In Italia (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Buna dimineata !
Eu ca de obicei intru numai dimineata cind lumea doarme pe aici (DC).
Dana iti tinem pumnii sa faci toate cursurile si sa iei cit mai multe credite ... dar prea le-ai lasat pe toate pt sfirsitul anului ... si uite cum te inghesui acum ... nu te supara pe mine ca nu vreau sa fac pe moralista doar ca iti e greu acum. Oricum eu iti tin pumnii! Cu mutatul in preajma sarbatorilor o sa iti fie mai greu dar daca te gindesti ca scapi si ca o sa fie mult mai bine acolo precis te vei mobiliza si o sa iti para mai usor ...
Iri BRAVOOOOO !! abia astept sa ne arati poze, poate te intilnesti si cu fostii mei colegi din Ro pe acolo .... ce mi-ar placea si mie sa fiu acolo. Acuma hai sa iti dau un sfat pe care tu il citesti si pe urma faci ce vrei .. e mai bien sa nu iti iei multe hainute cu tine caci precis vei vedea ceva care sa iti placa si iti vei mai cumpara si pe acolo, apoi avind in vedere ca stai putin e bine sa iti iei o geanta mica / bagaj de mina cu rochita si panttofii pe care sa ii porti la petrecere - asta ca sa fii sigura ca daca iti pierd aia bagajele nu va tb sa iti cumperi acolo ceva mai de ocazie ..asta iti zic din proprie experienta caci noi cind am fost la nunta in state nu ne-am gindit ca ne vor rataci valiza pe la danezi unde am schimbat avionul ( eu stiam ca SAS-ul sunt companie serioasa .. am fugit de Alitalia si am dat de ei ... )si uite cum noi pt Rehearsal Dinner a tb sa ne cumparam hainute noi si pantofiori ca eram in blugi si pantofi sport . Noroc ca am recuperat valiza in dimineata nuntii si am putut sa ne schimbam ca altfel mergeam imbracati asa cu hainutele cele noi ( adica aceleasi de cu o seara inainte ) si la nunta... ar fii fost cam urit din partea noastra dar noroc ca tot neamu' stia povestea valizei .
Nico sa le porti sanatoasa, cizmulitele ... Ai vazut ce sot hotarit ai ... si al meu e cam la fel pt ca se plictiseste la cumparaturi si atunci ca sa "scape " repede se grabeste sa plateasca si sa fuga afara din magazin ...
Uite ce sarbatoare a fost Giorno dell'Unità Nazionale e Festa delle Forze Armate ...70 si nu stiu citi ani de la sf I Razboi Mondial :"Venerd́ 4 novembre 2005 sono stati celebrati il Giorno dell'Unità Nazionale e la Festa delle Forze Armate. Nell'occasione hanno avuto luogo, in tutta Italia, cerimonie commemorative e tradizionali eventi collaterali rivolti ai cittadini (concerti di bande militari, visite a musei militari e caserme)"...
Asa... imi place mult de Thea din ce povestesti .. eu chiar asa amabila cu omizile nu sunt , nu le omor ca imi e scirba de ele ca au ceva zeama inauntru dar nici nu ma joc cu ele .... Mustele le omor ca altfel ma napadesc nu vor sa iasa din casa nici cu forta nici de vorba buna ( nu sunt asa educate ca cele mesineze hahahh )... asa ca le dau la cap cu ziarul. Aici peste riu astia au animale ... au pina si cai si sa vezi ce muste urite bintuie vara, d-alea care inteapa .
Sarbatori de iarna aici ... nimic deosebit ... eu am facut ieri cozonac ( unu' ....de proba ..) nu a crescut cien stie ce dar oricum e bun , merge la cafea cu lapte dimineata . Asa ca voi mai face unul si de Craciun,niste cornulete ca alea is bune mereu si ne plac la amindoi si vreau sa fac niste praji d'alea cu foi pe fundul tavii ( albinita si inca una cu nuca ) ca mie imi plac mult si nu am facut niciodata singura ci numai sub directa supraveghere a matusii mele de la Blaj. In rest mimic special, in primavara fratele meu mi-a trimis prin o prietena care venea aici la facultate la Bo pt un curs de vara printre alte multe chestii bune ( rahat, salam de sibiu, zacusca de la tata , dulceata de visine si visinata ... ) si o varza murata in vid cumparata de la magazin ... asa ca am facut odata sarmale din jumatate de varza si am pastrat frunze la congelator pt Craciun. O sa imi cumpar si o cutie de crauti ca sa am varza marunta de pus pe fundul vasului si gata ... am sarmale !!! Cam astea sunt sarbatorile noastre .. Mergem la neamuri la masa de Craciun si de Anul Nou ( 1 ian.)iar in rest stam ca 2 porumbei in casuta noastra . Pina acum le cumparam cite ceva .. prostii ... dulciuri .. pt gazdele unde mergeam insa anul asta daca imi ies bine prajiturelele le pun pe carton gen ca la cofetarie si le duc si lor ...
De Revelion chiar si aici in sat "da lumea cu artificii " asa ca ne cinstim cu un paharel de spumant ( dulce ... ca mie ala imi place ) si ne uitam la artificii din balcon, apoi putin la tv si la patutz de aici fiecare e liber sa isi imagineze ce vrea ...

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

CRISTA da, stiu ca am fost lenesa. De fapt, am neglijat mult. Nu prea mi-a stat mintea la cursurile astea...Si acum ma gasesc la sfarsit de an ca vreau sa ingras porcul. Vad eu cum le rezolv. Dar stiu ca reusesc sa fac aceste cursuri, doar ca oboseala va fi mare. Cat despre mutat......sper sa fie pentru ultima oara ca in 5 ani m-am mutat de 5 ori. E incredibil!

"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

Mergi la inceput

Buna dimineata fetelor!

Saptamina asta voi fii mai activa pe aici : pe cuvint de pionier 1

Dana se va rezolva si mutatul si cursurile... Din cite am inteles acum te duci numai la cursuri, nu si la servici deci poate e bine asa ca le-ai lasat la urma ... Noi pe aici iti tinem pumnii!!!! Iar din ianuarie cind ai sa te linistesti cu toate o sa vina si bebicul mult asteptat .

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Dana, spor la invatat pentru cursuri!
Vad ca te-ai mutat des, pai asta-i motiv de suparare? Vezi atatea locuri noi! Eu de cand am venit stau in acelasi loc, mi-ar fi placut sa fi stat 2-3 ani la Roma, la Firenze, Verona. Bine, Milano oricum nu-l iubesc, e muncitoresc, nu turistic, n-are parcuri, in afara de Dom nu ma incanta nimic aici.
Cristina, harnicuta ca de obicei, numai bunataturi pregatesti.
Dar de data asta am mancat si eu bine, mancaruri traditionale de la noi.
Am fost duminica la biserica si cred ca suntem aproape de ziua mortilor, ca a impartit multa lume. Au venit cu oale de sarmale, gogosi, dulciuri, vin, tuica, coca-cola si alte racoritoare, cafea, coliva... Mama, ce de-am mai mancat! Vreo trei tipuri de sarmale, ca am vrut sa gust de la toata lumea, si tot nu ma saturam, l-am trimis pe sot sa-mi ia si pentru acasa sa mananc seara. Pana si fata mea, care nu mananca mai nimic a ras 2 sarmale si-o portie de coliva. De Andrei nici nu mai spun, el mananca de toate.
Va dati seama ca eram asa umflati ca am sarit pranzul. Am plecat direct la cumparaturi, ca sambata am fost la Milano asa ca nu facusem spesa saptamanala. Noroc ca a fost deschis un iper.
A propos, voi unde faceti cumparaturile, in ce tip de supermercato?

