Stare de depresie -cum scapam?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanya spune:

quote:
Originally posted by Ira

Fratilor, ce ma baga pe mine rau de tot in depresie este foamea. Cand mi-e foameeeeeee, vad negru.

Cred ca endorfinele mele au conexiuni stranse cu stomacul.

Ia sa faci niste gimnastica atunci cand te taie foamaea mai tare si-ai sa fi surprinsa de rezultat. Eu una asa procedez cand mi-e foame si nu vreau sa mananc.

Nu avem dreptul de a consuma fericirea fara a o produce

Tanya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Mia, draga mea...
uh, acum am vazut ce ai scris.....

Deci : cand ai depresie exista 2 posibilitati :

1 : Ori iei matza de coada si faci ceva sa schimbi ( daca e posibil ) situatia ce te agaseaza psihic - asta e o posibilitate realizabila de cele mai multe ori in procent mic;

2 : Ori incerci sa schimbi unghiul din care vezi tu situatia. Iti spui ca...domle', asta e, n-am ce face, daca voi fi trista nu se va schimba nimic in afara de faptul ca-mi voi manca nervii aiurea....si nervii consumabili sunt de unica folosinta. Adicatelea nu-ti ajunge necazul naibii, tre' sa mai si imbatranesti pentru el.

Nu, puterea sta in tine si psihologii sunt numai niste persoane care te fac sa realizezi ca din depresie nu poti iesi decat cu ajutorul tau insuti. (asta dupa ce ai cotizat cateva mii de $ la ei ).

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Tanya

quote:
Originally posted by Ira

Fratilor, ce ma baga pe mine rau de tot in depresie este foamea. Cand mi-e foameeeeeee, vad negru.

Cred ca endorfinele mele au conexiuni stranse cu stomacul.

Ia sa faci niste gimnastica atunci cand te taie foamaea mai tare si-ai sa fi surprinsa de rezultat. Eu una asa procedez cand mi-e foame si nu vreau sa mananc.

Tanya

Nu, ca io n-am probl cu greutatea, deci mananc cat vreau si cand vreau, numai ca daca sunt intr-o situatie cand nu pot manca mai multe ore la rand, simt ca ma apuca nervii incontrolabili. Si atunci sunt in stare de scandal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanya spune:

A, nasol atunci, si eu la fel pot manca oricat ca nu ma ingras, dar fac burta ceea ce nu-mi convine, asa ca daca ma apuc foamea seara mai bine bag 20 de abdomene si 20 de genoflexiuni si ma linistesc

Tanya

Mergi la inceput

...incearca si cu apa, cand ti-e lene, ca umple stomacul.

Sau uita-te la poze cu grase.

...sau....muzica de dans la limita suportabila a decibelilor.... mai taie foamea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

si eu sunt deprimata uneori..
de ce??
- sunt grasana rau;
- simt ca timpul trece ca nebunul si nu reusesc sa fac nimic sa l tin in loc;
- nu mai am aceeasi relatie cu sotul meu - de cand a venit copilul suntem mai putin iubiti/soti si f mult parinti;
- parintii imbatranesc (dar multumesc Domnului ca ii am)
- sora mea e plecata in NZ de aproape 4 ani si nu stiu cand o voi mai vedea (poate la Surprize surpize hahaha)
- la serviciu nu ma simt prea utila;
- am busit masina joi si nu mai vreau sa sofez; m am saturat de traficul din Bucuresti;
- ziua este scurta;
- nu mai am prieteni prea multi si cei pe care i am nu reusesc sa i vizitez;
- n am mai fost la o petrecere adevarata de ani de zile;
- vreu o casuta mai mare;
sa mai zic???
poate ar trebui sa numim topicul 'hai sa plangem' .

Cum fac cand vreau sa scap pe depresie???
- stau mult pe afara, la aer curat;
- ma uit la fetita mea (care a perfecta..);
- imi zic ca am ceva realizari pana la varsta asta;
- intru in glume pe teme 'decoltate' cu colegii (rasul face bine);
- imi cumpar rujulete, cizmulite si pantofiori sau cumpar fetitei mele ceva frumos;
- ma bucur de toamna (m au innebunit culorile ei anul acesta)
- ascult muzica sau citesc ceva ce mi place;
- intru pe forum
- caut persoane care ma supraevalueaza si ma plac asa cum sunt eu;
rad
rad
rad

si cand nu se mai poate tr un plans de 30 minute si apoi gata ... iese soarele!!! mi se face mila de mine si nu ma mai las sa cad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eftimie C. spune:

Buna!Imi cer scuze, dar in week-end nu intru pe net.Asa ca va multumesc pentru raspunsuri.Am inceput sa rectific cate ceva in viata mea dupa ce am citit postarile voastre.
Oricum continuati cu mesajele, topicul nu a fost deschis doar spre ajutorul meu.Sunt multe fete care se vor inspira din aceste mesaje.
Adi Dalma (salut, ne stim din alta parte), ceea ce ai scris tu e valabil si in cazul meu.Si pentru ca zilele astea ma bucur mai mult de viata, am o stare psihica mai buna.Nu si fizica, dar asta e.
Va pup.

Carmen E. si Eduard-Costin (28.02.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Am inceput sa iau extract de sunatoare.Sa vedem daca are efect?Si sa merg la scoala,ceea ce imi place pt inceput,e antidepresiv asemenea...Cind o sa vorbesc engleza cum vorbesc franceza,cred c-o sa-mi mai treaca si din depresie,Ina..

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Ira,sorry!

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

quote:
Originally posted by Principesa

Dana, pentru depresii existentiale exista si psihoterapii existentiale: Analiza existentiala si logoterapia.

Draga mea Principesa
Chiar nu pricep cum m-ar putea ajuta chestiunile pe care le-ai mentionat.Daca mesajul tau nu este o luare peste picior(am devenit si suspicioasa de la ultima mea postare), detaliaza putin, te rog.

Ideea este ca nu o fac pe desteapta, pur si simplu ma enerveaza viziunea pe care incep sa o capat asupra vietii: gindul ca toti ajungem viermi curind(si cind spun curind evident ca ma refer la dimensiunea universala), ca oricit ne invirtim si ne sucim totul este inutil,ca alergam ca disperatii dupa mai mult, mai bine, mai repede si de fapt scapam din vedere ESENTIALUL. Acu' eu nu spun ca stiu cine e ESENTIALU' asta, tocmai asta-i buba mea... Da' mie mi se pare ca suntem niste puricei disperati care ne agitam intruna.

Mergi la inceput