Stare de depresie -cum scapam?
Raspunsuri - Pagina 5
Principesa spune:
Danacaltan, analiza existentiala si logoterapia sunt forme de psihoterapie. Analiza existentiala are drept scop atingerea unei stari de acord cu propria persoana si cu propriile decizii, iar logoterapia se centreaza pe descoperirea sensului. Situatia descrisa de tine mi s-a parut ca circumscrie aceste sfere si asta m-a facut sa iti ofer aceste informatii.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Eftimie C. spune:
Ma bucur ca mai discutati pe aceasta tema.Eu mi-am revenit cat de cat(va spuneam ca sunt un fel de suparari trecatoare la mine), dar inca mai am o neliniste pentu ca luni avem control cu la Bucuresti la dr.Ulici la Grigore Alexandrescu.Poate la intoarcere voi fi mai vesela si sper sa depasesc aceasta stare complet.
Va si ne auzim marti (cu Dumnezeu inainte).
Carmen E. si Eduard-Costin (28.02.2003)
Bee spune:
Scuze ca ma bag si eu ca musca il lapte. Lasand la o parte testele de depresie, sau starile de insatisfactie, nemultumire, suparare, furie (care la urma urmei sunt reactiile noastre la anumite evenimente/situatii din viata), care ne incearca de multe ori pe toate, a fost vreuna dintre voi diagnosticata de un medic cu depresie?
Eu una la interval de 2 ani, am fost diagnosticata cu "episod depresiv major" si totushi.........acum sunt ok. Nu bine, nu minunat, ci ok. Pentru mine deja asta e foarte mult fiindca stiu ca sunt "pe linia de plutire". Parerea mea e ca un psiholog poate fi de mare ajutor cand ai probleme. Eu nu am vrut sa accept ajutorul si m-am chinuit luni de zile cu incapacitatea de a iesi din casa, crize de plans "din senin", insomnii sau in alte perioade somn prelungit. Si totul a dus la terapie. Am avut noroc si de o familie care m-a sustinut (in cele din urma), desi poate le-a fost greu sa accepte ca nu sunt o persoana "puternica". Izolarea e o mare tentatie in depresie, de aceea trebuie evitata! La un moment dat ajunsesem sa ma socializez fortat. Aveam senzatia ca daca nu voi iesi din casa o singura zi, n-am sa mai pot iesi de loc. Psihologul la care am fost multa vreme, mi-a dat o idee care la mine merge destul de bine: soarele si lumina! Depresivii au nevoie de mult soare, lumina, miscare.
Ash mai avea multe sa va spun, dar desi psihiatrii o sa mi-o reteze rapid, eu una n-ash mai urma un tratament medicamentos "clasic". Tot ce-ati pomenit aici (ginko biloba, sunatoare), merita incercate inainte de a apela la Zoloft, Remeron, etc.
Capul sus si sa va treaca la toate depresiile!
Bee
si Fetitza
ra_mata spune:
Am facut si eu testul din articolul mentionat de Teodora si e grav...imi iese depresie in cel mai avansat stadiu.
De ce? Pai sa spun si eu niste motive: sunt singura, am un copil de un an cu probleme neurologice, nu imi ajung banii pentru a trai si din cauza asta depind de parinti, nu am o relatie stabila dupa divort, sunt extrem de nervoasa si nu stiu de ce...o fi din cauza depresiei. Nu am chef de viata, nu ma tine nimic legata de lumea asta, nici macar copilul, m-as bucura sa mor (e drept ca nu m-as sinucide), abia astept sa treaca weekendurile luuuungi s triste ca sa ma intorc la serviciu unde mai uit. Dar cum se apropie ora de plecare acasa, stiind ca ma duc IAAAR la casa unde sunt singura doar eu cu bebeul, ma apuca plansul.
Am incercat sa ma duc la un psiholog, mi-a placut, ma linisteam insa la un moment dat nu mi-am mai permis, asa ca acum ma tratez din cand in cand cu extraveral, magneziu si o chestie naturista cu aloe vera. Nu ma ajuta la nimic, dar inca mai incerc.
