dragoste, durere si ura

dragoste, durere si ura | Autor: babyblue

Link direct la acest mesaj

babyblue

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tunitza spune:

Parerea este ca daca tu il iubesti pe omul de linga tine si simti ca si reciproca este valabila nu asculti de ce iti spun unii si altii chair daca ei in felul lor iti vor doar binele. Te intilnesti cu sotul tau si discutati dar ii pui in vedere ca are de ales intre tine si mama lui. Este simplu ori cu tine ori cu ea. Ori va mutati voi doi caci spui ca ar fi posibilitati in acest sens ori ramine acolo unde este acum. Daca te iubeste o sa ramina cu tine daca nu o face inseamna ca este sub influenta mamei inca si asta nu va aduce nimic bun avind in vedere ce spui tu. Cam asta as face sa fiu in locul tau. Ce nu as face sub nici o forma ar fi insa sa ma intorc acolo in conditiile astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

E ora 22 si il astept pe sotul meu care nu mai vine....
Ma uit la mesajul tau si vad ca nimeni nu a avut timp sa-ti raspunda inca ,asa ca ma hazardez eu ,asa pentru ca povestea ta i-mi aduce in memorie amintiri uitate si dezgropate ........
Un sfat de la o "baba batrina" care a mincat viata ta pe piine 4 ani si care a sfirsit prin a fugi departe ,departe........
Poate ca daca parintii mei ar fi avut posibilitatile materiale a alor tai as fi fost si astazi cu el dar......
Eu te sfatuiesc deci nu sa divortezi ci sa te muti undeva cu chirie (am inteles ca a plati o chirie nu este chiar o cheltuiala imposibila pentru tine) iar el daca te iubeste vine cu tine si o rupe cu dragalasa lui mama.
Cu timpul cind tu vei termina facultatea si vor mai trece citiva ani poate ca parintii tai te vor ajuta sa-ti iei si tu ceva acolo ,o garsoniera s-au doua camere ,caci sint sigura ca atita timp cit mama lui nu exista intre voi voi va intelegeti bine ,ori ea si-a permis sa va faca viata mizerabila prin prisma apartamentului ei in care stateati!
Ba chiar s_-a folosit de acest pretext ca sa va faca viata imposibila!!!
Un sfat din suflet : Nu mai accepta absolut nici un cap de ata din partea ei chiar si daca va veni tirindu-se la picioarele tale (si va veni daca fiul ei te va urma si veti ramine impreuna)!
Puterea ta sta in a fi independenta de ea si de tot ce vine dinspre ea!
Tu ai puterea si posibilitatea sa ai ceia ce-ti doresti si fara sa accepti ceva de al ea !!!
Tu esti puternica dar in momentul acesta nu-ti dai seama de puterea pe care o ai!!!
Este de neinchipuit si de neacceptat sa intre in casa peste voi si in loc sa se scuze ea sa te trateze pe tine de "c..a"
Mi-e si penibil sa ma gindesc!!!
4 ani am suportat si ei o "soacra" ca aceasta si am ales prin a pleca......departe ,dar nu a fost fara sacrificiu si fara durere !
Acum sint casatorita de 4 ani si soacara mea nu a intrat in casa la noi mai departe de sufragerie decit o singura data !
Cind ne-am cumparat casa si le-am aratat-o!!(iar casa este cumparata NUMAI cu banii fiului ei)
De atunci ori de cite ori vrea sa vina sa ne vada da telefon inainte si intreaba daca poate sa vina! dar se intimpla rar ,mai mult prefera sa sune si sa intrebe daca vreau eu sa merg sa o vad la ea acasa !!!
Iar soacra mea este o femeie foarte pretentioasa si dificila ,a avut pina acum trei femei de menaj si nu a putut sa suporte niciuna cum i-i facea menajul ,nici o femie de menaj nu mai vrea sa lucreze pentru ea !!
Asta ca sa intelegi ca nu e "usa de biserica" ,si cu toate acestea ne respectam si ne iubim !!!
Cu una ca a ta insa nu exista cale de mijloc ,daca vrei sa fii fericita cu el trebuie sa o inlaturi complet dintre voi!
Tu s-au ea!
Asa ar trebuis a gindesti !
Nu-l pune pe el sa aleaga intre voi doua punindu-i direct intrebarea in fata!
Intreaba-l daca vrea s-au nu sa fie cu tine asa cum consideri tu!

Ai curajul sa te debarasezi de ea fara menajamente si fara sa-ti fie mila ,caci uite ca te-a inbonlavit de nervi la numai 25 de ani, in floarea virstei!
Eu daca as avea posibilitatile tale acum dupa cite am suferit de la "prima soacra"nu as mai sta pe ginduri si as calca peste ea si urletele ei de isterica !
Aduti aminte de povestea "soacra cu trei nurori"caci este o pilda foarte buna si de actualitate inca!!
Bafta si mult curaj in ceia ce ai sa hotarasti!


Aura&Luca,3 ani jumate trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Doamne,ce-o fi in sufletul tau? SI insarcinata si fara sot langa tine si cu atatea probleme...
Eu inteleg ca tu-l iubesti tare mult pe sot deci te sfatuiesc ca in nici un caz sa nu divortezi de el!!! Ai tai sunt suparati si nervosi dar el e sotul tau si va iubiti! Si o sa aveti un copil impreuna!!! Mutati-va cu chirie sau in casuta de vacanta, rupeti cu nebuna orice legatura si iubiti-va mult . Daca-l iubesti si te iubeste, sa nu-l lasi ca e pacat! Pt. ce? Pt. ca are o mama nebuna??? Asta nu e defectul lui ci al ei...

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Uite care e treaba. Am sa fiu direct. Sotul tau este dominat de mama lui. Asa va fi un timp mai scurt sau mai lung. Ceea ce ai de facut este simplu. Tu ai un sot, el este un om bun dar ghinionul vostru e ca mama lui are influente mari. Divortul ar fi o greseala pentru ca problema nu este la el. Mai mult decat atat il si te iubeste. E suficient. Trebuie insa sa rupi orice relatie cu soacra-ta. Trebuie sa iti permiti sa nu ai nici cel mai micut lucru de la ea. NIMIC. ABSOLUT NIMIC. Numai asa vei putea sa dispui de tine si de voi. NICIODATA sa nu accepti NIMIC de la ea. Cum vei fi facut asta cu acel lucru va deveni punctul vostru vulnerabil. Te si va va urmari de fiecare data. Ia-ti sotul de mana, discuta direct si ferm cu el si gasiti-va drumul singuri. Fara mama. Va fi mai greu dar veti reusi. Insa NICIODATA sa nu faceti nici cel mai mic compromis cu mama lui.
Cat despre bb. Medicul va spune dac e Ok sau nu. Nu e vina nimanui nici a ta, nici a lui, nici a soacrei tale. Asa este scris este destinul lui sa fie asa. Nu cauta raspunsuri care nu exista. Daca va fi sa fie Ok va fi, daca va fi sa nu fie Ok maine va fi o noua zi. Capul sus, curaj, ia-ti sotul si mergeti cu Dumnezeu inainte. VOI DOI! ATAT!

