În fiecare zi cu Dumnezeu (partea a II-a)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Draga Alexxia,

Adriana are dreptate ! Sunt sigura ca multa lume citeste ce scrii si Cuvantul lui Dumnezeu ajunge la inima lor. Oricum, iti inteleg sentimentul ca "scrii singura" si eu l-am avut de multe ori cand scriam la prima parte a acestui subiect, dar apoi mi-am dat seama ca, si numai o singura persoana daca citeste si ramine ceva in sufletul ei, nu am scris degeaba. Asa ca, draga Alexxia, continua sa scrii ori de cate ori ai timp si ai ceva sa ne impartasesti, fii sigura ca nu scrii in zadar !!
In ultimul timp sunt destul de ocupata (ne pregatim sa plecam din Japonia) si nu am mai avut timp sa scriu pe forum, dar citesc de cite ori am putin timp liber.

Am si eu astazi un mic eseu despre importanta si puterea rugaciunii:

Rugaciunile chiar schimba lucrurile ?

Se spune ca rugaciunea schimba lucrurile, dar oare CHIAR le schimba ?
Oh da ! Chiar le schimba !

Schimba rugaciunea situatia ta prezenta sau evenimentele care vin pe neasteptate?
Nu, nu intotdeauna, dar schimba modul de a privi acele evenimente.

Iti schimba rugaciunea situatia financiara ?
Nu, nu intotdeauna, dar schimba persoana la care cauti ajutorul pentru rezolvarea nevoile tale zilnice.

Schimba rugaciunea inimile zdrobite sau trupurile bolnave ?
Nu, nu intotdeauna, dar schimba sursa de la care primesti putere si mangiiere.

Iti schimba rugaciunea dorintele ?
Nu, nu intotdeauna, dar se intampla ca dorintele tale sa devina cele pe care la vrea Dumnezeu pentru tine !

Iti schimba rugaciunea modul in care privesti lumea ?
Nu, nu intotdeauna, dar schimba persoana prin ochii careia privesti lumea.

Iti schimba rugaciunea regretele din trecut ?
Nu, nu intotdeauna, dar iti va schimba sperantele pentru viitor !

Schimba rugaciunea oamenii din jurul tau ?
Nu, nu intotdeauna, dar te schimba pe tine ~ problema nu e intotdeauna la ceilalti.

Iti schimba rugaciunea viata in feluri inexplicabile ?
Oh, da, intotdeauna ! Si te va schimba pe tine incepand de la inima spre exterior !
Deci rugaciunea CHIAR schimba ceva ?
DA ! Ea CHIAR schimba TOTUL !

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Multumesc mult fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Citeva indemnuri de la Parintele Paisie de la Manastirea Sihastria(Dumnezeu sa-l ierte!):

'Daca nu cerem iertare si nu iertam, in zadar asteptam Pastele ! Putem spune ca suntem egali cu cei ce nu cred in Inviere.

- Sa va paziti sa nu auziti, nici sa vedeti ale altora slabiciuni, ci numai si numai pacatele voastre...

- Daca vrei sa ai pace, sa cauti si pacea altora...

- Dragul meu, nu te lauda ca esti calugar, nici ca esti ucenicul lui Paisie, ca bate la ochi si se vede cat de colo ca te mandresti !

- Daca te vei potrivi gandurilor si nu le vei marturisi, nu vei ajunge bine. Ia seama ce gandesti, ia seama ce vorbesti si ia seama ce faci, ca vrajmasul nu doarmme...

- Sa fiti cuminti macar de azi inainte !

- Nici odata sa nu scoti la iveala vorbele auzite si sa nu faci razbunare, ca nu-i crestineste. Ci sa vezi si sa nu vezi; sa auzi si sa nu auzi. Sa ceri iertare de la care crezi ca i-ai suparat si sa ierti din inima pe toti, sa nu ai vrajmas pe nimeni.

- Curateste-ti mintea si inima de toata rautatea.

- Cauta-ti pacea cu toti vecinii si nu pierde legatura cu Domnul si cu Maicuta Lui.

- La suparare si ispite ai nevoie sa te mai descarci la duhovnic, dar numai si numai de boala ta, de slabiciunea ta sa vorbesti.

- Cauta-ti pacea si fii in pace, ca toate trec ca apa si vin altele, ca asa e viata.

- Sa fii cuminte si nu lasa rugaciunea.'

P(aisie)

Joanna

Mergi la inceput

Fetelor,
Va multumesc tuturor celor care ati scris la acest subiect, m-ati ajutat sa ma apropi de Dumnezeu si sa-l inteleg mai bine.
Va scriu un text care pe mine m-a ajutat in momentele grele, in care aveam probleme:

"Pavel a scris la 2 Timotei 3:16 :
" Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire...".Aseaza in balanta lucrurile considerate de tine nesemnificative si cele pe care Dumnezeu le considera importante.
Tu spui:este imposibil", Dumnezeu spune:"ce este cu neputinta la oameni, este cu putinta la Dumnezeu"( Matei 18:27)
Tu spui:"sunt extenuat", Dumnezeu spune:"dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc"(Isaia 40:31)
Tu spui:"nimeni nu ma iubeste", Dumnezeu spune:"te iubesc cu o iubire vesnica"(Ieremia 31:3)
Tu spui:"nu stiu ce sa fac", Dumnezeu spune:"recunosate-L pe El in toate caile tale si El iti va netezi cararile" (Proverbe 3:6)
Tu spui:"nu pot", Dumnezeu iti spune "poti totul in Hristos"(Filipeni 4:13)
Tu spui:"nu merita", Dumnezeu spune:"sa nu obosim in facerea binelui, caci la vremea portivita vom secera"(Galateni 6:9)
Tu spui:"nu ma pot ierta", Dumnezeu spune:"poti pentru ca si Eu te-am iertat" ( Efeseni 4:32)
Tu spui:"n-am bani, nu pot pune nimic de-o parte", Dumnezeu spune:"Eu voi ingriji de toate nevoile tale"(Filipeni4:19)
Tu spui:"mi-e frica", Dumnezeu spune:"eu nu ti-am dat un duh de frica , ci de putere, de dragoste si de chibzuinta"( 2 Timotei 1:17)
Tu spui:"nu pot rezolva aceasta probleme", Dumnezeu spune:"incredinteaza-ti soarta in mana Domnului , si El te va sprijini"( Psalmul 55:22)
Tu spui:" n-am suficienta credinta", Dumnezeu spune:"Eu iti voi da credinta"(Romani 12:3)
Tu spui:"nu sunt destul de destept", Dumnezeu spune:"iti voi da intelepciune"(1 Corinteni 1:30)
Tu spui:"sunt singur", Dumnezeu spune :" Nicidecum n-am sa te las , cu nici un chip nu te voi parasi"(Evrei 13:5)
INCEPE DE AZI SA FII DE ACORD CU DUMNEZEU"

Cu drag
Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolamar spune:

multumim alexia,
si eu am citi in fiecare zi, dar cu problemele mele de sanatate abia reuseam sa citesc si sa ma intaresc.
Eu iti multumesc pentru tot ceea ce ai scris.Exista cineva in fiecare zi care citeste deoarece este un subiec foarte interesant sa fii in fiecare zi cu Dumnezeu.
Avem multe de invatat una de la alta, cateodata cand cineva recomanda sa citesti eu stiu ce carte sau alceva (nu vreau sa ofensez pe nimeni) mie imi suna de ca si cum "acest subiec nu-si are rostul".Eu consider ca este foarte bine venita experienta fiecaruia dintre noi, astfel ne zidim mai bine decat citind o carte.Este bine sa citim si carti, dar pentru mine are valoare mare experienta celui de langa mine.

Imi cer scuze daca sa suparat cineva din cauza mea, acesta este punctul meu de vedere.

Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti :cei ce scriem si cei ce citesc.

Mergi la inceput

Dragele mele,
va scriu ce am citit eu in aceasta dimineata:

Ioan 17:26
"Eu le-am facut cunoscut Numele Tau si li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, sa fie in ei, si Eu sa fiu in ei"

"A iubi si a fi una, sunt 2 lucruri inseparabile.De aceea este durerea atat de mare daca intre cei care se iubesc nu se ajunge la aceasta "contopire".
Pe parcursul vietii ajungem sa cunoastem cu totii suferinta despartirii:despartirea de mama, sfarsitul copilariei, sfarsitul casniciei, moartea unui prieten apropiat.
Cu totii tanjim sa fim acceptai si ocrotiti pe deplin de cineva.Si de cele mai multe ori , cand aceste asteptari raman neimplinite, durerea pe care o simtim este foarte adanca. Din ziua in care ne nastem, ba chiar deja din pantecul mamei noastre, avem nevoie de certitudinea ca suntem iubiti si ca avem o legatura foarte initima cu cineva.
Semanam putin cu borcanele pe care fiecare dintre noi le avem in bucatarie.Acele borcane cu capac pe care cand le deschidem , vidul se umple cu aer printr-un sasait.In fiecare om exista un asemenea vid.Si noi decidem in fiecare zi, iar si iar, cu ce vrem sa-l umplem.
De exemplu , cu ceea ce ne ofera mediul inconjurator: aprecierea la locul de munca, cu atentia pe care ne-o acorda o persoana pe care o pretuim in mod deosebit, cu dorinte , cu vise visate cu ochii deschisi... Mai devreme sau mai tarziu observam insa ca nimeni si nimic nu poate sa astampere acest dor primar de unitate. Numai dragostea Tatalui ceresc poate sa implineasca dorul nostru cel mai adanc.Isus a implinit in intregime aceasta dragoste.Ea a fost sursa puterii Lui pana la moartea Sa ispasitoare pe cruce.
Aceasta dragoste tanjeste sa creasca si in noi si sa ne umlpe in intregime, ba chiar sa penetreze toate domeniile existentei noastre.Dumnezeu in dragostea Lui cea mare pentru noi, doreste sa preia si sa vindece orice durere produsa de despartire - prin Isus care traieste in noi."
Hannelore Illgen

Cu drag
Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

RUGACIUNEA LA ICOANA MAICII DOMNULUI

Näscätoare de Dumnezeu, ceea ce esti izvorul milei, învredniceste-ne si pe noi milostivirii tale.
Cautä spre robul täu cel päcätos.Aratä-ti putearea ta, ca totdeauna. Cäci nädäjduind întru tine îti strigäm , cum oarecând ti-a strigat Gavriil, mai-marele voievod al celor färä de trup: Fecioarä bucurä-te.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia grosman spune:

Draga nicolamar
iti doresc mult noroc si sa treci cu bine peste toate problemele.nu e usor cu doi copii si gravida si eu am trecut prin asta insa la sfirsit va fi bine .mult noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolamar spune:

multumesc iulia,
Am de trecut se pare "un test", este o incercare mare in viata mea prin care trec eu acum. Dar dotorita voua tuturor care ma incurajati vad de fapt ca Dumnezeu nu ma parasit asa cum credeam eu.

Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti, sa ne ajute sa trecem mai usor prin incercarile grele.

Mergi la inceput

Papadiucule, Ne bucuram ca ai reaparut la acest subiect.
Eu una ti-am cam dus dorul
Oaana

Mergi la inceput