In Italia (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Cri, Nico, Dana, si mie imi plac vacantele "culturale", zile intregi intr-un loc, spre a vedea si cunoaste cat mai mult, cu predilectie orasele de arta, unde, ma credeti?, magazinele nici nu le vad. Dau iama in muzee, umblu hai-hui pe strazi, incerc sa imi bag nasul peste tot, sa respir aerul localnic, sa stiu ca am vazut cu adevarat ceva nou. Cat despre statul la mare si soare, o fi din cauza ca marea o am aici la 2 pasi, dar sunt destinatii pe care nu le am in program.
Nu am hobby-uri ca voi, ma certati? Nu colectionez nimic, sau da... cd-uri muzicale!!! Dar acestea nu din iubire de colectionar, ci din pasiune pt muzica. Si carti, multe multe, mi-am adus intreaga biblioteca din Bucuresti (si tatal meu avea tone de carti), plus tonele pe care le cumpar eu aici.. dar si in acest caz nu e vorba de colectie.
Asa ca nu am cu ce sa ma laud.
Plantele imi plac, dar cele care nu necesita multe ingrijiri... ce rusine sunt, nu-i asa? Am pe palier cateva "yuca" - yuche, mari si frumoase, dar atat.
Ma certati?

Viorela, sa ma scuzi, dar eu personal nu imi aduc aminte, au trecut 3 secole de atunci.

Ooops...azi nu ii sunt de folos nimanui de aici?!

Cat despre vestile bune, pe scurt am avut o reinnoire a contractului pe alti 5 ani si se pare ca vor fi si o marire de salariu si salt de nivel, ceea ce nu-i deloc rau! Mie imi de ajuns si prima parte, dar daca se adeveresc si celelalte... cu atat mai bine, nu?

Va pup, pe curand.

IriAle

Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

nu-i face nimic Iriale, poate stiu celelalte fete "mai proaspat" maritate. am o prietena casatorita in Trento, si inchipuie-ti ca cei de la primaria din Timisoara "nu isi aduc aminte cam ce acte trebuie, mai lipseste...ceva".asa ca m-am oferit eu sa o ajut intrebandu-va pe voi.
pusilici Vio

Tina catelus de catifea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Ciao!

crista - nu v-am parasit, numai ca ma impart juma'-juma' cu celalalt topic (Vrancea), dar trec si pe-aici sa vorbesc cu voi. Sa stii ca eu diferenta de varsta depre care vorbesti (intre mine si tine) eu nu o simt prea mult deoarece am o sora de-o seama cu tine, deci ... Am apucat si eu goblenurile acelea gata desenate, faceam la scoala (la gimnaziu), la lucru manual. Dar imi plac mai mult astea nedesenate. Sunt simple, dar migaloase. Am aici http://it.photos.yahoo.com/petronelafarcas poze cu ceea ce am lucrat pana acum. Nu le-am inramat inca.

Fetelor, da' ati calatorit un pic! Eu, prin lume, foarte putin, in Italia, idem. Prin Romania am colindat mai mult, asta si datorita a ceea ce faceam inainte de a veni in Italia, de a ma casatori etc. Lucram ca jurnalist/reporter pt. un studio tv. local. Sunt undeva la mijloc intre o "vacanta puturoasa" (cum o numeste crini), la mare, la soare, si o vacanta "cultural-distractiva", hoinarind prin orase, muzee, monumente. Ati fost la Sighisoara in timpul feltivalului de arta medievala? Frumos! Sau la Alba-Iulia de 1 Decembrie! Che bei tempi ...!

viorela - eu tocmai in acest moment ma ocup cu schimbarea actelor, dar situatia mea e diversa. Adica: m-am casatorit de curnad in Romania (sotul este roman), iar acum imi convertesc permisul de sedere (il aveam inainte de casatorie pe motiv de munca, contract de munca) pt. motivi familiari (casatorie, schimbarea numelui). Aici mi-a trebuit certificatul de casatorie tradus si legalizat la Ambasada, cu apostila. Din cate am inteles insa situatia este exact invers. Deci, nu te pot ajuta... sorry!

Salutari la toate celelalte fete si ... !!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Am si eu o intrebare pt fetele din Italia, pt Iriale in special, ca e mai aproape:) Caut cazare pt 4 nopti in Catania si nu gasesc decat la peste 100euro/noapte/camera dubla, ceea ce mi se pare cam mult, dat fiind ca in Roma am gasit si cu 59, iar in Napoli cu 85. Chiar asa scumpa e zona asta? Stiti vreun hotel decent mai convenabil la pret?? Nu e urgent, dar imi fac temele din timp pt luna mai-iunie :)

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 7 luni) si Ramona (3 ani si jumatate)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

CRISTA asa e. Stiu ca si Romania are locuri minunate. Eu in Ro, am vizitat putine locuri. Nu ca nu as fi vrut.Pentru ca nu erau bani.
Cat despre plante. Eu am un palmier, un cocos, un ficus, o planta agatatoare care nu stiu cum se chiama, o alta planta cu frunze mari, o alta de parca zici ca e planta carnivora, o iasomie, o planta care face flori rosii, basilico si o alta care.....boh nu stiu cum se chiama. Aaaa si am si un copac. Pe bune....se face mare ca un copac.......cica e un fel de ficus. Dar daca ma mut in casa noua, vreau sa aiba un balcon mare sau terasa. Imi voi face o oaza.Cu dondolo....si masuta.......va fi splendid.

CRINI desigur, mi-ar face placere sa-mi maresc colectia. Sa-ti spun ca cea mai veche moneda a mea e din 1850. Si acum vreo 2 saptamani Alin mi-a facut cadou o moneda din aur. (sau e suflata cu aur).
DEsigur ca trebuie sa uzi planta. Ca asa se usuca pamantul. As vrea sa va trimit o poza cu ceasurile si motocicletele, dar nu stiu cum sa fac...

IRIALE si mie imi place sa colind, doar ca muzeele nu sunt punctul meu forte...

Ciao PET.COST2005. Bine ai venit aici. Cam tarziu salutul, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

Mergi la inceput

Laura, nu stiu daca tu vorbesti/intelegi italiana, in caz ca da, uite un site unde sunt multe hoteluri din Catania:

http://it.venere.com/hotel_catania/

Oricum, cateva nume de hoteluri cu preturi sub 100 Euro:

- Savona - 92 Euro
- Stesicorea Palace - 90 Euro
- Villa Mater - 60 Euro
- Jolly Ognina - 90 Euro

Ma voi interesa mai bine, astea sunt rezultatele rapide de prima-dimineata.

Hello la toate fetele!

IriAle

Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.

Mergi la inceput

Am vazut ca vorbeati de monede vechi... eu am o carte fff veche, este scrisa in latina si este datata anul 1660.

IriAle

Mergi la inceput

Laura, citeste si aici:

http://www.travellero.it/hotels_Catania

Cred ca sunt mai multe oferte interesante in acest site.

O zi buna.

IriAle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

Va rog , urgent cu doua informatii , fetelor din Italia. Sotul meu pleaca vineri in Italia pt. cateva zile.
1. As dori sa stiu cat costa colo un telefon cu camera foto si video , bun.
2. Cat costa un ipod sau mini ipod ,si eventual niste date despre el .Dar daca se poate in limba romana
.
Va multumesc

descarca exercitii callanetisc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Viorela, din pacate nici eu nu te pot ajuta pentru ca m-am casatorit in ROmania si aici am facut recunoasterea certificatului romanesc.
Irina, si eu mi-am adus carti din tara, am mai cumparat si aici dar putine, prefer sa iau de la biblioteca, sa nu-mi aglomerez casa.
Nu stiu daca v-am spus, nu mai tin minte, eu m-am mutat de curand, in august, si m-am speriat de cate lucruri se adunasera. Nici nu am unde sa le pun, cantina e inca plina de saci si cutii cu hartoage, reviste, jocuri vechi de-ale Theodorei, chestii de bucatarie, ce vrei si ce nu vrei.
Iar biblioteca am doar in camera Theodorei si am burdusit-o cu toate cartile pe care le aveam, dar nu mi se pare corect. Vreau sa punem una si in dormitor si sa mut acolo cateva.
Anul trecut de Craciun, am primit un pick-up, asa ca am inceput sa aduc din tara si discurile,aveam o colectie bogata.
CD- uri avem putintele, cred ca nici 20. Tu ce muzica ai?
Si mai vroiam sa te intreb daca ai fost la Paris. Ca asta imi evoca vacanta culturala.
Petronela, in ce directie de la Milano stai? Eu m-am plimbat prin Romania, cand eram mica, dar la Sighisoara n-am fost (si-mi pare rau) nici la Alba Iulia de 1 dec.
Ai o meserie frumoasa, te tine in contact cu oamenii, mereu in miscare... Asta lucrezi si aici?
Daca ai permis de munca, mai bine il lasi asa, nu-l transformi pe familie, ca eu am facut-o o data si cand l-am reschimbat pe munca iar mi l-au dat pe un an, ca prima data.
Dana, wow, ce de plante ai! Zici ca trebuie sa ud deja lalelele? Nu putrezesc?
Fetele, ce faceti de sarbatori? Dati-mi si mie o idee ca nu vreau sa stau acasa, sunt 7 ani de cand fac Revelionul in casa.

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput