Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii: mama are de multa vreme dureri acute de cap si ameteli si s-a gandit sa vina in bucuresti pentru o tomografie ... cum trebuie procedat?
Ea este pensionara, din provincie, poate lua o trimitere de la medicul de familie ... la ce spital ar fi bine sa mearga, se face programare, cat costa o tomografie la cap? Eu habar nu am, nu am fost niciodata intr-un spital din bucuresti, nu stiu de unde sa o apuc
Multumesc pentru orice ajutor!
Daca vreti o tomografie cerebrala pe care s-o platiti este suficient un bilet de trimitere de la medicul de familie catre una din unitatile imagistice din Bucuresti care fac tomografii contra cost. Pretul este in jur de 3 milioane (poate putin mai mult), inclusiv substanta de contrast iodata (fiind vorba de o tomografie cerebrala probabil ca este nevoie si de asa ceva). Daca nu vreti sa platiti, va trebuie un bilet de trimitere de la medicul de familie (si un talon de pensie cat mai recent) catre una din clinicile de Neurologie din Bucuresti. Acolo va fi internata si va face tomografie doar daca medicul care o va ingriji va considera ca necesita o astfel de investigatie.
Andra,
de
printesa
(15 noiembrie 2004)
Andra, multumesc foarte mult pentru raspuns!
Ar fi fost ideal sa nu plateasca nimic, pensia mamei e destul de micuta si nici nu accepta sa o ajutam noi ...
Am mai intrebat pe la spitale, cel mai bun pret pare a fi la Sf. Ioan (90ron fara substanta de contrast si 200ron cu), am facut deja o programare.
Nu cunosc vreo clinica de neurologie, insa trimiterea de la medicul de familie este numai pentru tomografie, nu si pentru internare ..