cum se poate muta un copil la o scoala la alta
Mamici, am o prietna care are o fetita in clasa a VIII la Iulia hasdeu si are mari probleme cu profesoara de matematica care are o mare problema cu fetita - ii da 1 pentru ca nu face pregatire cu ea, etc.
Copila este speriata, nu mai vrea sa mearga la scoala.
Care este procedura de a muta fetita la o alta scoala? exista un sistem de relatii pentru aceasta mutare cat mai rapid?
merci mult
Raspunsuri
alinaxeni spune:
Simplu.
Sa caute o scoala unde vrea sa mearga.
Sa ia de la secretariatul scoli respective un accept ca o primesc dupa care merg cu acceptul la scoala unde este acum si ia foaia matricola si ce acte ii mai dau ei.
A doua zi dupa ce vechea scoala a luat la cunostinta despre mutare,fata poate merge la cursuri in noua scoala.
Ar fi bine daca ar face si un memoriu la inspectorat pt. ca fata ar putea sa aiba probleme la intrarea in liceu cu note de 1.
Daca se constata ca fata stie mate dar a fost nedreptatita se poate sa-i fie modificate notele.
alina
Rufus spune:
Nu e simplu.
Am mutat-o pe Ioana in clasa a 5-a la Cosbuc, pentru ca este la 3 minute de mers pe jos de casa si pentru ca a luat examenul acolo.
Cand m-am dus la scoala 88 (de unde pleca) m-au taraganat (si pe alti copii) pentru ca ramaneau fara copii si nu se mai justificau catedrele. Mi-au facut sicane grele, desi ceream justificat mutarea.
Vreau sa spun ca, desi situatiile nu se compara, conducerea scolii poate face nenumarate greutati in orice domeniu.
Eu am rezolvat-o pastrandu-mi calmul si zambind dragut (desi fierbeam in interior, pentru ca mi se daduse un termen limita pentru aducerea foii matricole), dar cred ca daramam scoala daca nu puteam sa o iau de acolo.
Asa ca, desi nu-i corect, cred ca trebuie sa abordezi cu tact problema, pentru ca desi cer sa li se respecte drepturile, profesorii pot incalca drepturi elementare...
http://community.webshots.com/user/tora97
crig72 spune:
sper sa nu gresesc dar eu stiam ca transferurile se fac pana incepe anul scolar.
Cristina si Mariuca
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">Povestea noastra
Amintiri de la implinirea celor 3 anisori
KUKI spune:
[quote]Originally posted by crig72
sper sa nu gresesc dar eu stiam ca transferurile se fac pana incepe anul scolar.
Transferurile se pot face oricand, daca "zambesti frumos" ca Rufus, sau daca "misti din urechi" ca mine care l-am mutat pe Cristi la alta scoala anul trecut la inceputul semestrului II. Si asa frumos am miscat din urechi incat d-na directoare (actualmente in greva pe motive de demnitate profesionala ) l-a dus pe Cristi de manuta pana la clasa si l-a prezentat noilor colegi. Deci totul este posibil. Cine a zis ca "America e tara tuturor posibilitatilor" a mintit. Nu e America, Romania este !
Iulia