În fiecare zi cu Dumnezeu (partea a II-a)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

"A inviat Hristos, sadind peste sufletele noastre speranta, nadejdea, ca nu ne vom incovoia sub piatra greutatilor asezata peste firavele noastre trupuri."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Hristos a inviat!, tuturor celor ca scriu pentru acest subiect si celor de pe forum pentru ca nu e nimic mai frumos si mai de folos decit sa-L cautam pe Dumnezeu cu credinta ca El ne asculta si vrea sa ni se reveleze, asa cum a spus Domnul Isus "cereti si vi se va da, cautati si veti gasi, bateti si vi se va deschide". Citesc mesajele voastre si ma bucur de cuvintele frumoase si ma si intristez citind experientele voastre mai dificile. Dar speranta noastra este ca Isus nu ne paraseste niciodata si a promis inainte sa sa inalte la cer ca va fi cu noi pina la sfirsitul vremurilor, "Iata, ca eu sint cu voi pina la sfirsitul veacurilor" (Matei 28:20)Cu multa dagoste,

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

In seara aceleiasi zile, cea dintai a saptamanii, pe cand usile locului unde erau adunati ucenicii erau Incuiate de frica iudeilor, a venit Isus, a stat In mijlocul lor, si le-a zis: "Pace voua!"
Si dupa ce a zis aceste vorbe, le-a aratat mainile si coasta Sa. Ucenicii s-au bucurat cand au vazut pe Domnul.
Isus le-a zis din nou: "Pace voua! Cum M-a trimis pe Mine Tatal, asa va trimit si Eu pe voi" Dupa aceste vorbe, a suflat peste ei si le-a zis: "Luati Duh Sfant!
Celor ce le veti ierta pacatele, vor fi iertate; si celor ce le veti tine, vor fi tinute".
Toma, zis Geaman, unul din cei doisprezece, nu era cu ei cand a venit Isus.
Ceilalti ucenici i-au zis deci: "Am vazut pe Domnul!" Dar el le-a raspuns: "Daca nu voi vedea In mainile Lui semnul cuielor, si daca nu voi pune degetul meu In semnul cuielor, si daca nu voi pune mana mea In coasta Lui, nu voi crede".
Dupa opt zile, ucenicii lui Isus erau iarasi In casa; si era si Toma Impreuna cu ei. Pe cand erau usile Incuiate, a venit Isus, a stat In mijloc, si le-a zis: "Pace voua!"
Apoi a zis lui Toma: "Adu-ti degetul Incoace, si uita-te la mainile Mele; si adu-ti mana, si pune-o In coasta Mea; si nu fi necredincios, ci credincios".
Drept raspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!"
"Toma", i-a zis Isus, "pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au vazut, si au crezut".
Alexxia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Iov 22:22-30
"Imprieteneste-te dar cu Dumnezeu, si vei avea pace; te vei bucura astfel iarasi de fericire. Primeste invatatura din gura Lui si pune-ti la inima cuvintele Lui. Vei fi iarasi la locul tau daca te vei intoarce la Cel Atotputernic, daca departezi fardelegea din corpul tau. Arunca dar aurul in tarana, arunca aurul din Ofir in prundul paraielor! Si atunci cel Atotputernic va fi aurul tau, argintul tau, bogatia ta. Atunci cel Atotputernic va fi desfatarea ta, si iti vei ridica fata spre Dumnezeu. Il vei ruga si te va asculta, si iti vei putea implini juruintele. Pe ce vei pune mana iti va izbuti, pe cararile tale va straluci lumina. Vina smerirea tu te vei ruga pentru ridicarea ta: Dumnezeu ajuta pe cel cu ochii plecati. El va izbavi chiar si pe cel vinovat, care isi va datora scaparea curateniei mainilor tale."

Psalmul 121
"Imi ridic ochii spre munti...
De unde-mi va veni ajutorul?
Ajutorul imi vine de la Domnul,
care a facut cerurile si pamantul.
Da, El nu va ingadui sa ti se clatine piciorul;
Cel ce te pazeste nu va dormita.
Iata ca nu dormiteaza, nici nu doarme
Cel ce pazeste pe Israel.
Domnul este Pazitorul tau,
Domnul este umbra ta pe mana ta cea dreapta,
De aceea nu te va bate soarele ziua,
nici luna noaptea.
Domnul te va pazi de orice rau,
iti va pazi sufletul.
Domnul te va pazi la plecare si la venire,
de acum si pana in veac."

"Apropiati-va de Dumnezeu, si El se va apropia de voi."(iacov 4-8)
"Smeriti-va inaintea Domnului, si El va va inalta." (Iacov 4-10)
" Daca Dumnezeu este pentru noi, cine va fi impotriva noastra."(romani 8-31)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

"Iubiti pe vrjmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc,
binecuvantati pe cei ce va blastama, rugati-va pentru cei ce se poarta rau cu voi.
Daca te bate cineva peste o falca, intoarce-i si pe cealalta. Daca iti ia cineva haina cu sila, nu-l opri sa-ti ia si camasa.
Oricui iti cere, dai; si celui ce-ti ia cu sila ale tale, nu i le cere inapoi.
Ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel.
Daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata vi se cuvine? Si pacatosii iubesc pe cei ce-i iubesc pe ei.
Daca faceti bine celor ce va fac bine, ce rasplata vi se cuvine? Si pacatosii fac asa.
Si daca dati cu imprumut acelora de la care nadajduiti sa luati inapoi, ce rasplata vi se cuvine? Si pacatosii dau cu imprumut pacatosilor, ca sa ia inapoi intocmai.
Voi insa, iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine si dati cu imprumut fara sa nadajduiti ceva in schimb. Si rasplata voastra va fi mare, si veti fi fiii Celui Prea Inalt ; caci El este bun si cu cei nemultamitori si cu cei rai. Fiti dar milostivi cum si Tatal vostru este milostiv.
Nu judecati, si nu veti fi judecati; nu osanditi, si nu veti fi osanditi; iertati, si vi se va ierta.
Dati, si vi se va da; ba inca, vi se va turna in san o masura buna, indesata, clatinata, care se va varsa pe deasupra. Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura."
Victoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolamar spune:

HRISTOS A INVIAT !
ADEVARAT ESTE CA EL A INVIAT DINTRE CEI MORTI CA NOI SA AVEM PARTE DE VIATA VESNICA.

Vreau sa va povestesc prin ce experienta am trecum inainte cu o saptamana de Paste.
"Am mers cu mama la spital sa-i scoata firele(ea fiind operata de fibron).Domnul doctor ia scos firele a pansat-o, dupa ce a terminat pe mine ma apucat o caldura, transpiram, nu mai aveam aer sa respir; m-am asejat pe un pat atat am apucat sa spun ca imi este rau. Mi sa taiat firul. Nu mai eram pe acest pamant, eram undeva cu multi oameni ce erau imbracati in haine albe, era acolo o PACE de ne intalnit pe acest pamant, fara durere, nu era nimic care sa deranjeze acea PACE. Cand mi-am revenit o fractiune am crezut ca este un cosmar, am vrut sa inchid ochii si sa ma intorc in acea PACE; mama ma striga in disperare dupa aceea am realizat ca eu defapt eram cu mama la spital si nu invers"

Va spun sincer ca nu am vrut sa ma mai intorc din acea PACE.

Mergi la inceput

<<Ma uitam vara trecuta la un cactus rasarit pe un teren piertos si batut de razele necrutatoare ale soarelui.Conditiile pareau atat de vitregesi totusi floarea care s-a deschis in varful plantei era de-o gingasie rara. Ce contrast !
Gandul mi-a zburat la Hristos care a fost asemanat cu o floare - "Crinul din vale" - a carei frumusete s-a vazut in toata splendoarea ei, dupa cele 40 de zile petrecute in pustiu.In acel rastimp, El a fost ispitit "in toate felurile" si totusi a venit de acolo " insotit de puterea Duhului " si oamenii au fost uimiti de gloria lucrarilor Sale.Cata iubire activa si cata intelegere pentru toti, mai ales pentru cei nebagati in seama: femeia pacatoasa, soacra lui Petru si alti bolnavi, indracitii, infometatii pe care i-a iertat, i-a vindecat, i-a eliberat, i-a sarutat, sau vaduva indurerata care-l ducea la groapa pe singurul ei fiu, pe care insa Isus l-a inviat spre mangaierea acesteia.Si "toti au ramas uimiti fiind cuprinsi de teama, Il laudau pe Dumnezeu", pentru ca nu mai vazusera asa ceva.
M-am gandit si la pustiul meu prin care mie dat sa trec uneori, ca orice om.Acolo sunt ispitita in toate felurile si mi se pare deseori ca soapta ispititorului are dreptate si atunci ma simt nedreptatita si nu mai vad nici o iesire din situatie.Atunci sunt coplesita de o lipasa de putere si o apasare , ca o neputinta sufleteasca.
Doamne, n-as vrea ca in portiunile de pustiu pe care le strabat uneori sa rasara din inima mea flori negre de nemultumire si amaraciune, ci as dori sa raspandesc mireasma iubirii ce vine de la Tine.Si Tu mi-ai raspuns :"Da, se poate, daca mergi mana-n mana cu Mine, caci in zilele grele Eu sunt chiar mai aproape"
Orice pustiu isi are rostul lui, mi-am zis, ingaduit cu scopul curatirii, al formarii si al inteleptirii, caci cele mai frumoase flori rasar chiar in desertul suferintei, atunci cand eu raman in El, in incercarea mea.
Si am inteles ca Domnul ma vrea o floare, ca viata mea sa fie bucurie si binecuvantare pentru toti cei pe care-i intalnesc.>>
Hanne Lueling

Cu drag
Alexxia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olguta spune:

Alexxia,

mare bine imi (ne) faci scriind. Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Multumesc mult, Olguta.
Si bine ai venit printre noi.
Pupicei

Credinta presupune sa credem ceea ce nu vedem si rasplata acesteia e faptul ca vedem ce credem
Sfantul Augustine

Campiile erau arse si uscate din pricina secetei, iar recoltele tanjau dupa apa.Oamenii erau agitati si priveau spre cer, cautand un semn de ploaie. Erau deja saptamani de seceta, ploaia nu cadea.
In sambata urmatoare ,preotii din biserici au chemat oamnenii la o slujba in piata principala.Au cerut ca fiecare sa aduca un obiect de credinta, ca sa ii inspire.
In sambata aceea,oamenii s-au strans in masa, iar piata era plina de chipuri nelinistite si de inimi pline de speranta. Preotii au fost impresionati de varietarea de obiecte stranse cu grija in mainile impreunate in rugaciune - Biblii, cruci, matanii...
Dupa ora de rugaciune ca printr-un miracol, o ploaie slaba a inceput sa cada. Oamenii au inceput sa strige de bucurie, in timp ce tineau in maini obiectele nepretuite. Din mijlocul multimii, un singur simbol al credintei parea sa le eclipseze pe toate celelalte : un copilas de 9 ani adusese o umbrela.
Laverne.W,Hall

Cu drag
Alexxia

Mergi la inceput

Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi, și vorbeste de acest plan in paginile Scripturii:
- in primul rand : Dumnezeu ne iubeste!
"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica"
(Ioan 3:16)
- in al doiela rand : Fiecare om este un pacatos si pacatul l-a despartit de Dumnezeu!"Fiindca pe pamant nu este nici un om fara prihana, care sa faca binele fara sa pacatuiasca"
(Ecleziastul 7:20)
"Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava Lui Dumnezeu"
(Romani 3:23)
- In al treilea rand: Isus Cristos este singura cale de a scapa de pacate!"Cristos, de asemenea, a suferit odata pentru pacate, El Cel neprihanit, pentru cei nelegiuiti, ca sa ne aduca la Dumnezeu"
(1 Petru 3:18)
"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un Alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti"
(Faptele Apostolilor 4:12)
- in al patrulea rand:Trebuie sa-L acceptam pe Isus Cristos ca Domn si Mantuitor fiecare personal Isus numeste aceasta experienta "nastere din nou".El a spus:"...daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia Lui Dumnezeu"
(Ioan 3:3b)
Daca il acceptam pe Isus ca Mantuitor al nostru personal ( printr-o rugaciune sincera ), atunci:
"Dar tuturor celor care L-au primit , adica celor care cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai Lui Dumnezeu"
(Ioan 1:12)
Elisabeth Mittelstadt

Cu drag
Alexxia

Mergi la inceput