PS:
Ura nu are ce sa caute aici. Sterge cuvantul acesta. Lasa doar dragostea si durerea. Prima te-a pornit, a doua te va tine in viata.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inca o zi spune:

babyblue, e trista situatia prin care treci,dar eu zic ca exista solutie!!si asta depinde numai si numai de tine! daca sotul tau te cauta, nu-l alunga si stai de vorba cu el.e pacat ca asa o iubire sa se terminte din cauza unei....isterice,adica mama lui!! poate ca sotul tau e mai comod,poate ca tu nu l-ai ´´scuturat´´ prea tare de maneca si de aceea nu a actionat cu nimic vis-a-vis de situatie.in primul rand ar trebui sa stai de vb cu el si daca e de partea ta, sa va mutati din casa individei.sa mergeti in chirie,daca situatia financiara nu va lasa sa va cumparati un apartament al vostru.de la mama lui nu trebuie sa mai accepti nimic, nici cel mai mic ajutor.gandeste-te un pic: daca erati amadoi intr-un apartament undeva cu chirie si daca ea ar fi vrut sa dea asa navala in casa si sa isi faca ´´programul´´, era extrem de usor pt tine sa-i arati usa,sa o dai afara pe usa si pur si simplu sa-i mai interzici sa vina la tine cand are ´´caderi nervoase´´.dar asa....esti in casa ei, deci nu poti sa o dai afara sau pur si simplu sa nu-i deschizi usa cand suna.greseala a fost ca ati stat in casa ei,trebuia sa nu acceptati de la inceput sau ,daca totusi ati acceptat, nestiind cu ce nebuna veti avea de-a face pe parcurs, trebuia sa va mutati urget cand ati vazut ce scenarii va face.
eu iti scriu sa fii tare si daca sotul tau , in urma unei discutii pe care ai putea sa o porti cu el,se va arata ca fiind cu totul de partea ta,nu renunta la relatie,reunta la a-i mai permite individei aleia sa se amestece in viata ta,in viata voastra.odata plecati din casa ei,poti sa-i spui ca atata timp cat are crize,la tine in casa nu mai are ce cauta!scurt si la subiect!
cat despre sarcina, eu zic ca un medic iti poate spune ce e si daca poti sa duci sarcina cu bine pana la capat.
multa sanatate si fericire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

dragii mei,

va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
nu mai exista nici un bb. ieri am fost la spital, mi s-a zis ca era deja mort si am fost chiuretata. trebuia sa raman si azi in spital, dar am preferat sa vin acasa. nu mai am cuvinte si simt ca niciodata nu o sa mai pot iesi din tristetea asta. i-am spus, e disperat. e f trist. a plans.
oare asa a vrut dumnezeu?

din pacate, ai mei nu vor sa ma mai ajute dc eu ma intorc la el. nu la el in casa, chiar si dc ne mutam in chirie. cat despre casuta de vacanta, e a parintilor mei si nu ar fi de acord sa stau cu el acolo. nu vor sa mai auda de el niciodata.

mi-au zis ca dc am de gand sa mai fiu cu el, fac ce vreau, dar el la noi nu mai are ce cauta si ei nu ma vor mai ajuta.

aurelia...deci este exclus ca ai mei sa ma mai ajute cu ceva dc raman cu el. dar mi-au zis sa ma calmez, imi vor cumpara ei o casuta in bucuresti, dc vreau sa raman acolo, pentru ca am terminat facultatea. dar bineinteles, asta fara el.il considera un om prea slab pentru mine, care nu isi demonsteaza dragostea cu ceva concret. el la ora asta e tot in casa lui maica-sa, care fericita ca am plecat eu de acolo si mi=am luat lucrurile, a cumparat ea mobila si electronice, e stapana absoluta!

marius mi-ai scris un mesaj f frumos si iti multumesc. oare se merita, marius, sa trag eu la nesfarsit si sa fac atatea compromisuri pentru el? ma gandesc ca sunt influentata de ai mei acum, poate de asta am inceput sa gandesc asa. poate sunt doar suparata. poate el acum s-a mai maturizat, dar s-au spus atatea lucruri? s-au intamplat atatea lucruri? cum sa trecem peste ele???

