Cum e cind duci copilul la cresa?
Raspunsuri - Pagina 2
katik spune:
salutare!
eu sunt perfect de acord cu Freia! a mea fata am dus-o la cresa de stat la 2 ani si 2 saptamini. mi-a plins la inceput trei zile apoi s-a cerut la "copiii" si simbata, si duminica, greu am linistit-o ca mai stam si pe acasa. nu toate cresele de stat sunt asa 'naspa' cum crede toata lumea. mai exista si exceptii!!! in afara de raceli, care le-ar face indiferent la ce fel de cresa sau gradi a-i da-o!! (pina acum, din august am lipsit 10 zile), alte pb. nu am avut. sunt cam 23 de copii prezenti, 1 asistenta, o pediatra si trei ingrijitoare. spatiu mare, curte cu pomi, iarba, jocuri, piscina ptr. cei mai mari cu profesor de inot, sera. exista CD-player, TV, dvd, topogan in sala de joaca. se asculta muzica, se vad desene, toate cu masura, multe jucarii. fii-mea, dupa doua saptamini de cresa a inceput sa vorbeasca in propozitii, ea inainte spunea doar mama, tata, papa, bebe si altele de genul asta (de inteles intelegea tot in doua limbi).
mult noroc si rabdare la cautat!
badjoke spune:
Mamicilor,
Vin si eu cu o intrebare: Patuturile, la cresa, au gratii (aparatori)sau ceva de genul asta? Ca fetita mea nu sta deloc in pat obisnuit si ma gandesc ca daca o voi da la cresa si va veni ora somnului cum va adormi cand ea se foieste si nu sta locului nici o clipa!?
MichelleT spune:
La noi patuturile sunt normale, din acelea care cumperi cu gratii de jur imprejur....
RUSE spune:
La noi sunt saltelute aliniate ; la inceput imi era teama ca al meu acasa dormea in patut clasic cu gratiute (din care oricum se dadea jos daca nu vroia sa doarma ).
Si pentru mamicile care au (sau au avut ) copii la crese de stat : cum credeti ca pot avea grija 2 persoane de 15-20 de copii de ~ 1 an ? Mie mi se pare posibil daca ii pui pe toti in patuturi cu gratiute si ii scoti doar ca sa manance si alte necesitati. Este doar o parere, nu vreau sa contrazic sau sa supar pe nimeni . Este adevarat ca depinde si de exigentele fiecaruia si de experienta cu astfel de locuri. Eu nu imi doream decat sa manance bine, sa doarma si sa evolueze ca orice copil de varsta lui si am avut si parte de o experienta urata. La cresa la care l-am dus eu era foarte nefericit, slabise, nu se misca nici macar in interior (afara nici nu le trecea prin cap sa ii scoata, desi al meu mergea deja bine).
Sanatate si numai bine
No hard feelings I hope !
MichelleT spune:
Sa-ti spun cum este la noi...un cadru la 3 copii si nu au voie sa aiba mai mult de 9 copii de-odata. Sa-ti spun ca si aceasta "ratie" este mult....dar ce am observat eu.
Cresa deschide la 8, si le dau sa manace in ordinea venirii.....astfel ca sunt toti mancati pana la ora 9.
Apoi se joaca si trec la somnul de dimineata...tot pe rand, in functie de rezistenta. Masa de pranz asa intre ora 12-1...iar la ora 5 toti sunt mancati de seara.
l=La noi la 1.4 luni au la dispozitie o camera mare, cam cat 2 sufragerii de bloc.( ai mei sunt la grupa cea mica ca inca nu merg in picioare -dar cand vor merge, se vor duce in alta sala mai micuta
Oliv spune:
Ruse, te rog trimite-mi si mie un PM, cu cresa la care este copilul tau, sunt in cautare de cresa, al meu are 2 ani. Multumesc.