A doua emigrare

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Fetelor aveti dreptate! Fiecare traieste realitatea dupa cadrul lui de referinta. De fapt nu are importanta cum il traieste altul ci cum il traiesti tu insuti. Nu am vrut sa dovedesc si nici sa demonstrez nimic. Am invata sa canalizeze energia pt a-mi face viata cat mai placuta....sper ca voi reusi....

Iris
Nu am vrut sa te jignesc cu nimic. Am facut referire la cei care stau acasa cu ajutor social pt ca tu i-ai mentionat. Si ti-am dat dreptate ca o duc bine in tara asta. Nu a fost deloc o reactie la persoana ta.

Ehhh....cat despre taxele care se duc pe drumuri si alte chestii de infrastructura.....ar trebui deschis un alt subiect, dar nu o mai facem. Din informatiile mele o mare parte din taxe se duce la aparatul de stat, la functionarii care trebuie platiti ca sa ne faca noua legiile si chipurile sa ne controleze. Na..ca nu m-am putut abtine.....
A...si pt studiile tale (sau in general), (orice) firma primeste fonduri de la EU.

Lena
Nu am vazut emisiunea dar am auzit de ea. Si sincera sa fiu nici nu vreau sa ma gandesc la momentul cand imi vine vremea.Chiar am cantarit situatia sa ma duc in Ro sa nasc...dar...hmm..costa mult la privat. Tot de frica m-am dus la un eco privat ca sa ma asigur ca dupa 11 saptamani de sarcina exista ceva care traieste in interiorul meu.....numai pt linistea mea. In general totul se termina bine, dar l-am pus pe al meu in tema sa se ia de ei daca fac greseli cu mine.
Apropo, tot o cunostinta de a mea...a fost trimisa de fiecare data acasa cu durerile ei de cap...sa nu se mai agite si streseze ca va trece de la sine. In Ro i-au descoperit o tumoare in spatele ochiului. Bineinteles la eco. La o alta cunostinta fel, o tumoare la rinichi, tot in RO descoperita. Noroc ca au vrut sa i-l scoata....Eu una m-am invatat minte, in fiecare an imi fac analizele in Ro de la A la Z.

In rest noi sa fim sanatoase si fericite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Amonar, de acord cu tine acum.

Lena, imi pare rau dar tonul tau e foarte nepotrivit, iar concluziile tale despre mine si olandezi (pe care ii cunosti tu mai bine decit mine, inclusiv familia mea si prietenii mei, asa-i?) nu sunt justificate. Ca tot ai adus tu vorba si just for the record, nu sunt de acord cu sumele cheltuite de casa regala,am si eu prieteni sudamericani si cunosc si povestile despre tatal Maximei, nici Mabel nu e preferata mea, sunt si eu fan Peter R. de Vries... toevallig chiar discutam ieri cu colegii mei olandezi (cei care isi ascund snobismul sa nu il vad eu,weet je) si eram cu totii de acord ca in 2007 votam cu partidul lui Peter... In fiecare tara din lume se cheltuiesc bani inutili de catre conducere, ca e vorba despre monarhie sau republica... In fine, concluzia pe care Amonar a tras-o e cea mai buna, fiecare traieste cum ii e bine, si isi canalizeaza energia spre ce considera important.
De aceea, si pt ca alte mesaje ale tale mi-au placut enorm, inchei aici discutia cu tine.

O zi frumoasa si spor la munca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Iris ok...de aocrd cu tine, n-are sens sa discutam ca n-ajungem nicaieri, tonul meu o fi fost nepotrivit dar si al tau cand i-ai spus lui Amonar ca desi e de 15 ani tot degeaba, ca n-are experienta "olandeza", pai asta nu e sistem de evaluare, nici eu daca am stat 3 ani, nici tu daca ai stat 6 nu stim sistemul mai bine decat olandezii insasi...iar tot ce am insirat eu aici este parerea lor...cel putin Olanda nu se rezuma doar la Den Haag, in partea de est a Olandei altfel gandesc fermierii, si ei nu se incurca cand e vorba de viata lor.

Sincer uite eu chiar nu vad unde m-am luat de prietenii tai, nici macar nu-i cunosc ...dar am zis ca sunt snobi, pai si asa este, crezi ca olandezii astia normali sunt snobi? nu, bineinteles ca nu, nu vecinii mei...ca eu nu stau in cartier de milionari, dar managerii joaca golf se plimba in Ferrari si un singur politician asta chiar e auzita la o dezbatere politica venea la serviciu cu bicicleta restul cu volvo de lux si alte minunatii...deci mitul cu "olandezul" modest se aplica iarasi doar la omul de rand in nici un caz la baietii care traiesc in Wassenaar.

Daca te-a suparat ca am facut o remarca din Eminescu, ok, sorry ...dar zau hai sa nu coloram Olanda ca-n picturile lui Vermeer ca ea este asa, ca natura, dar ceea ce ar putea fi este chiar absolut frumos, din pacate, cum mai spunea alta fata pe forum, nu mai este de mult.

O ultima intamplare ca sa vezi ca nu numai pe mine ma revolta politica din momentul de fatza...in Groningen acum ceva ani buni primaria s-a gandit sa cumpere (evident din banii de taxe) nu mai mult si mai puitn decat un tablou de Piet Mondrian pe care au dat 15 milioane, si cum fermierii de acolo au aflat cam ce s-a intamplat cu banii lor, au protestat, evident au fost aburiti...si cum rabdarea olandezului obisnuit are si ea limite, au incarcat remorcile cu balegar de vaca, si au umplut cladirea de kkt...deci mitul ca numai in Romania politicienii se intereseaza doar de ei, si faptul ca Vestul in general este "mana cereasca" l-am fumat de mult.

Dar Olanda este frumoasa de altfel ca si Romania, oameni buni si de treaba sunt si aici, dar de la idealiza pana la a vedea realitatea cu bune si rele...e cale lunga.

Anyway asta a fost ultimul post la topicul asta, dar sincer nu vreau sa mai las cuiva impresia ca Olanda este facuta doar din lebede (care sunt dulci, dragute in peisaj, dar ce? pelicanii din Delta Dunarii nu sunt la fel?) mori de vant si atat...este o tara normala, ca toate celelalte, cu problemele si succesele ei.

Numai bine,
Lena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Lena, ar fi fost intr-adevar nepoliticos din partea mea sa ii spun ca nu are experienta olandeza lui Amonar, dar ma acuzi nefondat, nu am spus ca nu are experienta olandeza, nu mi-as permite. Ai citit poate un pic repede ce am scris eu, no problem. Daca ce am spus eu a lasat loc unei asemenea interpretari e vina mea, dar sunt sigura ca nu am spus ceva.

Si daca la olandezii bogati te referi la snobi, pai care e noutatea, americanii bogati sau romanii bogati sau belgienii bogati sunt altfel? I wonder. Insa nu stiu de la ce sume sunt bogatasi, prin Westland am intilnit (copiii lor sunt fosti colegi de facultate ai sotului meu) niste proprietari de sere, milionari, am aflat ca sunt milionari la ani buni dupa ce i-am cunoscut, oameni foarte normali, foarte simpatici.(doar cu o casa mai mare, hahaha)
Dar, de curiozitate, fericirea ta e umbrita de olandezii bogati care sunt snobi? Ca pe mine nu ma atinge cu nimic chestia asta, e drept ca nu ne intilnim, nu mergem cu acelasi autobuz la job, cred eu, milionarii olandezi si cu mine...
Io sunt mai la locul meu, ma bucur de un capuccino la malul marii cu prietenii, de o dupa-amiaza in care dau paine lebedelor din apropierea casei mele, de o iesire cu fetele la discoteca... fericirea mea o gasesc si in lucrurile mari, impliniri pe tot felul de planuri, plimbari prin lume, si in intimplarile mici...
Iar Olanda eu am prezentat-o cum o vad eu, am inceput sa particip la discutie doar ca o reactie la niste opinii foarte generale despre viata in Olanda si despre olandezi. Pt ca mi se pareau nedrepte, pt ca eu altfel simt viata aici. Si am precizat mereu, cred pina la disperare, ca era vorba despre parerile si trairile mele.

Si eu iti doresc numai bine.
Si daca ai drum prin Haga esti binevenita la mine la un capuccino.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Iris2002
BTW testul ala se face obligatoriu din cinci in cinci ani, asa mi l-am facut si eu, mi-a venit chemare in posta....

aici testul se face in fiecare an. o data la 5 ani mi se pare incredibil de rar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
BTW testul ala se face obligatoriu din cinci in cinci ani, asa mi l-am facut si eu, mi-a venit chemare in posta....

aici testul se face in fiecare an. o data la 5 ani mi se pare incredibil de rar...

Conchita asa este din pacate...eu sunt un pic cam dezgustata de sistemul medical olandez la nivelul la care platesc o asigurare maricica, dar privat nu avem, deci ata ete cu asta defilam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:

quote:

Nu stu cum e in Olanda, insa in DK (si in UK), screeningul pentru smear test se face o data la trei ani...insa: daca o persoana se afla in categorie de risc si mai ales daca a avut antecedente ginecologice grave, atunci i se recomanda testul in fiecare an...scuze de veeery off topic!!! :-))

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

O ultima intamplare ca sa vezi ca nu numai pe mine ma revolta politica din momentul de fatza...in Groningen acum ceva ani buni primaria s-a gandit sa cumpere (evident din banii de taxe) nu mai mult si mai puitn decat un tablou de Piet Mondrian pe care au dat 15 milioane, si cum fermierii de acolo au aflat cam ce s-a intamplat cu banii lor, au protestat, evident au fost aburiti...si cum rabdarea olandezului obisnuit are si ea limite, au incarcat remorcile cu balegar de vaca, si au umplut cladirea de kkt...deci mitul ca numai in Romania politicienii se intereseaza doar de ei, si faptul ca Vestul in general este "mana cereasca" l-am fumat de mult.

Nu am stiu asta, dar e buuuuuuna!!!!!

Anyway asta a fost ultimul post la topicul asta, dar sincer nu vreau sa mai las cuiva impresia ca Olanda este facuta doar din lebede

Imi place sarcasmul tau!

(Numai bine,
Lena
[/quote]

Amonar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by lilanda

quote:

quote:

Nu stu cum e in Olanda, insa in DK (si in UK), screeningul pentru smear test se face o data la trei ani...insa: daca o persoana se afla in categorie de risc si mai ales daca a avut antecedente ginecologice grave, atunci i se recomanda testul in fiecare an...scuze de veeery off topic!!! :-))

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Aici,in De,testul se face anual.In cazul femeilor cu probleme in antecedente se face la 6 luni.
La 5 ani mi se pare inacceptabil de rar.

Da,scuze pt devierea de la tema subiectului!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paraluta spune:

quote:
Originally posted by Amonar

Dar a avut cineva experienta de a se intoarce in Romania dupa o lunga perioada de stat in Europa de Vest? Noi ne gandim sa incercam sa ne facem o viata in Romania (eu dupa 15 ani de Olanda). As vrea sa impartasesc experiente cu consorti.:-)

Draga Amonar, cred ca si pe noi ne asteapta mai devreme sau mai tarziu o reintoarcere inapoi in Ro. Cred ca in mod sigur ati dat si voi de tot felul de probleme, ca nu de bucurie cred ca vreti sa va reintoarceti inapoi! Eu am avut probleme aici cu sanatatea sotului meu,si cred ca imi va fi foarte greu sa duc singura greul.mai facem o ultima incercare, ne vom muta in alt oras, si daca nu reusim nici acolo sa facem ceva , ne vom reintoarce inapoi la anul, cred.
Daca vrei, scrie-mi un mesaj, te ajut din toata inima!

Mergi la inceput