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

Mama ce de bunatati!! Nico sa stii ca si pe mine ma trage ata la niste coliva ca am tot gasit retete... eu eram colivareasa mare ( adica imi placea sa maninc ..) , mai ales cind mergeam pe la minastire si aveam noroc ca si bunicu' si bunica aveau fiecare cite o verisoara maicuta asa ca ne indopam bine. Apoi cind eram la liceu era biserica aproape si simbata in pauza mare eram toata scoala pe scarile bisericii la "cersit" de coliva ... eeeeee.. ce vremuri frumoase ...
Noi mergem la Carrefour de obicei sau la ipercoop - mai rar- asta pt cumparaturi mai mari si la Coop pe aici " pe sate " mai des pt cumparaturi mai marunte, pt lapte si apa, cartofi sau cind suntem "in pana ".... Dar Carrefour e baza si pt ca eu deja eram obsinuita cu produsele lor de acasa ...In plus numai acolo am gasit pulpa de curcan care e preferata noastra .. si deci macar 1 data pe luna ajungem sa o cumparam asa ca tot atunci luam si altele. Cred ca pina la urma e important ce ai in zona ca sa nu faci km pina ajungi la magazin.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Gata, a venit toamna si aici...aerul este mai rece, ploua maruntel si bate vantul. Iar eu mi-am pus fularel la gat, dar tot in sacou am plecat de acasa. De maine insa, facem un salt la hainute un pic mai groase.

Sarmale...eheeee, vrei calule ovaz? si nici coliva nu-i rea, am eu asa un fel de retragere caci o asociez cu acele momente teribile, dar altfel e tare buna.

Eu fac cumparaturile, si acelea saptamanale, dar si cele rapide, la SMA-ul (la 2 pasi de casa).

Azi, dupa birou, merg la masa (suntem in tema, nu?, de mancare) la o prietena romanca, si mai vine inca o fata, tot romanca, vom fi asadar 3 iezi cucuieti, din pacate nu voi putea sta mult, vreo ora maxim 2.

Va pup si o zi buna in continuare.

IriAle

Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.

Mergi la inceput

Irina, chiar ma intrebam ce-o fi cu tine de n-ai aparut. Deci te 'cinstesti' azi. Pofta buna si sporovaiala placuta!
Firma mea are sambata cina festiva. (Ai mei sunt mai ciudati, nu o fac de Craciun ca toata lumea, ci cand le tuna, la date aleatoare. Insa imi place ca ne invita cu familia, cati vrem sa venim.) Dar sotul meu n-are chef sa ma acompanieze, ca a venit cu mine de 2 ori, acum cativa ani si ne-am plictisit. E drept ca eu nu cunosteam mai pe nimeni, lucram doar la client, dar acum de cand am terminat maternitatea sunt in sediu si ma gandeam ca ar fi potrivit sa fim prezenti.

Mergi la inceput

da Nico !!! nu lispsi si mai ales nu te duce singura ... ia si jumatatea cu tine... asa nu va veti plictisi ca vorbiti unul cu altul hahah . Dar socializarea e buna! Eu am lucrat numai la multinationale (doua ,americani si greci ) dar sa stii ca petrecerile erau foarte importante . Nu lipsi ( cel putin americanii considerau ca o mare jignire sa nu fii prezent ... ) si era o mare bila neagra sa refuzi socializarea . Am aflat tirziu cit era de important pt ei noroc ca eu eram mai "topaitoare " la tinerete asa ca nu lipseam ...Tu daca ai mai si stat acasa cu bebe iar inainte nu stateai prin sediu e mai bine sa "te bagi in seama " pe acolo ... macar acum .

Cristina

Mergi la inceput

In pauza de pranz am fost la masa cu colegele mele, care au inceput sa discute cu ce se imbraca sambata. Cateva si-au cumparat tinute speciale , ce se poarta anul asta.
Eu ma gandeam, daca merg sa-mi pun ceva ce am deja. Sa ma probez, sa vad in ce intru. O fusta sau niste pantaloni, ce zici?

Mergi la inceput

Aoleoooo ... nu te lua dupa ele ca nu tb sa faci obligatoriu parada modei .. mai bine pantaloni daca ai (negri de preferat )cu un pantofior cu toculet si o camasa ... Vezi daca nu ai , camasa ma gindesc ca poti sa gasesti usor si nici nu iti da peste cap bugetul familiei. Asteptam si parerea Irinei ca ii stie pe astia mai bine. Eu sunt pt o camasa alba sau roz pal de tot , mai descheiata in fata ... asa un pic de decolteu merge ... eventual cu niste cercei mai lungi si fara alte bijuuri ...
Mai te gindesti pina simbata ...

Cristina

Mergi la inceput