In Italia (2)
Raspunsuri - Pagina 13
iriale spune:
Thalia, un telefon cum zici tu este cel putin 250 Euro, UMTS/GPRS/EDGE, cat despre ipod - de la 300 si ceva in sus, marca Apple, original, frumusel, micut si colorat. Vacanta placuta sotului tau! In ce oras merge?
Crini, Parisul este formidabil! Inca nu am hotarat care este iubirea mea cea mai mare, intre Paris, Roma si Venetia...Cred ca toate trei pe primul loc, le consider splendide, romantice, minunate, as vrea sa am o casuta in fiecare dintre ele si sa imi impart viata asa, un pic intr-unul, un pic in altul.
Cat despre cd-uri...eheee, gusturile mele muzicale sunt f variate, in functie de starea sufleteasca de moment. De exemplu, de cateva dimineti, in timp ce ne pregatim de iesit din casa, ascult Coldplay. Imi place multa muzica franceza, apoi Buddha Bar, Caffè del Mar, astea in ultima vreme. Dar as umple pagini intregi pe tema muzicii si a numelor care imi plac.
Ador "Anotimpurile" lui Vivaldi, jazz-ul lui Miles Davis, ehee... mai vorbim despre asta.
Tu ce asculti?
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
thalia spune:
IriAle ti-am trimis un mesaj dar nu stiu daca ...a plecat spre tine. Merci de raspuns
descarca exercitii callanetisc
crini spune:
Thalia, un ipod de 20g e cam 300, un mini de 4g e vreo 200.
Despre telefoane, n-am inteles ce te intereseaza unul cu GSM/GPRS cu fotocamera care face si mici filmulete,
sau un UMTS care face chemari video?
Iri, treaba e ca nu prea am cultura muzicala, cel putin moderna. Eu ascult ABBA, Beatles, Modern Talking, mai nou latino-americana.
Iar chestiile clasice Chopin, concerte de chitara, un pic Mozart...
Asa, 'su due piedi', ca in mod sigur nu ti-am spus tot.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
iriale spune:
Thalia, mesajul tau a plecat si... a si sosit, in dublu exemplar. Eu ii/iti sugerez magazinele Euronics, unde gasesti si "telefonini" si iPod. Despre primele, sunt atat de multe marci si modele, caci zic eu ca e mai bine sa le vada la fata locului, eu ti-am spus un pret de baza, aproximativ.
Cat despre iPod: cel mai ieftin este iPod Shuffle (512 Mb = 99 Euro; 1 Gb = 139 Euro); apoi iPod nano (=pitic: 2 Gb = 209 Euro, 4 Gb = 269 Euro); apoi iPod de 30 Gb = 329 Euro si de 60 Gb = 449 Euro.
Repet, magazinele Euronics.
Bafta multa in turneu! (pacat ca nu vin si prin Sud)
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
crista-s spune:
Fetele am aparut si eu.. nu reauseam sa ma conectez la internet dimineata .
Viorela hai sa iti povestesc cum e cu certificatul , eu fiind cea mai tinara nevasta pe aici - in ciuda virstei matusalemice - hahah . Deci poate sa faca transcrierea cind se duce in Romania sau poate sa o ceara la consulat aici , sau sa faca procura cuiva din Ro si sa faca transcrierea persoana respectiva . Trebuie sa faca transcrierea in termen de 6 luni , nu cred ca patesti nimic daca intirzii dar mai bine sa fii in timp. Si dupa parerea mea cel mai simplu e sa o ceara ea aici la consulat . Costa tot atit si dureaza oricum mai mult de 1 luna in toate cazurile .
Ti-am copiat aici ce e scris pe pagina ambasedei Romaniei in Italia http://www.roembit.org/Inscrierea.htm referitor la transcrierea casatoriei :
Înscrierea casatoriilor se poate solicita , de asemenea, la misiunile diplomatice ale României în Italia.
uite si formularul de cerere pe care tb sa il completeze daca cere transcrierea prin consulat. http://www.roembit.org/CERERE_INSCRIERE_casatorie.htm
sa nu uite sa ceara sa fie si apostilat certificatul cel nou romanesc , si sa nu isi schimbe numele ( sa il pastreze pe cel de fata ca sa nu aiba probleme cind o sa ceara cetatenia italiana).
Documente necesare:
extrasul actului de căsătorie italian pentru uz extern (modelul plurilingv), apostilat de prefectura locală, în original și copie;
declarația pe proprie răspundere privind inexistența altei transcrieri în România (formularul se primește la misiunea diplomatică);
declarația pe proprie răspundere privind inexistența altor căsătorii anterioare ale cetățeanului român (formularul se primește la misiunea diplomatică) (sau, după caz, certificatul de naștere eliberat de autoritățile române cu toate mențiunile de căsătorie și de divorț);
copia pașapoartelor soților (primele 4 pagini);
copia certificatelor de naștere ale soților; in cazul in care unul din soti este cetatean italian, se va prezenta extrasul de nastere al acestuia cu parintii.
taxa consulară totală de 130 euro (30 euro înscrierea, 30 euro legalizarea copiei certificatului de căsătorie, 70 euro traducerea legalizată a certificatului de căsătorie).
Cererea poate fi depusa de unul din soti, insa la eliberarea documentului este obligatorie prezenta ambilor soti, care vor semna in registrul de stare civila.
Inca ceva interesant de citit tot desore transcriere :
http://www.romania-italia.net/article_read.asp?id=29
si inca parerea altora despre transcriere ... http://www.romania-italia.net/topic.asp?TOPIC_ID=7268&FORUM_ID=10&CAT_ID=5&Topic_Title=transcrierea+casatoriei+in+Romania%21&Forum_Title=Documente%2C+vize%2C+pasapoarte%2C+legislatie
doar ca daca ultimul domiciliu a fost in Bucuresti cheltuiesti mai mult dc se duce persoana in cauza sa faca transcrierea pt ca aia acolo cer spagi, traduceri , prostii... daca a stat in un oras mai mic sau cunoaste pe cineva la starea civila atunci merita ....
Nico nu m-am exprimat eu bine, dar eu nus tiu sa schiez ... mi-ar placea am zis , dar nu stiu. Noi iarna nu mergem nicaieri in vacanta .. poate cine stie mai in viitor pe undeva pe la marea rosie ca acolo e cald mereu , sa ne scufundam ( de .. boala grea asta ... ) . O sa caut pe net despre floricelele tale ... si iti dau sa citesti , dar cred ca miine dimineata ca azi deja a trecut vremea.... Violetele mele stau linga geam la lumina dar nu in soare , am perdea de pinza , nu tb sa stea in curent de aer ca le zapacesti , si nu tb sa le uzi decit cind pamintul e uscat , deci cam 1 data la 3 zile vara si la aproape 1 sapt iarna ....
Pick -up .. vreau si eu .. dar cred ca iti tb statie si tot dichisul ... nu??????? am si eu discuri acasa de cind eram mica cu muzica , povesti , piese de teatru .... mai sunt unele din tineretea alor mei cu muzica misto... si nu le pot asculta...
Dana ce misto cu atitea flori, dar in vacanta ce faci cu ele ... eu le-am prajit pe toate asta vara iar palmierul cel mic in schimb l-am inundat si e cam acelasi lucru ca oricum nu i-a fost bine acum se redreseaza ...
Laura daca nu te grabesti o sa incerc sa imi amintesc cum se numea hotelul la care am stat eu in voiajul de nunta , dar parca era tot in jur de 100 ... insa era f frumos , in plin centru , pe via etnea ... Sa caut extrasul cartii de credit de atuncoi ca e sris numele ...
