaterina
Ochii care nu se vad se uita doar daca dai de prea multa fericire...
ancadm spune:
Lacramioara, sa stii ca, copii renunta la suzeta mult mai usor decit ne inchipuim noi! Andreea a fost nedespartita de ea pina la 2 ani cind am ascuns-o si i-am spus ca s-a topit de cit a supt la ea. I-am explicat ca s-a intimplat exact acelasi lucru ca atunci cind maninca o bombonica si dupa ce a mai protestat de citeva ori si a primit aceeasi explicatie s-a impacat cu gindul. Noi cind ieseam din casa trebuia sa avem pregatite: suzeta, sucul si pampersii! No more Dintii ii are foarte drepti si frumosi si cred si eu ca suptul degetului deformeaza dintisorii.
Sanatate la mamici si la pitici,
Anca si spiridusul Andreea
gabitza spune:
Draga Lacramioara,
dupa indelungate incercari am reusit pana la urma in felul urmator:
sotul meu a taiat-o in 2 pe verticala si a spus celui mic ca a fost roasa de soricel in timp ce dormea.
Se pare ca nu i-a placut noua forma si a renuntat la ea dintr-o data si definitiv.
Incearca si tu.
Succes.
Gabi si bb Dan
MLDiana spune:
Eu nu stiu ce fel de suzete folositi pentru ca prietena mea care are un copil de 2 ani nu are deloc probleme cu deplasarea dintilor din fata ci arata destul de normali.Pe mine ma dispera faptul ca bb al meu nu a vrut suzeta si i-au iesit dintii in fata de la suptul degetului.Asa ca as fi preferat suzeta in loc de deget daca o aceepta de la inceput.BAfta!
Lidia si DAvid D.
lacramioara t spune:
Fetelor,mercic mult pt. sfaturi si voi incerca si eu metodele voastre.
Azi dimineata cand s-a trezit i-am spus povestioara Dianei la care mi-a raspuns ca "bebe e mic si nu vrea suzeta".Acum cateva saptamani i-am pus ardei iute sau usturoi pe suzeta si a tipat pana cand am spalat-o.Dar nu ma las,o sa reusesc intr-un final,sper.
pt.mamici si bebici
Lacra si bb Andreea.
bubu spune:
Melany are 1 an si 9 luni si foloseste suzeta numai cit adorme. De o luna dupa ce o adormim i-o scoatem din gura si nu am probleme. De fapt, ea nu a folosit suzeta pina la 1 an, dar am alaptat-o eu si asa adormea. Tot incercam sa o introduc, deja ma doreau uneori sfircurile. Asa ca la 1 an a gasit suzeta intre jucarii si asa adormea macar fara piept.
Si eu incerc sa nu ii mai dau suzeta dar seara sau la prinz cind ne culcam nu vrea sa se puna in pat pina ce nu o are in gura.
Delia, Melany &Bebe