In Italia (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Cri, ce m-ai lovit!
Eu am venit in Italia cu puternice convingeri de dreapta, dar cu timpul m-am dat cu stanga. Nu ma pricep prea bine la politica, dar pot sa-ti spun ca nivelul de viata a scazut mult in cursul ultimei guvernari. Acum 5 ani am stat acasa, cu un copil mic si un singur salariu si reuseam sa traim, sa punem bani deoparte si sa ne facem vacantele. Salariul respectiv a crescut intre timp, dar daca as incerca acum sa stau acasa n-am reusi nici sa traim din el, nu mai zic de altele.
A redus taxele pe salariu, e adevarat, dar ce folos, daca pentru asta a taiat din alte parti? S-a redus numarul medicilor de familie, pediatrul satului e ultraplin, nu-ti mai vine acasa cand nu poti iesi cu copilul ca are febra mare, nu din rea-vointa ci pentru ca nu reuseste, asa ca daca ai probleme dai banu la 'privat'. Ca sa nu mai vorbesc de analizele medicale, de timpii de asteptare pentru o rezonanta, o ecografie sau mai stiu eu ce vizita de specialitate.
Si inca o observatie, se face curat mai rar pe strazi, la noi in sat cel putin.
Mi se pare corect sa te ocupi si de cei defavorizati, iar un regim de dreapta pur si simplu nu-i considera.
Asa, mi-am zis si eu punctul de vedere, nu ca sa polemizez, ca sa imi justific optiunea.
Si despre cei din Franta si eu cred ca ai dreptate, parintii nu i-au ajutat sa se integreze. Am observat si eu cand am fost la Paris tendinta asta de grupare, era cartierul evreilor (acolo era hotelul nostru), zona negrilor si cred ca si asta dauneaza la integrare. Una e sa te vezi din cand in cand cu cei de aceeasi natie, alta e sa traiesti doar in mijlocul lor.

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

Aici sunt multi straini, albi, negri, mulatri, asa ca Theodora e obisnuita. La gradinita de ex, doar in grupa ei a fost o fetita africana, un baietel ecuadorian, unul albanez, 3 arabi (parca Maroc).
Ea a trecut de la a observa diferenta de culori, in primul an la cea de... putulici (scuze), in ultimul. Ma si intreba de care o sa-i creasca lui Andrei, imbracata sau nu.
La scoala sunt 3 straini in clasa, unul din arabi de la gradi, o fetita din Ucraina si ea.
Baietelul asta arab cu care e colega e nascut in Italia, dar a inceput gradinita in ultimul an. Pana atunci a stat doar cu mama lui, care nu rupe o boaba italiana si ajunsese la 5 ani ca nu stia sa spuna nici apa. Nu va spun cate dificultati au avut sa-l integreze, ca taica-su l-a lasat acolo, intr-un mediu necunoscut, in mijlocul unor persoane care nu-l intelegeau si pe care nu le intelegea, si prima reactie a copilului a fost violenta. Ii batea pe toti. Pana la urma au chemat educatorii moderator cultural de la primarie, care le-a explicat tuturor din ce cultura vine el, cum se imbraca acolo oamenii, cum scriu,le-a cantat in limba lor, i-a invatat cateva cuvinte arabe, i-a facut sa-l accepte. Iar el a invatat incet-incet sa vorbeasca, iar la scoala se descurca, Theodora il mai ajuta ca ea e tare materna si se simte raspunzatoare ca vin de la aceeasi grupa de gradi. Asta v-am povestit-o ca sa vedeti ca si aici sunt cate unii care isi cresc copiii rupti de realitatea italiana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Nico am ris cu lacrimi .... tocmai ma pregateam sa iti scriu si "sa te linistesc " ( in caz ca m-ai vazut mai mare si mai grasa hahah ) pentru diferente in politica uite l-am pus pe nenea asta ca are palarie verde sa se potriveasca cu cravetele verzi ale alora de la lega nord . Asa cum ziceam voiam sa scriu si citesc de diferentele observate de Thea si m-am rupt de ris ... Are dreptate fata sa isi puna semne de intrebare .... mai bine acum decit pe la 15 ani .

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

fetele 2 bancuri ca nu mai pot rid de nebuna in casa , tb sa le impartasesc cu cineva :
Doua prietene stateau de vorba.

-Te-ai uitat vreodata in ochii sotului tau in timp ce faceai sex?
-Da.
-Si ce mutra avea?
-Statea in usa ca prostul!...
Dupa miezul noptii, sotia aude soneria. Se duce la usa, deschide, 4 barbati beti morti.
- Stimata doamna, noi am venit sa-l conducem pe barbatul dvs. acasa, dar nu mai stim care din noi e...

Cristina

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Buna dimineata,
Mi-e tare somn! Vad ca nici voi nu v-ati trezit inca de-a binelea. In drum spre servici m-am oprit sa-mi iau o briosa si ma pregatesc sa merg la camera cafe sa o pap cu o cafeluta fierbinte. Am mainile inghetate. S-a facut asa de frig ca nu-mi vine sa mai pun pe mine decat pantaloni si bluze groase. Brrr!
Reintru dupa colaziune.

Mergi la inceput

Buna dimineata !

Ce mai ziceti voi ?
La mine a venit frigul aseara am dat drumu' la caldura pt prima oara, e drept ca are termostat si deci nu a functionat prea mult dar erau in casa aseara 19.4 grade celsius, adica iti cam tremurau dintii in gura. Eu nu imi pot imagina cum o diferenta asa de mica ( pt ca in mod normal e setat la 20.2 ca sa "stai bine") se simte asa de puternic.
Cam asta ....
Va doresc o zi buna ... si "capul sus" ca we e aproape

Fetele .. salutari de la Dana ( danangie ) care e prinsa de valul schimbarilor : casa, servici, cursuri .. pare un adevarat tzunami.

Cristina

Mergi la inceput

O salut si eu pe Dana, spor la invatat!
Mi s-a facut o foame, ceva de speriat. In Romania puteam sa stau nemancata toata ziua si n-aveam nimic, de cativa ani insa, cum imi trece ora de masa ma ia durerea de burta. Asa ca ma apuc sa mananc.
Dar pe unde umbla Irina, ca a lipsit azi la apel?

Mergi la inceput

Nu stiu dar o dam la " Chi l'ha visto" in varianta feminina cu " a " in coada . Era cit pe ce sa te dau si pe tine Nico la disparuti ... am crezut ca te.-ai intilnit la camera cafe cu Luca sau Paolo ... sau poate cu Silvano .
In seara asta e un film frumos pe rai 2" I visitatori - alla conquista dell'America" la 21 http://www.raidue.rai.it/HPRaiDue#Scena_1
eu mi-l inregistrez daca nu uit ca precis la ora aia . Eu am mai vazut si alte serii si mi-a placut. Cred ca i-ar placea si Theodorei ... sper ca nu sunt si momente mai sexy pe acolo... dar acum in toate filmele se pupa careva sau daca nu macar se taie cu drujba dupa ce s-au rupt in bataie .

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Hop si eu....bine ca nu m-ati dat la disparuti! Zi incarcata azi, de abia am reusit sa mananc ceva si uite ca e deja ora 16:00. Mai stau ceva si plec acasa.
Vad ca la voi s-a facut frig, aici desigur este mult mai cald, la pranz am iesit in camasa afara.
Aseara am reusit in sfarsit sa vad finalul unui film pe care l-am urmarit pe bucatele - cam asta e regula la mine - iar apoi o alta bucatica de "Isola", ce simpatica e Lory del Santo... Voua va place?
Va pup.

IriAle

Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.

Mergi la inceput