inca o zi....iti multumesc si tie, ai fost foarte draguta. da el ma tot cauta, ma suna zilnic, insista sa ma intorc in bucuresti si sa ne mutam impreuna in chirie. dar nu are curajul sa vina acasa la mine si sa discute cu ai mei. ai mei, acum s-au inrait si ei, sunt suparati,dar l-au primit asa frumos 3 ani de casatorie, au suportat tot de la mama lui, dar nu l-au acuzat pe el, au incercat sa-l inteleaga. tata insa, spune asa "ce barbat e asta, de te cheama in bucuresti ca pe ultima femeie? nu stie ca ai o casa si niste parinti? l-am primit atatia ani la masa noastra, si-a facut sarbatori aici, i-am facut o nunta, i-am umplut casa de mobila etc...si el nu stie si nu poate sa vina sa-si ia nevasta de acasa? de la parintii ei?"..pentru ca el nu are curaj sa mai vina la mine, dupa ce a facut mama lui si ai mei, nu mai vor sa-l primeasca " fata mea, cate i-am dat etc, a fost aruncata insarcinata, in strada si eu sa-l mai primesc pe ASTA cu bratele deschise la mine in casa?" cam asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Babyblue, m-a impresionat mult povestea ta...La o varsta asa frumoasa ca a ta, ar trebui sa nu existe decat iubire, in nici un caz si durere si ura.Fetele te-au sfatuit sa lupti pentru dragostea ta, la fel o fac si eu. Tu esti acum bulversata, nu stii ce simti, si e si normal. Incearca sa te detasezi de tot ce iti spun cei din jur, si sa analizezi situatia in care te afli doar din punctul tau de vedere. Ce vreau sa te intreb: sotul tau da dovada de lasitate doar in cazul asta, cu mama lui care va sufoca si va face viata un calvar? Sau e ceva general? Ati mai avut probleme din cauza asta pana acum? Eu cred ca e normal ca cei dragi sa te sfatuiasca sa renunti la casnicie, pentru ca ei iti vor binele, si nu te vad fericita cu asa o soacra. Dar parerea mea este ca trebuie sa lupti, orice minune din viata noastra cere sacrificiu, iar iubirea voastra pare o minune, mai rar am auzit pe cineva sa descrie asa o poveste de dragoste.Iti doresc mult curaj si luciditate in a lua cea mai buna decizie pentru tine.Multa sanatate bebe-ului!BabyBlue, iarta-ma. Acum am vazut abia ca ai scris ca ai pierdut sarcina (de obicei deschid mai multe pagini odata cand intru pe DC, si pana sa ajung eu sa postez la subiectul tau, tu ai raspuns).Iti doresc multa putere sa treci peste cumpana asta din viata ta, si sa redevii fericita.Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tunitza spune:

In primul rind imi pare tare rau pentru ca ai pierdut sarcina.Cit despre sotul tau eu ramin la ce am mai spus mai inainte.Daca il iubesti si te iubeste merita sa lupti. Risti sa iti superi parintii sa nu mai vrea sa auda de tine dar gindeste-te ca un parinte oricit ar fi suparat pe ce a facut copilul lui daca vede va ii e bine asa cum a ales el pina la urma accepta. Eu asa gindesc. Daca eu cred cu tarie in ceva sau in cineva cu riscul de a mi-i ridica pe toti in cap asa fac si pina la urma le tree ca nu au de ales. Eu zic ca trebuie sa vorbesti cu sotul tau care sa vina sa te ia de acasa cu riscul de a avea o confruntare neplacuta cu parintii tai dar daca te iubeste lupta si el pentru tine. Va mutati cu chirie impreuna si stati acolo chiar daca parintii nu o sa fie de acord. Important e sa fiti voi impreuna si sa nu lasati pe altii sa va conduca viata.
Inca o data imi pare tare rau pentru bebe si iti tin pumnii strinsi sa iei decizia corecta pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Baby blue sa-ti scriu si eu 2 randuri:
In primul rand imi pare rau de tot prin ce treci si iti doresc putere sa revii din greutati repede si cu capul sus.
In al doilea rand eu ii inteleg pe ai tai parinti, si gandindu-ma ce as face eu in locul lor, cred ca as reactiona la fel.Ei v-au lasat(vazand ca il iubesti asa mult) sa va faceti mendrele si te-au lasat un timp cu el, in casa lui masa, uite ca nu v-ati descurcat.Asa se intampla cand astepti totul de la altii.VOI ar fii trebuit sa va faceti singuri si sa nu luati de la mamicuta nici un apt si nimic, si sotul tau ar fii trebuit sa stie pana unde se poate intinde un barbat, adica daca vrea sa-si intemeieze o familie si sa faca un camin sa stie unde il duce propriul portmoneu si nu cel al maicutii.Din pc asta de vedere parintii tai au PERFECTA dreptate, ii inteleg ca nu mai vor sa-l vada, am convingerea ferma ca pt ei esti cel mai de pretz lucru din lume, chiar daca nu ti-au dat apartamente si averi desi din cate zici ar fii avut posibilitatea.Ei vad ca langa un astfel de barbat care asteapta totul de la mamica si nu e in stare sa preia fraiele in propriile maini si sa construiasca singur ceva in viatza alaturi de tine, un viitor prea bun langa tu nu prea ai.De aceea nu v-au dat EI(ai tai) totul mura in gura, sa fii convinsa de asta, pt ca te iubesc mai presus de orice).
Draga mea un sfat scurt: daca vrei sa fii fericita atunci fa-o langa un barbat in asa fel incat sa va CONSTRUITI voi singuri o viatza si un camin, fara sa fiti datori nimanui, asa cum face APROAPE toata lumea.Fiecare banutz sa-l cantariti, daca aveti doar o coaja de paine de mancare o rupeti si in 2, 3 de cate ori e nevoie si aia o impartiti cu dragoste, caci fericirea nu sta in case primite in scandaluri ci in dragoste si colaborare.
Asta au asteptat si parintii tai probabil sa vada la sotul tau.Eu nu spun ca el e un baiat rau, sau ca nu te iubeste, dar la 28 de ani, este inacceptabila dependenta asta a lui fatza de mamitza si faptul ca nu a realizat nici in ultimul ceas ca si-a intemeiat o familie pt care trebuie sa lupte ca orisicare dintre noi.

Mult curaj,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

babyblue, m-ai intristat tare cu povestea ta.
Esti atit de tinara si ai atitea necazuri. Povestea ta a inceput asa frumos, cum va iubeati voi. Reciteste-o si incearca sa vezi daca simti acelasi fior in suflet la amintirea momentelor traite impreuna.

Parintii tai te iubesc si ei la rindul lor, tot atit de mult.Eu nu mai am parinti si sunt la rindul meu parinte.Daca asa ceva i s-ar intimpla Denisei, fata mea, la fel as reactiona. Deci le inteleg reactia.

Dar vina cea mare o are soacra ta. E adevarat ca si sotul tau ar fi trebuit sa intervina mai demult, dar probabil ca nici el nu s-a asteptat la asa comportament din partea ei.De aia ar trebui sa-i acorzi o sansa,daca o vrea.
Inteleg ca te cauta, ca a plins la vestea mortii bb, deci te iubeste si sufera.
Intilneste-te cu el, stati serios de vorba si luati o hotariore de comun acord. Fara nici un ajutor de la soacra ta, si nici de la parintii tai, care oricum acum nu-ti mai dau nimic.
Daca totul va fi bine, ai sa vezi ca il vor ierta , asa cum si tu l-ai iertat. Inchiriati ceva impreuna, si eliminati-o pe soacra din peisaj.Fa-l sa inteleaga cit rau atrage dupa ea si faptul ca va dauneaza casniciei voastre.

Iubiti-va ca la inceput,si faceti-va planuri de viitor, doar ptr voi doi.
Cu mult drag,

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput