In Italia (2)
Raspunsuri - Pagina 14
crista-s spune:
Viorela ... sa citeasca cu atentie pagina ambasadei ( aia cu roembit ) ca poate nu trebuie sa se duca personal ci sa trimita tot prin posta la ambasada si ii trimit ei certificatul gata dupa 1-2 luni. Nu stiu sigur daca pt transcriere se poate dar sunt multe servici care se fac si prin posta .. si scapa de cozi. Oricum daca mai ai intrebari eu sunt aici ... poti sa scrii si pe PM .. cum iti e mai usor. Iti pot povesti si cu cererea pt cetatenie, stiut tot .. sau aproape haha ca deeeee sunt prospatura ... sapt viitoare fac 2 ani de casnicie.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Laura T spune:
Cristina, iti multumesc si tie, am notat. Cat despre circulatie/parcari, de data asta nu ne temem, caci mergem cu avionul .
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 7 luni) si Ramona (3 ani si jumatate)
poze_cu_fetele_mele
pet.cost2005 spune:
Salut, fetelor!
crista - ma oftici si pe mine! Vreau si eu zapada! Pe aici este doar frig, dar zapada ... nimic. Hai trimite si pe-aici niste fulgi!
Imi convine sa-mi schimb permisul deoarece nu am contract de munca pe timp indeterminat, doar sotul are. Si nici postul de munca nu este sigur si continuat. Nu, nu fac acelasi lucru si aici. Magari! Nu stiam o boaba de italiana, deci ... Acum lucrez ca muncitoare intr-o fabrica de cosmetice (Bulgari, Cavalli, Ferré etc). Chiar astazi am primit telefon de la fabrica, m-au chiamat iar dupa o scurta pauza (nu era de munca). Deci, de luni... la munca!
Locuiesc intre Pavia si Lodi, provincia di Lodi. Mai exact, aproape de locul unde s-a nascut Gerry Scotti (Miradolo Terme).
crini - de sarbatori, acasa. Spre deosebire de "plimbaretele" de pe-aici care isi fac planuri de vacanta. Si la lucru, vazand ca abia m-au chiamat iar. Probabil ca vom avea vizite ( niste prieteni romani sau rude - placute - de la Roma). Nimic deosebit. In august ne-am facut de cap (am stat mai mult in Romania), cu nunta si alte chestii ni s-a dus concediul pe anul asta!
Vapup, fetelor, pe curand!
viorela hoff spune:
Casa de piatra Cristina si BB cat mai curand! vad ca aveti mai multa zapada ca la noi! sa sti ca nu-i arat sotului meu cartea ta de bucate ca imi da de lucru (el este innebunit dupa mancarea italiana)!
mai facem si noi bologneze, tortellini,rigatoni al forno. acum abia ne-am mutat si deja s-a imprietenit c u proprietarul restaurantului italian din oraselul nostru.
pusilici
Vio
Tina catelus de catifea
danangie spune:
Buna seara fetelor. La mine aici a nins cam 15 minute dimineata si gata. In schimb, ce ma bate vantul aici........ca azi noapte la 2,00 ma uitam pe tavan din cauza vuietului. Eram singura si m-am cam temut.
Si noi facem Sarbatorile acasa. Chiar daca mi-ar fi placut sa plecam pe undeva........ce napsa fetelor ca aici la mine imi da permisul abia dupa 4 luni de zile. La voi dureaza tot asa de mult ?
La Milano in cat timp ti-l da?
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
crista-s spune:
Buna dimineata la toata lumea
Gabri BINE AI VENIT !!!! Eu sper sa iti amintesti cind am vorbit mai asta vara si sa nu te superi ca in ziua aia eu nu aveam timp sa stau pe net, dar sa stii ca ti-am scris mesaj pe adresa pe care mi-ai dat-o ( atunci ziceai ca DC-ul tau merge greu ... ) dar nu mi-ai raspuns sau nu a ajuns rspunsul la mine . Pupice .
Asa deci la mine sa inteleg ca e zapada mai mare ca in nord?? S-a depus frumos, cam 5-6 cm cred dar e gerulet acum. Ieri cind a inceput sa ninga era cald si frumos afara si ningea cu fulgi mari de tot .. era minunat . Prietena mea din Puglia care era prin Bologna "sarea in sus de fericire " ca a apucat si ea sa vada ninsoare ca la Romania ... acolo jos la ea ( Foggia ) ninge rar si marunt .. asa mai mult sa te enerveze . . Apoi dupa prinz a inceput sa se faca frig , era un ger care te intepa ...si fulgi au devenit micuti , iar vintul ii zapacea in toate directiile ..Dar asta s-a intimplat aici pe dealuri la mine caci in Bologna a nins putin si s-a oprit repede. Asa ca daca vreti zapada o sa fac o poza ..... eu as fi preferat insa sa ninga de Craciun si Anul Nou .... dar nu am nici o speranta .. parca vad ca urmatoarea va fii in ianuarie -februarie.
Cristina
iriale spune:
Cri, tu chiar vrei sa ma superi cu povestirile acestea minunate despre zapada de la tine!!! Ce frumos.... vreau si eu! Aici iti poti imagina ca e o zi senina, e adevarat mai cu frig, dar zapada ramane doar un vis. A nins si in Messina, acum vreo 7-8 ani, am facut atunci si poze si catelul meu Kevin, un cocker negru, alerga ca un nebun prin zapada... ce haios era! Era un catel "international", caci il cumparasem in Bucuresti si apoi l-am adus cu mine aici, ...
Gabry, bine ai venit!
Buna dimineata si o zi buna lui Crini, Danangie, Petronelei, Viorelei, Thaliei...oare am uitat pe cineva?? daca da, iertare!
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
crini spune:
Cri, ce frumooooos!
A vazut si fetita mea zapada la televizor si ma tot intreba cand ninge la noi.
Doar ca harta arata stelute de la Bologna in jos, la noi e aproape soare.
Gabry, bine ai venit. Iata ca ne adunam, incepem sa fim mai din toate zonele. Am fost in Firenze de ziua mea, anul acesta (cadou de la sot, mie-mi place enorm orasul, la fel ca Roma).
Cred ca-i o placere sa traiesti acolo.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
crista-s spune:
Nico ... eu sunt "de la Bologna in jos", ai vazut ce noroc pe capul meu.
Nu mai ninge acum si e tare frig. Astia cu santierul din spatele casei au facut o mare mocirla ( sunt din Napoli .. ca ii auzeam asta vara cintind pe schele asa ca se cunoaste dupa cit de "lasa-ma sa te las " sunt , au mai construit unii un bloc tot aici in vecini aia nu stiu de unde erau doar seful de santier era polonez ca se vedea dupa masina ... mama ce ordonati , ce curatenie... ).
Iri sarmanul catel ducea lipsa zapezii si el ... poate si-o amintea de cind era mic...
Cristina