Viata in Germania (27)
Poftiti!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20467" target="_blank">1,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=21515 br / " target="_blank">2 ,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=22666&whichpage=1 br / " target="_blank">3,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24043 br / " target="_blank">4,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24043" target="_blank">5,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24405 br / br / " target="_blank">6,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24914" target="_blank">7,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25448" target="_blank">8,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26487" target="_blank">9,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28124&whichpage=1" target="_blank">10,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=33808&whichpage=1" target="_blank">11,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=35572" target="_blank">12,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36733 br / br / " target="_blank">13,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38309" target="_blank">14,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40014&whichpage=1" target="_blank">15,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41474" target="_blank">16,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43061 br / " target="_blank">17,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44176 br / " target="_blank">18,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45607" target="_blank">19,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47279&whichpage=1" target="_blank">20,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49492&whichpage=1 br / " target="_blank">21,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51258" target="_blank">22,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54440 br / " target="_blank">23,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57093" target="_blank">24,
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58289" target="_blank">25, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59464" target="_blank">26
si intrebarea din capitolul precedent
quote:
Originally posted by bombi
Stie cineva cum se obtine o visa pt Statele Unite? (business trip)
Teoria ar fi www.usembassy.de/germany/visa/index.html" target="_blank">aici, dar daca are cineva informatii practice, mi-ar fi de mare ajutor.
Si citeva intrebari la obiect:
- depinde de cheful functionarului valabilitatea vizei sau se obtine automat viza de 10 ani? sau obtii viza doar pt perioada pe care o declari?
- cum dovedesti ca nu ai de gind sa ramii in US?
- unde se pot face pozele alea ciudate de 5x5 ?
Va multumesc,
Raspunsuri
osolita spune:
Bombi, noi am vrut sa mergem anul asta in SUA dar in vizita nu pentru afaceri insa am amanat-o pentru anul viitor. Am vorbit totusi la ambasada de mai multe ori si mi s-a spus ca pentru a dovedi ca nu ramanem acolo e nevoie sa aratam si eu si sotul contractele de munca, o dovada de la primarie ca locuim in localitatea x de n ani plus o hartie de la firmele la care suntem angajati cum ca ei stiu ca noi plecam in concediu in SUA. Pe deasupra au zis ca daca putem dovedi ca avem o proprietate pe numele nostru in Europa conteaza.
Cel mai bine suni la ambasada tu personal si intrebi concret cum e in cazul tau, vezi insa ca e un numar de telefon la care te taxeaza cu vreun euro si ceva pe minut, eu cred ca am vorbit de fiecare data de cel putin 7-8 euro.
tinatache spune:
ancuta, felicitari!!! L-ai schimbat cumva de kk in ziua aia pe Marc?:))
Mai fetelor, dati-mi si mie niste cantece cu St. Martin ca-mi canta copila de zor si eu nu pricep o iota. Eventual chiar mp3 pe email, daca aveti, daca nu macar textele.
Thx!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
copiloi spune:
[/quote]
Ce vroiam sa-ti spun si cred ca e util de stiut, daca-ti vine marfa necomandata nu trebuie sa-o platesti ci poti chiar s-o folosesti (firma respectiva va face presiuni s-o platesti dar nu te poate da in judecata pentru ca incalca legea trimitandu-ti marfa necomandata) [/quote]
Osolita, da-mi voie sa te contrazic.....daca primesti o marfa necomandata si o folosesti, trebuie sa o platesti.....am facut ceva drept pe aici si chiar m-a mirat si pe mine acest fapt....Orice contract de cumparare are ca premize Angebot-ul si Annahme. Faptul ca firma ti-a trimis niste marfa, ti-a facut un Angebot. Iar tu poti accepta in mai multe feluri:
- ausdrücklich (adica ii anunt ca accepti sau nu)
- konkludent, adica, fara sa ii anunti, te folosesti de marfa, urmand sa platesti marfa
- schweigen, adica poti "tacea", ceea ce inseamna nici ca ai acceptat, nici ca nu ai acceptat. In caz ca pui marfa deoparte si n-o folosesti, nu trebuie sa o platesti, chiar daca nu ai anuntat in mod expres ca nu ai nevoie de marfa lor, si, prin urmare, nu trebuie sa platesti.
