Carte de "Psihologia generala a copilului"
Va rog frumos sa-mi recomandati o carte de Psihologia generala a copilului, mai pe intelesul mamicilor super obosite. Multumesc!
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul
Raspunsuri
flavia maria spune:
Mihaela Minulescu "PSIHOLOGIA COPILULUI MIC" editura Psyche Bucuresti 2003
mama lui bebita(29.05.2004)
ana-oana spune:
quote:
Originally posted by flavia maria
Mihaela Minulescu "PSIHOLOGIA COPILULUI MIC" editura Psyche Bucuresti 2003
in bucuresti nu mai e demult, daca o gasesti la cluj ia-mi si mie una si iti trimit banii prin posta.
multam,
O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
ana-oana spune:
Francoise Dolto - Ce sa-i spui copilului cand e bolnav, cand e mic, cand e suparat... - e supeeeeeeeerrrrrrrrr.
O.
Nicolae IORGA
flavia maria spune:
ana-oana daca o mai gasesc iti promit ca ti-o cumpar... si iti scriu un mail...
ana-oana spune:
quote:
Originally posted by flavia maria
ana-oana daca o mai gasesc iti promit ca ti-o cumpar... si iti scriu un mail...
mersi, am cautat-o p'aici, am sunat si la editura si n-o mai au. daca o gasesti raman datoare...
astept vesti.
O.
Nicolae IORGA
Principesa spune:
Ionela, daca imi amintesc corect am ramas datoare cu informatii despre o carte privind sindromul hiperkinetic. Revin cu aceasta informatie:
COPILUL HIPERACTIV SI INCĂPĂȚÂNAT
(Manfred Döpfner, Stephanie Schürmann, Gerd Lehmkuhl)
Încăpățânare, agitație, indisciplină: copiii hiperactivi și cei cu tulburări de conduită reprezintă o reală problemă pentru familie. Această carte a fost elaborată în special pentru părinți, și conține toate informațiile necesare despre această tulburare:
* Informații despre problematică, cauze, evoluție și mai ales despre modalități de intervenție.
* Un ghid pentru părinți, care descrie diferite metode de optimizare a problemelor comportamentale în familie.
* Modalități de rezolvare a unor probleme tipice, ca de exemplu: Ce să fac când copilul meu nu poate să-și găsească singur o ocupație? Cum să soluționez războiul zilnic pentru temele de casă?
* Fișele de lucru și Memo-cardurile detaliate vă vor ajuta la aplicarea în practică a Ghidului pentru părinți.
Această carte oferă informații și recomandări utile nu doar părinților, educatorilor și învățătorilor, ci constituie un sprijin psihologilor, psihoterapeuților, medicilor care pot oferi părinților și celorlalte persoane de referință din viața copiilor cu probleme comportamentale hiperactive și opoziționale sprijinul de care au nevoie pentru a depăși împreună cu copii dificultățile cu care se confruntă.
Se pare ca se gaseste si pe net cartea.
Cat despre carti de psihologia copilului eu recomand editura Curtea Veche, gasesti acolo mai multe, mie mi-a placut in mod special Jacques Salome.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura