Debitorii unei firme de transport!!!

Debitorii unei firme de transport!!! | Autor: baby-boom

Link direct la acest mesaj

Salut la toata lumea!
Avem si noi o mica firma de transport si curierat international. Am ales preponderant sa lucram cu persoane juridice , fiind mai usor de gasit contracte, prin urmare nu prea somam, dar sunt si parti rele, nu va speriati!!!
Problema noastra: pt. fiecare transport se alcatuieste o comanda(un soi de contract), unde sunt stipulate toate conditiile(printre care aceea ca plata se face ba la 3, 20, 30, 40 zile de la primirea actelor doveditoare transportului). Niciodata nu ni s-a intamplat sa intarziem nici cu o zi cu descarcarea marfii, caci ne ustura la buzunar, nefiind platiti sau fiind "amendati" cu diverse sume.....
...in schimb, noua ni se fac depunerile in banca cu niste intarzieri nesimtite.....
Ce se poate face cu privire la aceste firme care in loc sa puna op-ul la banca la 30 zile, dupa 45 zile ai discutii telefonice, prin care ti se promite ca maine vei fi platit, etc....??????
...sau ultima scorneala, proaspata: "plata a fost efectuata vineri"! o.k., vine ziua de azi, cand sunam la banca, si surpiza, nika-n cont....sunam firma, care iar isi cere scuze, ca nu stiu ce s-a intamplat, ca s-a facut la ei o confuzie.....nimeni nu-i poate pedepsi pe acesti indivizi????
Ultima de care va spuneam e o firma de logistica, cu cifra de afaceri de 1,5 mil euro anual...deci???

Partea proasta e ca transportatorii nu prea au legi care sa-i protejeze....daca doresti sa stipulezi in comanda de transport cum ca se vor lua masuri daca se intarzie palat catre tine majoritatea te vor inlocui cu alt transportator....
....
Nu stiu cat am fost de coerenta, da' sunt cam ciufuta...

Aveti habar de vreo solutie???

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60351&whichpage=1" target="_blank">Ajutati copilashii in suferinta participand la acest bazar umanitar!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341&whichpage=1" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!

poze cu noi

"UN COPIL EXPRIMA PAREREA LUI DUMNEZEU CA LUMEA AR TREBUI SA CONTINUE" Carl Sandburg

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Bine ai venit in lumea transportatorilor. Un sfat eventual. Verificati intotdeauna daca acel client este rau platnic de la alti transportatori. Informatia circula repede. Cum luati comenzile de transport?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Marius, evitam din start rau platnicii.....
....din fericire nu ni s-a intamplat sa nu fim platiti, ci doar amanati cu saptamanile! Treaba care pe mine personal ma seaca, ca doar suntem adulti, nu pusti care se joaca in nisip!
Si inca o treaba: data scadenta e spre ex. 1 dec. si eu trebuie sa le amintesc inainte cu 2 zile ca urmeaza sa ma plateasca in 1, ca de nu pot astepta io mult si bine sa-mi vina bani in banca.....si pana ma dumiresc si sun la ei sa intreb e fro' 3-4, si ei nonsalant imi spun ca platesc maxim maine, sau faze din astea!!!!
Nu stiu cum e in alte business-uri da' aici caracter 0....e chiar iritant jocul acesta, dansul asta care trebuie sa-l executam in fiecare saptamana....sunt curioasa daca n-am suna sa le amintim, oare cand si-ar da ei seama ca au de dat bani????

In faza actuala avem un picutz de clientela formata, dar mai luam si de pe net...asa am inceput, de pe bursa transporturilor.....

Tu tot transportator?????

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60351&whichpage=1" target="_blank">Ajutati copilashii in suferinta participand la acest bazar umanitar!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341&whichpage=1" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!

poze cu noi

"UN COPIL EXPRIMA PAREREA LUI DUMNEZEU CA LUMEA AR TREBUI SA CONTINUE" Carl Sandburg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu, eu sunt pe partea cealalta - client

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Se pare ca esti noua in business!
Asta cu intarzierea la plata fata de furnizori se practica frecvent! Chiar si in afara, stai linistita!
Ceea ce e mai important e ca atunci cand faci calcule legate de pret sa iei in calcul si intarzierea la plata. Sau sa faci contractefoarte serioase cu toti clientii. Fiecare intarziere la plata va fi spre bucuria ta!

quote:
Originally posted by baby-boom

Marius, evitam din start rau platnicii.....
....din fericire nu ni s-a intamplat sa nu fim platiti, ci doar amanati cu saptamanile! Treaba care pe mine personal ma seaca, ca doar suntem adulti, nu pusti care se joaca in nisip!
Si inca o treaba: data scadenta e spre ex. 1 dec. si eu trebuie sa le amintesc inainte cu 2 zile ca urmeaza sa ma plateasca in 1, ca de nu pot astepta io mult si bine sa-mi vina bani in banca.....si pana ma dumiresc si sun la ei sa intreb e fro' 3-4, si ei nonsalant imi spun ca platesc maxim maine, sau faze din astea!!!!
Nu stiu cum e in alte business-uri da' aici caracter 0....e chiar iritant jocul acesta, dansul asta care trebuie sa-l executam in fiecare saptamana....sunt curioasa daca n-am suna sa le amintim, oare cand si-ar da ei seama ca au de dat bani????

In faza actuala avem un picutz de clientela formata, dar mai luam si de pe net...asa am inceput, de pe bursa transporturilor.....

Tu tot transportator?????

poze cu noi

Mergi la inceput