Petronela sunt superbe goblenurile tale. Bravooooooo... imi plac mult, dar eu nu am fost in stare sa lucrez , probabil ca ar trebui sa vad la cineva cum se incepe si pe urma poate ca merge mai usor... Lasa ca te voi napadi cu intrebarile cidn o sa termin ce am acum de brodat.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
danangie spune:
CRINI, uite am gasit ceva despre lalele: "Invece, per quanto riguarda i bulbi di tulipani e giacinti, utilizzati per ornare aiuole che ospitano altre specie di fiori a seconda della stagione, il consiglio è di estrarre i bulbi dal terreno, poiché tali specie sono poco costanti nel rifiorire di anno in anno. I tulipani ed i giacinti hanno bisogno di riposare in luoghi freschi ed al buio, in completa siccità, pena linsorgenza di muffe. Dopo lappassimento delle foglie i bulbi vanno estratti dal terreno, e lasciati asciugare stendendoli in un luogo riparato dal sole e ben areato. Applicare un prodotto anticrittogamico in polvere per proteggerli da eventuali muffe o funghi. Si possono quindi riporre in sacchetti o scatole di carta depositandoli in un luogo asciutto e fresco. "
"
In autunno, durante la fase di interramento, i bulbi si trovano in uno stadio di riposo vegetativo, anche se il contatto con la terra darà modo di sviluppare lapparato radicale prima dellarrivo del freddo. Il bulbo, percependo la bassa temperatura, attua la sua difesa, bloccando ogni sua attività. Quando giungono i primi raggi di sole, e la stagione si apre a temperature sopra lo zero termico, il bulbo inizia il suo risveglio innestando le funzioni vitali che permetteranno alla pianta di far spuntare il germoglio. Successivamente assisteremo alla crescita ed alla fioritura che darà colore ai nostri giardini. "
CRISTA cand plec in vacanta vin ori fratii mei, ori cumnatii mei sa-mi ude florile.
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
crista-s spune:
mesaj pt OFTICAT Irinusha :
la mine NINGEEEEEEEEEE de pe la 12 .... acum a inceput sa se depuna si pe strada , pina acum numai pe iarba si pe copaci , masini si ce mai e pe aici ...
Cristina
Laura T spune:
Iriale, multumesc pt informatii (da, stiu italiana). Ma duc acum sa arunc un ochi.
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 7 luni) si Ramona (3 ani si jumatate)
poze_cu_fetele_mele
crista-s spune:
Laura Hotel "La vecchia Palma " fara restaurant si nu mai stiu daca avea garaj , parca da dar sigur nu in curtea lor ci in alta parte ... e cam greu cu parcatul prin Catania , aglomeratie mare , masini multe si soferi bezmetici hhaha te simti in Romania sau max . la Istanbul, insa intelegatori , nimeni nu claxoneaza aiurea , nu te injura ... mi-a placut zapaceala lor prietenoasa. Deci hotelul , adresa: via Etnea 668 , tel si fax 095432025 info@lavecchiapalma.it , e gestit de niste indieni frumosi si curati si super draguti ... mie mi-a placut ... camerele frumoase , baia mare, paturile in stil vechi din fier forjat ... a fost unul dintre cele mai frumoase hoteluri . are numai 11 cam si d-asta tb sa faci rezervare , noi am sunat la prinz ca venim dupa 5 si am gasit dar era 1 sapt din decembrie . pret in 2003 camera dubla 100 euro cu micul dejun inclus . Jolly Ognina pe via Messina costa 159 euro.
Sa imi zici daca vrei sa iti caut o harta a Cataniei, sa o scanez si sa iti trimit ca sa te orientezi unde sunt hotelurile , sau cauti tu pe : http://www.mapporama.com/share/
Cristina
viorela hoff spune:
Crista,
multumesc f. mult, informatia ta este pretioasa, am trimis-o imediat pe mail
si nu ma innebuni cu varsta ta "matusalemica", pt. ca precis ca eu sunt mai "matusalemica" decat tine
macar in casnicie sunt mai "proaspata" (2 ani).
pusilici si numa bine, se vede ca sunteti "facute" pt. Italia ca sunteti inimoase.
Vio
Tina catelus de catifea