In Italia (2)
Raspunsuri - Pagina 9
crista-s spune:
Buna dimineata si o saptamina plina de bucurii !
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
crini spune:
Buna dimineata,
Ce fac fetele?
Eu de azi sunt la client, dar sper sa reusesc totusi sa scriu.
Am vazut painea si fursecurile. Cri, esti o maestra! Sa-mi trimiti si mie retetele, te rog, ca vreau sa le incerc. Macar o data pe an, de pofta, si tot am sa fac paine in casa.
Duminica a fost traficul blocat, asa ca am stat in casa, in compensatie pentru sambata cand am alergat toata ziua. Am avut sedinta individuala la scoala la Theodora, a durat 15 min, destul de putin dupa parerea mea. Ne-au vorbit bine despre ea, au spus ca se descurca cu scrisul, urmareste lectiile, ridica mana cand are ceva de spus, nu e timida si nu trebuie sa tragi de ea ca sa vorbeasca. Mai ‘chiachera’ cu colegele din jur, cand e obosita. Dar au zis ca asta nu o influenteaza in ce face, continua sa lucreze (!!!). Am intrebat daca o putem ajuta cu ceva la italiana, am rugat-o pe profesoara sa-mi recomande niste carti, ceva, dar a zis ca nu e cazul, deocamdata, ca va cere ea munca in plus daca ramane copilul in urma. Am incercat sa insist, dar a devenit aproape agresiva, parca-i era teama sa n-o verific, asa ca am lasat-o moarta. Am intrebat si de calificative, ne-au spus ca nu stiu nici ele prea bine cum va fi cu acest portfoglio, vor avea niste reuniuni in care li se va explica noul sistem.
Am iesit cu senzatia canu am toate informatiile dorite, in timp ce sotul meu era multumit, ca avem doar mesaje pozitive, ca se vede ca lucrez cu ea.
A, uitam, seara am fost la petrecere la firma mea. N-a fost cine stie ce, dar s-a mancat bine. Am stat pana pe la 2 si ne-am intors pe provinciala, ca autostrada era inchisa pentru lucrari. Eu am adormit ca un bolovan, asa ca nici nu stiu cand am ajuns acasa. Dormeau toti. Andrei s-a trezit destul de repede si l-am luat cu noi in pat. Iar mama mi-a povestit ca ne-a cautat toata seara, mergea la usile camerelor, astepta sa-i deschida cineva, intra, se uita, se intorcea in bucatarie si iar pleca la cautat. Mititelul, nu e obisnuit sa lipsim cand adoarme.
Va pup si va urez o zi buna!
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
crista-s spune:
Deci am cam ramas aici singura pe plantatie .
Nico, eu nu mi-as face atitea griji pt Theodora , se descurca ea . Eu sunt sigura ca invatatoarea ti-ar fii spus ceva daca era cazul. Doar ca daca mai vorbeste in banca se obisnuieste ca "se poate " si chiar daca acum invatatatoarea nu zice nimic mai tirziu nu se stie deci mai bine sa o atentionezi. Nu toti profesorii sunt asa "intelegatori" si nici mai tirziu sefii ( e drept ca si tu cu siguranta ai lucrat in timp ce mai si vorbeai la telefon ... toti am facut asta ).Dar nu totdeauna sefii inteleg ca esti capabil sa o faci .. eu am avut un sef indian - englez care pt ca el era un prostovan care se inchidea in birou in mare liniste ca sa citeasca 2 rinduri credea ca toata lumea tb sa faca asa ... E micuta acum dar cum zice tatal meu : acum se pun bazele !!
Andrei dragutul ... Bine ca nu a plins .
Iti trimit pe PM retetele . Piinea e super usor de facut ... eu voi mai face ca ne-a placut . Ieri seara mincam ultimul colt de piine eu cu niste brie si al meu sot cu ulei si sare .
Cristina
danangie spune:
Buna seara fetelor,
Scuzati-ma ca nu am mai intrat. Am avut o saptamana plina si am avut probleme cu durerea de cap. Am avut dureri groaznice de cap. Am facut calmante si am baut o multime de pastile pentru dureri si nu au facut nimic. Dimpotriva: a inceput sa ma arda si stomacul. Acum de Sambata dimineata nu ma mai doare capul. Am inceput sa iau calciu si vitamine B-urile plus acid folic. Sper ca motivul pentru care am avut aceste dureri e din cauza ca am o lipsa de calciu si vitamine. Pentru ca ma fost suspectata de o eventuala meningita. Si tare m-am mai temut.
Ce sa va spun...........am fost la Milano. Pentru semnarea contractului de munca. M-am dus vaca si-am vanit bou. Responsabilul ala nu stiu ce D-zeu a inteles despre contractul meu...........ca a acceptat sa-mi faca un contract de liber profesionist. Si cand le-am zis ca acum o luna noi am vorbit de contract de dipendent........a zis ca ei momentan fac numai contracte de liber profesionist. Si deci, am fost fortata sa accept acest contract pentru 6 luni de zile..............si deci si faptul ca in acest timp nu voi putea ramane gravida......Am sa mai revin acum sunt prea necajita...
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
crista-s spune:
Buna dimineata
La mine miroase un pic a iarna cind scoti nasul pe fereastra . Rufele spalate stau 3 zile pe sirma afara pina se usuca, asa ca e clar nu e foarte frig ziua dar dimineata si seara e tare multa umezeala. Ceata pluteste peste riu e un peisaj asa ciudat .... Bine ca inca peretii casei sunt calduti si se sta bine ( e drept cu puloveras).
Dana imi pare rau ca te-ai simtit asa de rau si mai ales pt ca tb sa mai amini tentativele pt bebe. Acum daca stii ca in urmatoarele 6 luni nu ar trebui sa se intimple de ce mai iei acid folic ? Eu nu sunt prea bine informata dar am intels ca se ia 3 luni inainte de bebe si apoi in primele 3 luni de sarcina . Nu ar tb sa il iei mai incolo? Adica sa incepi peste 3 luni ? Oricum astept sa imi povestesti si mie cum te simti dupa ce il iei . Eu de luna viitoare ( adica urm. CM ) ma apuc de vitamina E , acid folic si brinca ursului tinctura ... sa vedem cum ma simt ... oricum vreau sa iau numai o data pe zi . Am luat toata primavara si inceputul verii cretisoara si mi-a scurtat per de CM, am ajuns de la 29-30 la 26 zile de nu mai stiam ce se intimpla , in plus imi cam dadea senzatie de voma . Acum sa vedem : singura problema e sa nu imi dea senzatie de foame pastilutele ca asta imi lipseste si asa sunt cit casa scinteii si de pofta de mincare nu duc lipsa apoi mai vin si sarbatorile cind tot omu' maninca mai cu spor si fara vitamine ...
Fetele Nico si Irinush salutari si daca aveti timp sa mai si intrati eu sunt pe aici ( bintui e forum )... daca nu pe saptamina viitoare.
Cristina
crini spune:
Bonjurica,
Cri, sa stii ca eu intru in fiecare zi, macar sa va salut.
Cu Theodora ai dreptate, eu sunt destul de anxioasa si imi fac probleme mai
mult decat trebuie. Asta cred, ca din cauza ca mama mea m-a urmarit mult in clasa
intai si mi se pare ca atunci am invatat de fapt sa invat, sa ma straduiesc,
am priceput ce-i aia scoala. In clasa a doua a mai stat pe langa mine, apoi
n-a mai fost nevoie, eram constiincioasa si faceam singura.
Dana, imi pare rau de ce povestesti. Fii atenta cu durerile de cap, mergi la
mediculde familie si cere sa faci niste analize mai profunde. Iar calmante nu
e bine sa iei prea multe, ca se obisnuieste organismul cu ele si nu-si mai fac
efectul. Dar asta tu stii, probabil, mai bine decat mine.
Contracte de munca am vazut si eu ca nu prea se mai fac pe timp nedeterminat.
De cand au venit astia de dreapta si au modificat legea muncii, omul e tot mai
netutelat. Tu acolo ce tip de contract aveai, de ce ai decis sa te muti?
Oricum, daca ei te-au luat inseamna ca au nevoie de persoane si poate la
sfarsitul contractului iti vor propune o angajare definitiva.
Pentru ce luati acid folic, vit E si B? La ce ajuta?
As vrea sa mai iau si eu niste multivit, ceva.
Vroiam sa va mai intreb, cand nu stiti un cuvant in it unde il cautati pe net,
aveti vreun site?
crista-s spune:
Nico buna intrebarea despre cuvinte .. mi-ar placea si mie sa aflu dc e vreun site .. lasa ca poate miine dimineata ne zice Irina . Eu ca sa zic drept caut in enciclopedie sau in dictionarul italian - englez ... ca e mai bogat in cuvinte , ala romanesc e o prostie cu P mare . Daca chiar nu inteleg incerc sa il bag pe google asa poate in context in vreo fraza sa imi pice fisa ce vrea sa zica ... Daca nu si nu cind vine omu' de la munca il pun sa imi zica sinonime ca sa ma lamuresc ... dar asta in caz ca nu am gasit nimic( ca el de obicei nu are chef de jocuri d'astea hahahh). E greu insa mai cu seama pt mine care nu prea am pe cine intreba aici.
Vitamina E si acid folic eu vreau sa iau in speranta ca poate vine barza ...
Tu daca te simti obosita ar tb sa iei dupa parerea mea vitamine cu minerale ... pt mine mineralele erau baza pe vremuri cind mergeam la servici. Calciu+magneziu+zinc ... astea pt ca eram ffffff obosita si imi dadeau energie , insa ai grija sa le iei numai dimineata ca altfel nu mai dormi noaptea. Si poate ar tb sa iti faci niste analize inainte .
Cu scoala ai dreptate : cum incepi asa mergi mai departe. Daca se obisnuieste sa fie constiincioasa o sa ii fie usor si mai incolo cind or sa o "napadeasca" cu mai multe informatii .Oricum e fata si fetele sunt mai constiincioase de fel ... Insa exista si exceptii de la regula :Fratele meu cind era in clasa 1 isi facea lectiile pe unde apuca numai sa iasa mai repede la joaca ... imi amintesc odata ca si-a aruncat ghiozdanul de la usa pina sub masa din sufragerie , apoi el pe burta a "alunecat" sub masa, a scos caietul si a inceput sa scrie ... repede ca invatatoarea lor nu le dadea mult de scris( si crede-ma toata clasa lor scria infiorator de urit ... ).. apoi gata a terminat si afara la joaca . Tare mai era zapacit . Insa sa stii ca mai tirziu a devenit foarte constiincios, chiar tocilar as putea zice ( mai ales la faculatate ... culmea ...).
Cristina
crini spune:
M-am intors de la masa, am facut o chestie rapida, ca vreau sa plec devreme acasa.
Ce-ati mai facut? Ieri dupa amiaza am avut musafiri, o colega de clasa de-a
Theodorei, impreuna cu mama si surioara ei. A fost o harmalaie la noi in casa!
Va dati seama, 4 copii la un loc. Si noi doua care incercam sa-i stapanim pe toti,
sa-i impacam, sa nu planga. Fetita cea mica (2 ani) pusese stapanire pe toate
jucariile lui Andrei si daca el incerca sa ia ceva tipa ca din gura de sarpe
'Mio, mio' iar el se uita nedumerit la ea, dadea din cap si ii raspundea 'Am, am'
Am vorbit cu respectiva mamica despre colocviile individuale, i-am povestit cum
a fost la mine. Ea era cam suparata, pentru ca i-au facut observatie ca nu e
ordonat caietul copilei, ca il murdareste cand lipeste, cand sterge... in fine,
nu erau multumite. Iar cand ea le-a reprosat ca au lasat timpul sa treaca fara
sa o avizeze, si le-a cerut sa aiba caietele acasa in fiecare zi au dat inapoi,
ca nu trebuie sa se preocupe.
De-asta mi-e teama si mie, ca iti spun 'stai linistit, totul e bine' si de fapt
ele au cu totul alta parere.
Cri, nici nu ti-am multumit pentru retete, sa stii ca le-am primit si am sa le probez,
cred ca intr-un we. Tu ce-ai mai facut? Avem ceva dragut la tv diseara?
Va doresc o zi buna in continuare
crista-s spune:
Buna dimineata ...
ieri nu am scris nimic, "sa-mi fie rusine ".
Nico imi pare rau ca nu am vazut mesajul tau, eu deja nu mai eram conectata ieri cind ai scris tu ... a fost un film dragut pe 5 dar nu l-am vazut si nici nu l-am inregistrat ... Si pe celalalt cu vizitatorii abia l-am vazut dupa 1 saptamina, si nu se inregistreaza bine cred ca nu e bine prins canalul tv - insa la ala am ris cu lacrimi.
Nu stiu ce sa zic cu scoala poate e bine sa nu iti faci prea multe probleme si incearca sa faci tu cu ea acasa asa mai mult in joaca cite ceva . Daca vrea sa colaboreze ca de multe ori la virsta asta nu prea vor sa faca decit ce le spune la scoala hahah. Nu stiu, ma gindesc sa faceti un concurs "cine scrie mai frumos niste litere ..." asa in joaca , tu scrii cu mina lui Andrei si ea singurica .. normal ca o lasi sa cistige ( ca Andrei inca nu stie de concurenta hahah ca sa il deranjeze)... o "proclami" printesa literei.. o sa ii placa ma gindesc si atunci nu o sa fie ca o obligatie, ca niste teme facute in plus. Vine Craciunul, nu stiu cite litere stie ea dar poate o convingi sa faceti niste felicitari impreuna si ma gindesc eu --- daca ea deseneaza , scrie , se va chinui sa fie totul curat si ordonat si va fii ca un exercitiu... Eu cred ca toate mamele din lume sunt pt copii lor cele mai bune mame, si a ma facea parte din gasca asta, era tare priceputa in a ne face sa invatam ceva nou jucindu-ne ... cu degetul pe globul pamintesc, sau pe harta Romaniei, un fel de fazan dar pe litere cine spune mai multe cuvinte care incep cu o anumita litera ( cind eram prea mici totusi pt fazanul normal), sau jocul ala cu tari ,orase, munti , ape ... cred ca ti-l amintesti dar si asta cind deja stiam sa scriem amindoi, mai tirziu scrable ... faceam totul felul de felicitari , ornamente..astea iti dezvolta manualitatea si te invata sa lucrezi ordonat. E drept ca mama mea statea acasa si avea mult mai mult timp liber decit mamele care lucrau . Eu am invatat asa luind totul in joaca si parca a fost mai usor.
Am citit ca Andrei rspundea am, am la mio , mio am inteles eu bine : el credea ca fetita aia face ca o pisica si el raspundea de fapt ham, ham? daca da ... e super .....
Irinush abia astept sa termini cursul si sa revii ...
Dana si pe tine te asteptam cind ai un pic de timp liber .
Mai erau niste fete ne-au parasit toate ....
La mine ploua de rupe, toata noaptea a plouat e parca si mai frig afara, e urita rau vremea asta . Sper sa se opreasca ca nu-mi place. Mie imi place zapada dar aia cu ceva noroc la sf de dec, daca nu in ian si feb.
O zi buna !!!!
Cristina
crini spune:
Da, Iri, si eu de-abia te-astept! Ce curs faci?
Si la noi e frig si umed, rufele se usuca greu, va dati seama ca la noi care
suntem 4 chiar se cunoaste.
Cri, eu n-am inteles reactia lui Andrei, dar mi-a placut interpretarea ta si nu-i
exclus sa fie reala.
Imi place cum povestesti de mama ta ca facea cu voi, ca joc, nu obligatie.
Vezi, asta cred ca-mi lipseste mie, abordarea relaxata. Chiar ma gandesc ca
poate o stresez cu grija mea.
Am vorbit azi dimineata cu niste prieteni romani care stau in satul nostru si
mi-au spus ca va fi o seara romaneasca undeva pe langa Milano, cu masa si taraf,
muzica populara, Maria Ciobanu si alti cantareti. Costa 25 euro tacamul si zicea
ca s-au inscris peste 100 de persoane. Noi nu cred ca vom merge.
Mi-ar fi placut insa sa iesim undeva de Revelion. Nu sa plecam din oras, doar in
noaptea respectiva sa mergem undeva dragut, noi doi. Nu prea stiu unde.