La scoala (cum se simt, ce invata ,...)(2)
Raspunsuri - Pagina 4
dinuralu spune:
Crini, ce au mai invatat ei pana acum este despartirea in silabe (de fapt au cam invatat-o la gradinita) si identificarea sunetelor din fiecare silaba, apoi identificarea vocalelor. La metematica au facut cifrele de la 1 la 10 (de fapt si pe astea le stia de la gradi) si au inceput descompunerea. Mie personal mi se pare greu, dar daca asta e nivelul care se cere...trag de el, n-am ce sa-i fac!
De astazi intregul sistem de invatamant de stat se afla in greva generala. Au cerut un buget mai mare pt invatamant (parca 6% din PIB), si par decisi sa nu renunte la greva pana nu obtin acest lucru. Pt copii nu poate fi decat o "vacanta" fortata, inutila.
Pupici si bafta la scoala!
crini spune:
Cum fac identificarea vocalelor? Li s-a spus care sunt si ei le gasesc, sau ceva de genul 'cand deschizi gura'?
Descompunerea ce inseamna si cum li se preda?
Ma intereseaza daca se merge pe memorare, li se arata si ei retin, sau pe descoperire individuala.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
dinuralu spune:
Crini, vocalele le-au invatat pur si simplu: a, e, i, o, u. Chiar daca nu au ajuns inca literele respective, le-au memorat ca si sunete. Apoi au trecut la identificarea vocalelor in cuvinte (simple la inceput, dar din ce in ce mai complexe in timp). Mie mi s-a parut cam greu la inceput, dar vad ca a inteles cum se face si merge bine cu asta.
La matematica merg tare pe descompunere/adunari simple. Spre exemplu li se da cifra 5 si ei trebuie sa mentioneze toate variantele de descompunere a cifrei. Initial li se cere sa descompuna in 2 (5=3+2, sau 5=1+4, etc), dupa care trec la descompunerea in 3, samd. Puiutul meu vad ca face adunarile pe degete, dar se descurca. Si asta mi se pare f. greu, dar asta e......Pana acum n-am vazut sa fi facut exercitii de memorare (cu exceptia poeziilor pe care le mai da invatatoarea sa le invete). Cel mai greu a fost cand au avut de invatat o poezie la religie (poezie, nu rugaciune).O zi m-am chinuit cu el, dar nu a putut sa o memoreze (la cum suna, nici nu ma mir!). Sincer, nu am nimic impotriva sa faca religie la scoala, dar as fi preferat sa fie optional, si nu materie obligatorie, cu teme si poezii de memorat.
georgiana.david spune:
Crini greva este pentru ca profesorii au salarii foarte mici.
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
georgiana.david spune:
dinuralu, a mea este foarte incantata de religie, a inceput sa se inchine si cand se aseaza la masa si sa spuna si Tatal Nostru pe care pana acum nu-l stia
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
crini spune:
Si la noi se face religie, dar e mai mult istorie, le spune cum a creat Dumnezeu lumea, despre Adam si Eva si ce mai scrie in Biblie, asa pentru varsta lor.
Nu se inchina si nu spun rugaciuni. Asta m-am informat de la inceput (asa era si la gradi, la ora de religie, asa e si la scoala). I-am spus profesoarei ca noi suntem ortodocsi si ca sunt de acord sa faca religie, nu catehism. Mi-a dat toate asigurarile. Si da, este materie optionala, ar fi fost si greu altfel, cu cate religii sunt pe-aici si cat de mare e comunitatea araba. (Multi din ei nu veneau nici la serbarea de Craciun, pe motiv ca e ceva propriu crestinilor)
dinuralu spune:
Sunt absolut de acord sa se faca religie..dar imi mentin precizarea ca as fi preferat sa fie materie optionala. E adevarat ca si lui Vlad ii place, a ajuns sa-si faca semnul crucii ori decate ori trece pe langa o biserica, merge la biserica si-si cumpara iconite...etc.
mamaruta spune:
Buna,
Ne inscriem si noi.
Mara este in clasa 1 la scoala Elena Vacarescu.Invatatoare o are pe doamna Manuela Wyneken. Are ore de dimineata pana la ora 12, dupa care doamna ii duce la o locatie unde mananca si isi face lectiile si o putem recupera incepand de la ora 17, dar nu mai tarziu de 18.30.
Noi suntem relativ multumiti de cum evolueaza, doar atat mi-as dori sa exerseze mai mult cu ei.
Deci stadiul in care este Mara acum, citeste pe silabe(cuvinte formate din literele invatate a,e,i,o,b,l,m,n,r,t)si scrie la fel cuvinte formate din literele astea.
Cu religia e la fel, ii place foarte mult, si a inceput si ea sa se inchine cand trece pe langa o biserica.Si ce mi-a placut la ea, iniante de a merge la scoala nu o interesa absolut deloc ce se intampla cu painea de pe masa,ei acum are grija si ne spune sa nu o aruncam ca e trupul lui Dumnezeu.
Va pup si mai revin
http://community.webshots.com/user/mamaruta105
crini spune:
Cam liniste pe-aici.
S-a terminat greva?
Noi avem maine consultatia individuala cu profesoarele, ne vor spune parerea lor despre evolutia copilului si pe unde sa mai lucram. Cel putin asa sper. Ma gandeam sa ma pregatesc din timp cu o lista de intrebari, sa nu uit ceva. Cam ce-ar trebui dupa voi sa punctez?
Dureaza 15 min aceasta sedinta.
elisor spune:
N-am mai dat pe aici de cand cu vacanta, greva...Nasol cu greva, nici mie nu-mi convine, ce greu o sa-i fie luni dupa atat pauza, de fapt sper sa fie luni scoala!!
Nora imi place tare mult cum arata evaluarea lui Andrei! E detaliata, clara. Asa da!
Dinuralu subsrciu si eu la ce spuneai tu despre religie si eu vroiam tot optional. stiu ca daca nu vrei copilul poate sa nu faca, dar daca e sa faca e cu calificative, deci tot tacamul. Pana acum le-a tot povestit si mi s-a parut interesant, dar daca o sa o dea pe rugaciuni de invatat ma zbarlesc, ca nu mi se pare ok sa bagi rugaciuni in copil si gata sa spui ca ai predat religie.
Carnetel de corespondenta sa inteleg ca nu aveti? Pai doamna inv. trage la xerox ce trebuie sa ajunga la parinti si copiii si le lipesc (nu mai stiu cine zicea ca asa fac si ei, scuze) si cand are ceva de comunicat scrie ea sau noi daca avem ceva de spus.
Mey salarii chiar mici nu sunt, ca nu sunt decente pt. un dascal de acord, dar si greva asta ii afecteaza pe copii, mai ales daca intra dupa aia la recuperari, sa vedem atunci viteza de predare...
We linistit si speram ca de luni puiutii vor merge la scoala!!
Mamaruta bine ai venit cu Mara pe aici!
Eli, Bianca & Andreas