Mai sunt si alte aspecte (exceptii), dar ideea e ca , asa cum ai descris tu lucrurile, marfa trebuie platita. Firma nu incalca nici o lege, ca iti trimite marfa necomandata.
Alina
tinatache spune:
tot eu am gasit pana la urma:
/www.martin-von-tours.de
da' niste mp3-uri tot n-as refuza.
Alina, acuma ca zici de drept imi aduc aminte ca si noua tot la fel ne-a spus, ca in momentul in care ai primit marfa si ai folosit-o inseamna ca ai "luat-o". De chestia cu trimisul märfii necomandate nu stiu...
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
helbi spune:
quote:
Originally posted by tinatache
tot eu am gasit pana la urma:
/www.martin-von-tours.de
da' niste mp3-uri tot n-as refuza.
Alina, acuma ca zici de drept imi aduc aminte ca si noua tot la fel ne-a spus, ca in momentul in care ai primit marfa si ai folosit-o inseamna ca ai "luat-o". De chestia cu trimisul märfii necomandate nu stiu...
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
Cristina, daca vrei iti trimit pe mail, foia care am primit-o ieri de la gradi cu 5 cintecele si ceva despre St.Martin.
osolita spune:
Copiloi, trebuie din pacate sa te contrazic, conform legii "Gesetz gegen den unlauteren Wettbewerb" o firma n-are voie sa-mi trimita mie(persoana privata) marfa necomandata acasa.
Iar referitor la trimiterea marfii necomandate treaba sta in felul urmator:
- intre firme care au avut in trecut afaceri, tacerea inseamna ca firma respectiva accepta marfa;
- daca marfa e trimisa la o firma cu care n-au avut pana atunci relatii de afaceri sau la o persoana privata si persoana/firma respectiva "tace", tacerea respectiva inseamna Ablehnung, marfa trebuie pastrate dar nu esti obligat s-o trimiti inapoi, iar de vreme ce eu stiu ca au incalcat o lege, nu cred ca firma respectiva poate sa-mi faca ceva daca eu folosesc marfa respectiva atata vreme cat nu respecta legea de mai sus.
copiloi spune:
Osolita, prin ce-ai scris, nu ma contrazici cu nimic....Cand spuneam de "exceptii", aveam in cap si urmatorul aspect: Daca firma iti trimite niste marfa, si iti scrie si ceva de genul "ca de fiecare data va trimitem si in luna asta respectiva marfa", iar tu taci, atunci se considera marfa acceptata si trebuie sa o platesti (asta e exemplul tau dat cu firmele care au mai facut afaceri in trecut)........iar in celalalt caz, cand primesti marfa de la o firma cu care nu ai mai avut de-a face, si pui pachetul deoparte si taci , nu trebuie sa platesti.
Iti dai seama, ca daca ar fi ilegal, nu ar mai trimite nici o firma marfa pe ici, pe colo....
Nu am acum acces la un BGB (nu sunt acasa), ca ti-as fi dat si legile respective....
Alina
osolita spune:
Alina, vad ca intr-un singur punct nu suntem de acord, acela daca o firma are voie sau nu sa-mi trimita mie ca persoana privata marfa acasa, eu am invatat ca n-are(sau ma rog are voie sa-mi trimita lucruri cu valoare mica-pana in 5 euro- pe care le folosesc zi de zi ca asa spune textul de mai jos) dar nu bag mana in foc ca nu s-or fi schimbat legile in ultimul timp:
Zusendung unbestellter Ware
Die Zusendung unbestellter Ware ist grundsätzlich unzulässig. Ausnahmsweise ist sie erlaubt, wenn es sich um geringwertige Waren des täglichen Bedarfs handelt und wenn der Empfänger eindeutig darauf hingewiesen wird, dass ihn weder eine Zahlungs- noch Aufbewahrungspflicht trifft und dass er die Waren auch unbezahlt verbrauchen oder vernichten kann.
Das Fernabsatzgesetz regelt eindeutig, dass durch die Lieferung unbestellter Sachen oder durch die Erbringung unbestellter sonstiger Leistungen durch einen Unternehmer an einen Verbraucher kein Anspruch gegen den Verbraucher begründet wird.
Un articol pe tema asta:
http://www.kriminalportal.de/ratgeber/index_51951.cfm
Himmelsduft spune:
@Helbi
Sper sa te pot ajuta. Am incercat sa traduc si asta e rezultatul. Poate mai iti traduce cineva sau ma corecteaza.
- Aeroterma (partea care se invarte) = Luftgebläse (das Teil, daß dich dreht)
- carcasa aeroterma plastic = Gehäuse für Luftgebläse aus Plastik
- clapeta de aer = Luftklappe
- garnitura la clapeta de aer = Dichtung für die Luftklappe
- capacul de deasupra motorului = Motorverkleidung (Motordeckel, aber nicht Motorhaube)
- sigla Seat de pe capacul motorului = Seat-Zeichen auf der Motorverkleidung
- cabluri de la selectorul de viteza la cutia de viteza = Die Kabel zur Auswahl der Geschwindigkeiten vom Gangsschaltgetriebe
@ Mamica Dulce
Felicitari de castig, eu nu prea am noroc la castigat, asa ca particip doar unde adun puncte si primesc ceva in schimb. De ex, bautori de cafea Jacobs si am cesti primite.
Himmelsduft
Himmelsduft spune:
quote:
Originally posted by tinatache
Mai fetelor, dati-mi si mie niste cantece cu St. Martin ca-mi canta copila de zor si eu nu pricep o iota. Eventual chiar mp3 pe email, daca aveti, daca nu macar textele.
Thx!
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
Aste sint citeva cintece de St. Martin. Sper sa fie macar potrivit la ce canta fetita ta.
Martin Bischof von Tours
Martinslied
Es zog ein Ritter wohl über Land
Zur Winterzeit.
Martinus der Hauptmann ward er genannt,
Trug einen Mantel warm und weit,
Um Schutz zu finden
Vor eisigen Winden.
Und als er reitet durch das Tor
Mit reisiger Schar,
Da streckt ein Bettler die Arme empor,
Hungernd und frierend, im Lumpen gar:
„O helft mir Armen!
Ach, habt Erbarmen!“
Da lachen die groben Gesellen sein
Und reiten hindann –
Martinus aber bleibt hinterdrein
Und hält sein Rösslein sachte an.
Des Bettlers Schmerzen
Fühlt er im Herzen.
Der edle Ritter besinnt sich frei,
Zieht gleich sein Schwert
Und schneid´t seinen Mantel mitten entzwei:
„So nimm dein Teil, mein Bruder wert!
Sollst nimmer leiden!
Er reicht uns beiden!“
Zur selben Nacht St. Martin hat
Ein Traumgesicht:
Christus bekleidet an Bettlers Statt
Mit seinem Mantel. Und Christus spricht:
„Ihr Engel, gedenket:
Mich hat er beschenket!
St. Martin gab dem Bettelmann
Vom eignen Kleid.
Was er den Armen hat getan,
Das tat er Mir. Er ist geweiht,
Nun Mir zu dienen
Der ihm erschienen.“
Von Martin Tittmann
Martinslied – Volkslied vom Niederrhein
1. Sankt Martin, Sankt Martin, Sankt Martin ritt durch Schnee und Wind,
sein Roß, das trug ihn fort geschwind.
St. Martin ritt mit leichtem Mut, sein Mantel deckt´ ihn warm und gut.
2. Im Schnee saß, im Schnee saß, im Schnee, da saß ein
armer Mann, hatt Kleider nicht, hatt Lumpen an: „O helft
mir doch in meiner Not, sonst ist der bittre Frost mein Tod!“
3. Sankt Martin, Sankt Martin, Sankt Martin zieht die Zügel an,
sein Roß steht still beim armen Mann. Sankt Martin
mit dem Schwerte teilt, den warmen Mantel unverweilt.
4. Sankt Martin, Sankt Martin, Sankt Martin gibt de halben still,
der Bettler rasch ihm danken will.
Sankt Martin aber ritt in Eil, hinweg mit seinem Mantelteil.
Laternenlied zu Martini
Volkslied Norddeutsch
Laterne, Laterne,
Sonne, Mond und Sterne!
Brenne auf, mein Licht, brenne auf, mein Lied,
aber nur meine liebe Laterne nicht!
Himmelsduft