Nastere naturala sau cezariana?

Nastere naturala sau cezariana? | Autor: mami2002

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici de gemeni, tripleti ...,
Cum i-ati nascut, natural sau prin cezariana si de ce?
Eu am o fetita de aproape 3 ani pe care am nascut-o natural, iar acum sunt insarcinata in a 12-a saptamana cu gemeni. Si am o multime de intrebari, printre care si aceasta care v-am adresat-o. Cum e sa nasti natural? La ce distanta au iesit copilasii? Stiu ca in anumite situatii e musai cezariana si poti afla ca e necesara operatia chiar inainte sa nasti cu cateva minute/ore.
M-as bucura sa aflu cum a fost la voi.
Astept cu drag interventiile voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami2002 spune:

M-as bucura daca voi mamicilor care ati trecut prin nasterea gemenilor totusi ne-ati povesti si noua care ii avem deocamdata in burtica. Sunt tare curioasa cum e o nastere naturala de gemeni si cum e o cezariana. Sigur ca difera de la caz la caz, dar ne faceam si noi o imagine.
Daca nu doriti, nu e suparare, dar m-am gandit ca poate daca mai insist vrea cineva sa ne spuna si noua.
Oricum va admir mamicilor, si abia astept sa-mi tin si eu micutii in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Eu am facut cezariana, am ales eu sa-i nasc pe ai mei asa. Pe de o parte mi-era foarte frica de nasterea naturala, pe de alta parte m-am gindit ca e mai sigur pentru copii. Dar cu putin timp inainte de nastere oricum mi-au spus doctorii ca as fi nascut prin cezariana pentru ca unul din copii era cu spatele.
A fost greu primele ore pt ca eram cu morfina in mine, dar dupa citeva ore a fost ok. Mi-a fost greu sa ma misc primele doua zile, dar dupa aia mi-a trecut incetul cu incetul.
Una peste alta nu-mi pare rau ca am facut cezariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_b spune:

Draga mami2002
Am ales sa-ti raspund pentru ca as putea spune "suntem in aceeasi barca". Si eu am o fetita de 3,7 luni si 2 baieti gemeni de 5 luni.
Sper ca raspunsul meu nu vine prea tarziu de cand ai pus intrebarea si il mai citesti.
Eu am nascut normal fetita si gemenii trebuia sa-i nasc cu cezariana deoarece unul era in pozitie transversala. Cand am nascut, mi s-a rupt apa la cel de mai jos si celalalt s-a intors cu fundul. Am avut norocul sa nasc foarte usor normal pentru ca de abea a mai ajuns medicul la spital. Daca mai doresti informatii, sunt bucuroasa sa-ti impartasesc din "experienta" mea.
Eu cred ca trebuie sa te sfatuiesti cu medicul tau si fii optimista. De asemenea cred ca miscarea face totul desi se presupune ca nu trebuie sa facem miscare multa.
Iti doresc numai bine si nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anmichelle spune:

Buna mami,
Eu am nascut prin cezariana, dar initial trebuia sa nasc normal.
In saptamina 36 m-a programat pt cezariana, (2 saptamini mai tirziu) deoarece unul din pui era transversal. Pe 23 sept (38 saptamini) m-am sculat dis de dimineata si eram foarte bucuroasa ca scap de BURTOI. AM ajuns la spital, mi-au facut un ultim ultrasound (sa vada din nou pozitiile in care sint) si au descoperit cum ca bebeu transversal se intorsese si el cu capul in jos. Mi-sa spus cum ca nu poate sa imi mai face cezariana, deorece amindoi sint cu capul in jos, si asigurarea nu aacopera asa ceva. Deci m-am imbracat si m-am intors acasa cu acelas burtoi. Peste o saptamina eram programata la ultrasound si au descoperit ca la un bebeu este foarte putin lichid, piedusem din apa fara sa stiu. M-au internat de urgenta la spital, si s-au hotarit sa imi induca labor. Dupa 12 ore de indus, contractii, si 3 epidurals, nu ma dilatasem decit 3 cm. Unul din bebei avea bataia de inima foarte ridicata, iar eu facusem febra. Asa ca tot la cezariana am ajuns. NU am simtit absolut nimic, stiu ca procesul de scoatere a durat cam 10 minute, si restul de aproape 45 minute a durat sa coasa la loc. Nu-mi aduc aminte sa fi avut dureri a 2-a zi, chiar stiu ca veneau asistentele sa imi dea pain killers, si am zis ca nu am nevoie. Cred ca m-am refacut foarte repede, poate mai repede ca dupa o nastere normala. Am citit foarte mult despre cezariana/versus naturala, si am inteles ca pt bebe e mai bine natural deorece cind iese, din cauza presarii iese automat si tot aerul din plamin.
Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea.
La taote viitoarele mamici le doresc multa sanatate si nastere extraordinar de usoara. Capul sus si mult curaj.
Am si io o intrabre pt mamicile de gemeni. Care v-a fost reactia cind ati aflat prima oara ca aveti gemeni? bucurie? shoc? suapare? disperare?
La mine a fost shoc, urmat de disperare:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanaoti spune:

Stiu ca raspunsul meu vine foarte tarziu.
Uite ca la mine s-au intamplat ambele.
Deci am si nascut am si facut cezariana.
Baiatul s-a nascut natural, fara probleme deosebite (cu 1800 gr) si fetita nu a vrut sa iasa. Am inteles ca intre timp mi se inchisese si mie colul. Nu stiu. Apoi mi-a facut cezariana de urgenta si au scos-o . Cu 1450 gr si cu cateva probleme cu respiratia si cu o vanataie f mare la un piciorus.
AM stat mult in spital pentru ca au fost prematuri, dar acum sunt f veseli si bine.

Otilia Clipa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_1304 spune:

Si raspunsul meu vine cam tarziu dar abia am descoperit site-ul si poate este de folos celor care mai sunt inca gravide (cu gemeni). Si eu am gemeni, i-am nascut normal cu toate ca aveau David - 2900 si Darius - 3100. Am avut un doctor bun, multumesc lui Dumnezeu si i-am nascut destul de usor la o distanta de 2 minute unul de celalalt. Mai intai a iesit cel micut, David in pozitie craniana iar apoi Darius in pozitie pelvina, deocamdata nu sunt probleme de la nastere, deci nu-mi pare rau ca am ales nasterea naturala (normala). Amandoi sunt normali, frumusei, grasuti.

Mergi la inceput