nu s-a acomodat la gradi
buna. este prima oara cand scriu pe acest forum, desi va urmaresc de acum 4 ani, dinainte de a-l naste pe stefan ( 3ani si 9luni). de la miljocul lui octombrie mergem la gradi ( "prikindel", daca va spune ceva), dar nu s-a acomodat inca. nu plange in fiecare zi cand il ducem, dar este extrem de ingandurat cand il luam, la 12.30. nu pare vesel deloc, nu doreste tot timpul sa faca ceea ce fac si ceilalti. nu stiu cum sa procedez. i-am luat plansele acasa, de colorat, teoria multimilor). acasa isi indeplineste " sarcinile", dar la gradi nu. nu ii place deloc sa cante si sa faca balet acolo, ramanad singur in clasa lui. chiar nu stiu ce sa fac. daca aveti vreun sfat, astept cu nerabdare
ioana v
Raspunsuri
gioto spune:
rabdare. fetita mea s-a acomodat dupa o luna. nici a mea nu participa la activitati si cind ma duceam s-o iau incepea sa plinga si intindea disperata minutzele dupa mine. o luam in brate si-mi arata poarta, sa mergem de-acolo! dimineatza ,bineinteles ca era circ.
acum intra singura in gradinitza si pe mine ma lasa la poarta iar cind ma duc s-o iau e bine dispusa si nici nu ma baga in seama.da impresia ca ar mai sta!
verifica si gradinitza..poate nu-i ok..nu stiu..
lalaandreea spune:
cum este educatoarea?
ea ce zice?
fiind gradi particulara probabil ca sunt putini in grupa, ar trebui sa se ocupe putin de el, in particular
cred ca trebuie putintel alintat la gradi
succes..... si un zambet
Cricor spune:
Buna Ioana,
Intr-adevar multa rabdare. Copii sunt atat de diferiti. Eu eram disperata cand l-am dus pe al meu la gradinita. I-a luat 4 luni sa se obisnuiasca cat de cat, sa nu ma mai boceasca toata ziua si sa faca ce faceau ceilalti copii.
Acum, la 4 ani a inceput junior kindergarten si am luat-o de la inceput: in fiecare dimineata zice ca nu vrea sa mearga (macar nu mai plange), refuza sa raspunda la orisice fel de comenzi ale profesoarei, nu vrea sa faca ce fac ceilalti copii. Au trecut doua luni si nici o schimbare...
In general nu-i innebunit dupa compania copiilor, si nu simte nevoia de parteneri de joaca asa ca asta e probabil o cauza. Ma consolez ca nu toti sunt la fel si al meu e mai singuratic.
Corina
ioana v spune:
va multumesc pentru raspunsuri si sfaturi. nu am mai intrat pe forum de multicel, caci sunt si insarcinata in 9 luni si nu prea mi-a mai ars. stefan in continuare nu se adapteaza.
intr-adevar, lalaandreea, cred ca nici educatoarea nu prea stie cum sa il ia. nu stiu ce sa fac, l-as muta la o alta gradinita... am vorbit la o gradinita de stat, nr. 161, unde, cu o atentie mica, mi-au spus ca il pot primi. mi-e teama si sa ii schimb peste noapte gradinita, nu va mai intelege nimic, cred.
cricor, ma bucur sa aud ca mai exista si altii ca noi. probabil copiii nostri fac parte din aceeasi " specie". nici al meu nu e innebunit dupa compania copiilor!
credeti ca este bine sa il tin acasa sau sa continui cu gradi, sa vad ce se intampla pana la urma, sau sa incerc din nou in primavara? imi este mila rau de el, nu mai e acelasi copil de cand l-am dus. si mai este o problema: ma gandesc sa nu se simta exclus cand se va naste cel mic...
ioana v
cgaby spune:
ioana - multa sanatate si nastere usoara!
stefan al meu a inceput si el gradi in sept si o luna a fost jale....dupa care educatoarea ne-a spus ca nu se intelege cu el si ca ii deranjeaza si pe ceilalti copii....asa ca l-am mutat la alta gradi...si acolo a avut 3 sapt de acomodare ....cu plansete si tot tacamul...dar pana la urma i-a trecut. de o sapt nu mai zice nimik si se simte foarte bine acolo. depinde mult de gradinita si de educatoare.
putere si rabdare. cantareste toate posibilitatile....si ia decizia care o crezi cea mai buna pentru el. eventual du-te cu el si vizitati gradinita...explica-i ca e bine si frumos...
pupici multi.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gaby_costescu/my_photos
Cricor spune:
Eu zic sa-l mai lasi, daca nu plangecu orele, n-are cosmaruri, si nu se imbolnaveste non stop(astea erau la fi-miu). Incearca sa-l descosi, poate nu-i place vreo educatoare.
Al meu a mers la o grdinita unde erau doua educatoare: o bulgaroaica si-o chinezoiaca. Bulgaroaica foarte de treaba, dar nu foarte mamoasa, fi-miu n-o suporta. Pe chinezoaica insa o adora, biata femeie, nu putea sa iasa din camera ca fi-miu era lipit de ea. Cand l-am scos din gradinita (din cauze de boala continua) si l-am dus intr-un alt loc, s-a acomodat mai repede, dar ii placea educatorul (un negru extrem de simpatic) foarte tare pentru ca era extrem de cald si se punea la mintea lor.
Acum, la scoala cred ca nu prea-i place educatoarea, englezoaica, cam rece, dar ce sa-i fac, trebuie sa se obisnuiasca si el ca pe lumea asta sunt tot felul de oameni si nu toti sunt prietenosi.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
penelopa spune:
Fetita mea are acum 6ani si merge cu mare placere la gradi,dar sa va zic cum au fost inceputurile.A mers la gradi la 4 ani .Primele doua sapt totul a fost perfect ptr.ca este innebunita dupa copii,dupa doua sapt a inceput circul o lasam pe jos si pentru ca nu era foarte usoara educatoarele o tarau in clasa.A fost un cosmar real dar am mers pe principiul care pe care.Mare rabdare va trebuie.