Cum e cind duci copilul la cresa?

Cum e cind duci copilul la cresa? | Autor: cipcipcip

Link direct la acest mesaj

Am fost astazi sa vizitez o cresa din apropiere. Cica cea mai buna, costa 430 euro pe luna cu mincarea lor, 350 cu mancare de-acasa . Ditamai cresa/caminul, cu copii de la 3 luni la 6 ani. privata, aici nu exista crese de stat. (ce-or fi facind cei care nu-si permit sa plateasca banii astia pe luna, nu stiu).
Nu stiu cum sint cresele voastre si nu stiu daca exista vreuna in care sa-mi pun copilul 100% linistita, dar la preturile astea (intr-o tara in care salariul minim este de 375 euro pe luna), mi s-a parut tare prost. Un aer inchis peste tot (banuiesc ca nu deschid geamurile ca sa nu raceasca copiii), beton in curte (nici un pic de verdeata sau copaci, numai beton si jucarii de plastic), copii de citeva luni in bouncers, pusi la rind ca sardelele (eu mor cind vad copii de citeva luni la cresa, cind locul lor ar trebui sa fie cu mama, dar asta e...), ok, o educatoare si o ingrijitoare la 10 copii, dar tot mi s-a parut nu stiu cum, fiecare sala acea wc-ul ei, dar toate aceste sali erau insirate pe 3 etaje, cu niste scari cu ditamai treptele intre ele (pe cei de un an ii duc in brate pe scari la sala de mese), era curat dar miros de mincare peste tot (probabil ca nici la bucatarie nu deshid geamurile...). Poate n-o fi cresa asta prea rea, dar pe mine m-a apucat jalea la gindul ca va trebui sa-mi duc copilul la cresa intr-o zi si sa-l las acolo...
La voi cum e?

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

http://community.webshots.com/user/roxanabella

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Citeste "Am retras copilul de la cresa" si iti vei face o parere despre cum e la noi in Ro.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

io cu subiectul retragerii nu sunt in totalitate de acord. Noua de exemplu ne mereg f bine la cresa. Am avut si eu parte de meciurile de rigoare, dar am ajuns sa ne intelegem. La noi se deschid geamurile dar numai cand dorm toti copii si sunt in dormitor, atunci se aeriseste camera de zi a grupei. Bucatarie exista 1 singura, cresa la care mergem noi e pe 2 nivele. La etaj sunt cei mititei pana la 1 an si saptamanalul, iar la parter sunt grupele de zi. La noi se mananca in camera de zi, au masutze si sacun de masa. 3 educatoare + 1 asistenta (2 de la 6-14 si 2 de la 10.30-18.30) la 24 de copii.

si aici miroase a mancare mai mereu. Baie e pe fiecare nivel 2 bai. Cu chiuvete micutze, olitze, o cada de baie cu dusuletz.

Chestia cu cresa e la fel ca si cu bonele. Niciodata nu o sa fim toti happy. E de stat cresa. Nu am avut alta posibilitate finaciar vb sa o tin acasa. Mi-as fi dorit, dar poate e mai bine, poatae asa o sa vb si ea odata. Si poate tot asa o sa faca si pisu la olitza si scap de scutece ca ma termina financiar.

daca ar fi fost sa aleg o cresa particulara si nu e decat 1 singura in Bucuresti, nu mi-as permite, decat daca ma apuc sa mai imi iau un job de noapte. Dar nu mi-as mai vedea copilul never, in plus programul e scurt de la 8 la 17 si eu lucrez in medie cam 10 ore plus drum lipsesc cam 11 ore jumate de acasa.

io sunt pro cresa. am avut si raceli si le-am dat de cap, dar alta posibilitati nu exista, si daca fimea e fericita io nu am ce sa comentez.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RUSE spune:

Buna,
am scris si eu la topicul "am retras copilul de la cresa", dar acolo am vorbit despre o cresa de stat si banuiesc ca si celelalte mamici tot despre astfel de crese vorbeau. La cele de stat este intr-adevar destul de rau, dar sunt singurele (sau asa credeam din anunturile de pe site-uri ale celor particulare pe care le consideram 100% adevarate) la care poti duce un copilas sub un an. Eu aveam nevoie de cresa cand bb avea 10 luni si a fost singura posibilitate la momentul respectiv.
Acum are 1 anisor si 2 luni si mi l-au primit la o cresa/gradinita particulara. Pentru varsta si tipul de program pe care l-am ales eu platesc 250 euro/luna (si din cate am vazut este dintre cele mai scumpe). In acest pret intra papa, pampersi, servetele umede, multe, multe jucarii la care are acces (si care sunt si interesante, ii dezvolta diferite abilitati), educatoare care le vorbesc in romana si engleza in paralel. Programul lung ( pe care l-am ales ) este de la 8 la 5 jumate . Bb al meu merge aici de luni, 07.11.2005, si seara cand mergem sa il luam il gasim vesel, jucandu-se; e curat, schimbat, nu cere papa pana pe la 8 seara (ultima masa pe care o ia acolo este la ora 4 ).Dincolo cerea intr-un de mancare de cand il plecam de la cresa pana se culca. Singura "problema" este ca e foarte obosit cand il luam. Se joaca toata ziua cu copii care ii plac f. mult (dorm la pranz, dar al meu nu doarme mai mult de 1 ora jumate, cel putin cele 2 zile care au trecut, mai vedem). Cred ca ii este greu sa doarma cu alti copii in camera (acasa dormea singurel si era liniste in casa).La 9 seara se culca si dimineata se trezeste singur la 7.
Eu zic ca e OK . Voi ce parere aveti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmonica spune:

Ruse, spune-mi si mie, te rog, pe unde se afla aceasta cresa si daca ai vreun numar de telefon de acolo. Suna f. bine si prefer sa-mi dau fetita la cresa tocmai pentru ca isi dezvolta anumite abilitati mult mai bine intr-o comunitate de copii decat cu o bona sau chiar cu bunicii. Multumesc mult, astept raspuns, monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamimoni spune:

Suna tare bine ceea ce spui despre cresa asta. Ne spui si noua adresa sau un numar de telefon?
Multumim,
Monica si Vlad (un an si 6 luni).

Mergi la inceput

Buna, cat are bb al tau ?

Mergi la inceput

Am trimis mesaj pe PM.
Succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Noua ne merge foarte bine la cresa de stat!Nu a avut probleme, a racit de cateva ori si atat. Si sunt 2 asistente la 20 de copii, una de la 7.30-12.00 si a doua de la 12-18.00.

Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

nici noi nu am avut probleme deosebite la cresa.Amandoi copii s-au descurcat bine.

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MichelleT spune:

Pai sa-ti spun cum e la noi la cresa….

Noi avem 2 mandreti (acum 1.4 luni) si au inceput cresa la 11 luni.
Noi am fost inainte sa vizitam 2 crese (ca numai 2 erau in localitatea nostra care sa accepte copii de le 6 luni-restul accepta de la 2-3 ani in sus). Le-am vizitat pe amandoua, si am fost plimbati prin toate camerele-si am vazut cum stau copii pe grupe, cam ce fac, am vazut bucataria, curtea/gradina de joaca. In final am ales-o pe cea care ne-a placut…ca avea camerele mai mari si aerisite, culoarele mai largi, gradina de joaca cu leagane, tobogane, mai apropape de casa, si parcare in fata.

La grupa la care sunt ei-adica pana sa mearga in picioare-sunt 3 copii la o ingijitoare, sin u au voie mai mult de 9 copii/zii-asa e legea. Pe masura ce copii cresc creste si raportul.

Noi primim zilnic siste rapoarte tipizate, ce au mancat de fiecare data, de cate ori i-a schimbat si ce au facut, de cate ori au dormit si intre ce intervale, daca au avut medicatie si de cine i-a fost data. Pe masura ce cresc vom primii un raport saptamanal si apoi unul pe luna.

Noi ducem laptele (daca mai sunt pe formula) pampersii si servetelele umede.

Gradinita este particulara cu program de 8-18 timp de 51 sapt/an.

Pretul este de 600£/copil pe luna-discount 10% daca duci 2 si de 15% daca duci 3 (dar full time).

Ca o paranteza spus..aici la gradinitele de stat ii poti duce 2 ore pe zii. Loua le-a priit si eu am fost multumita....mai putin bolile pe care le-au facut, dar asta e ....

Mergi la inceput