Multa lume imi spune ca nu am de ce sa ma plang: am casa mea (ratele insa le platesc ai mei pt ca eu nu imi mai permit), am masina, am copil (insa stau tot timpul cu inima cat un purice, pt ca inca nu merge si nu face tot ceea ce ar tb sa faca un copil de varsta lui) si sunt si draguta pe deasupra (lucru ce nu imi foloseste la nimic esential, ca singura sunt de un an). Insa mie viata mi se pare o corvoada, nu inteleg de ce tb sa trec prin ea, asa cum sunt acum, nu sunt suficient de puternica si motivata sa o traiesc cum trebuie, asa ca ma tarai si eu pe pamantul asta si tot timpul sper ca o sa mor repede...Scuze daca v-am intristat
ra_mata
http://photos.yahoo.com/ra_mata
Ioana Sora spune:
lol, mai bine nu faceam testul, n-am dat decat vreo doua raspunsuri negative. Dar stiu cauza, imi revin dupa sarbatori. :D
florinutza26 spune:
quote:
Originally posted by spic de grau
Draga mea,
Copilul - de ce il tii la ai tai? E musai? Daca stii ca asta te face nefericita, fa tot posibilul ca el sa fie langa tine. Este posibil, trebuie doar sa vrei.
Cu controlul bebelusului - te inteleg. Nimic nu e mai rau ptr un parinte decat sa isi stie copilasul bolnav. Dar - incearca sa te linistesti. Starile tale le transmiti puiului, si cred ca e ultimul lucru pe care ti-l doresti. Asigura-te ca medicul care il va vedea la Bucuresti, este unul capabil (aici pe forum ai posibilitatea sa te interesezi), si apoi - cu Dumnezeu inainte.
Cu slabitul - uite aici e o adevarata problema, nici eu nu ii dau de capat. Dar stiu si de ce - sunt o gurmanda si jumatate. Incearca sa nu mai mananci dupa ora 18, scoate painea, bauturile gazoase, grasimile si dulciurile si ai sa vezi ca vei slabi. Problema e sa faci din asta un stil de viata - ca pe urma pui la loc.
Apartamentul mai mare - o sa vina si asta. Gandeste-te cati nu au si sunt nevoiti sa stea cu parintii si fratii la un loc.
Uite o poveste simpatica:
"Itic se duce la rabin si ii spune:
-Rabi, sunt suparat, casa e mica, copii plang tot timpul, nu stiu ce sa fac.
Rabi ii spune:
-Ai un caine nu? Ia-l cu tine in casa, si spune-mi saptamana viitoare cum iti e.
A 2a saptamana Itic era si mai deprimat.
-Rabi, copii plang, cainele latra si sare peste tot - nu mai stiu ce sa fac!
Rabi ii spune - "baga si pisica in casa".
A 3a saptamana, depresia lui Itic crescuse simtitor.
Rabi ii spune sa bage si capra in casa, apoi ii spune sa bage si gainile...
Itic ajunsese la capatul puterilor. Atunci Rabi ii spune - ia scoate acum toate animalele din casa si spune-mi cum iti e.
Dupa o saptamana, Itic era vesel si fericit.
-Ei Itic? cum e casa acum?
-Mare si linistita Rabi!"
Hai pupicei si nu mai fi deprimata!
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
Eftimie C. spune:
Pentru cele interesate de mine personal si nu doar de subiect,am fost la Bucuresti cu Edi si e bine (cu multe de explicat la acest bine).Ne ducem la alt control peste 6 luni.
oana_s spune:
quote:
Originally posted by Eftimie C.
Pentru cele interesate de mine personal si nu doar de subiect,am fost la Bucuresti cu Edi si e bine (cu multe de explicat la acest bine).Ne ducem la alt control peste 6 luni.
Carmen, ma bucur foarte mult pentru voi!
Sa dea Dumnezeu sa fie bine bine (fara nimic de explicat la el)
Oana si Mara 11.08.2004
pozici
Principesa spune:
ra_mata, nu evenimentele in sine ne deprima ci semnificatiile pe care le acordam noi.
Ai spus ca ai fost deja la un psiholog. Ce ai invatat acolo? Unde ai ajuns in acest demers? Poate reusesti sa faci din nou loc in viata progreselor pe care le facusesi acolo, sau poate descoperi noi modalitati de a trece cu bine peste situatiile pe care le descrii.
Ce probleme are copilul tau? Ce gandesti despre tine in acest context?
Cum s-a intamplat sa ramai singura si sa te mentii in singuratate?
Care sunt lucrurile care te ajuta uneori sa iesi din depresie? Ce te bucura, ce iti face placere?
Daca sunt prea intime intrebarile poti raspunde pe PM. Eu sunt disponibila pentru tine
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura