In Italia (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

hehehe .. noi inca suntem la faza : " sa stam impreuna in casa in noaptea dintre ani ". Nu iesim nicaieri, ne sarbatorim in 2 si apoi tot in 2 dar cu speranta de 3 ......

Am gasit ceva pe net , tot cautind diverse si m-am gindit ca poate va intereseaza paginile astea ...
- pt copii : http://www.filastrocche.it/auguridinatale/natale/natale.asp
- decoratiuni:
http://www.babbonatale.it/handler.jsp?idpadre=46
http://www.sottocoperta.net/natale/decorazioni_sedie.asp
http://hobbyfabbri.corriere.it/fabbri/hobbyfabbri/catalogo/ricerca/decorare-tavola.spm
http://www.hobbydonna.it/natalelibriIBS.html
- diverse:
http://babbonatale.biz/
http://www.oviesse.it/natale2005/pages/casa/casa_3.htm
dulciuri:
http://www.dolcitalia.net/album/navigatori05/natale.htm

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Mersi mult pentru siteuri.
Mi-am amintit ca am gasit unul bun pentru cuvinte, doar ca e explicat tot in italiana. Il pun aici, poate te ajuta:
www.garzantilinguistica.it

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

super bun dictionarul on line .. imi place ca are si verbe ...
GRAZIEEEEEEEEEEEE!!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Salut! Ma primiti si pe mine?
Ma numesc Petronela si sunt in Italia de 6 ani. Locuiesc pe langa Milano, sunt casatorita si, deocamdata, nu am copii. "Lucram" intens in acest sens. Asta-i o mica introducere, astept sa ma "bombardati" cu intrebari pentru a ne cunoaste mai bine.

Va pup si ne "auzim" curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Petronela, bine bine ai venit!!!! Eu, si sunt sigura ca si celelalte fete, sunt/suntem fffff bucuroase, caci tare suntem putine pe aici.
Nu stiu daca ai avut rabdare sa citesti ce am scris noi pana acum... Ai vazut ce vorbarete suntem? Ce ne mai povestesti despre tine?
Raspunzand Nicoletei, saptamana aceasta fac un curs unde invat cum se foloseste un nou software pe care Ministerul il introduce in anumite sectii ale tribunalelor civile, software creat de societatea pt care lucrez eu si cumparat asadar de Ministerul Justitiei.
Cri Cri Cri, multam ca nu m-ai uitat.
Noapte buna la toata lumea! (saptamana viitoare voi redeveni activa!)

IriAle

Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.

Mergi la inceput

Buna dimineata fetelor!!!

Bine ai venit Petronela in grupul nostru mic si galagios. Si multa bafta la facut bebe. Lasa ca esti tinerica capul sus si multa incredere , ai sa vezi ca o sa vina, am eu speranta asa babaciune ca o sa fiu mamica . In plus eu in ultima vreme am auzit numai de prietene si cunostinte care fara sa mai aiba vreo speranta pur si simplu au ramas insarcinate ( adica soti aveau ... numai speranta o cam luase la picior ... ). Eu zic ca "daca vrei ... poti". Te asteptam pe aici de cite ori ai timp si poti.
Irinush cum sa te fii uitat ... ma uit la skype-ul in fiecare zi doar doar apare si numele tau acolo. Dar gata uite sapt aproape a trecut si numai miine nu-i poimiine ( adica luni ... ) si o sa facem 2 vorbe . Am vazut ca la tine vine ploaia in week end imi pare rau , dar prea ma ofticai cu soarele tau , asa ca uite s-a intors roata si era numai soare pe harta la noi in nord .
Iri in alta ordine de idei , sa fii cuminte la scoala, sa nu vorbesti in banca si sa incerci sa fi activa : tot cu mina pe sus ...
Nico fii pe faza ca iese soarele asa ca poti sa mai profiti de un week end la aer curat .

Dana sa stii ca ne gindim la tine ( stim ca nu ai timp sa intri aici "la vorbitor" ). Sper ca nu te mai arde stomacul.

Eu azi am program administrativ : calcat , ceva curatenie ( asta o sa ma omoare ... nu imi place deloc si sunt si destul de toanta, nu prea am "metoda" ) si ceva pe la bucatarie -de post ca e vineri .

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Petronela, bine ai venit! Sper sa poti intra cat mai des, sa ne povestesti de tine.
Cri, imi pare bine ca ti-a placut dictionarul, si eu sunt incantata ca are conjugarile verbelor.
Desi sunt cateva timpuri care n-am inteles nici cum se traduc in romana, nici
cand se folosesc. O sa va intreb eu, cand am mai mult timp, ca poate va pricepeti
mai bine.
Irina, frumos ca faci un curs. Imi place cand ma mai trimit si pe mine sa invat ceva, sa-mi
stimulez mintea. Nu se intampla foarte des, ultima data cam acum doi ani, dar eu incerc.
I-am bagat fitilul la capo, ca n-ar fi rau sa ma trimita la un curs, ca ar aprecia
clientul. Sa vedem.

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Ciao!

Multumesc fetelor pt. primirea facuta! Sunteti dragute!

crista - s - multumesc pt. incurajari, dar deocamdata nu am intrata in faza aia de disperare. Abia am inceput sa lucram in acst sens, am facut cateva analize (de baza) si e totul ok, deci... putintica rabdare! Sigur ca daca ar fi dupa noi ... imi plac enorm copiii si nu concep viata fara ei. Cel putin nu inainte de a incerca tot posibilul. Sper totusi sa nu fie nevoie de prea mari sacrificii si sa mearga totul struna. Ceea ce iti doresc si tie , daca am inteles bine si la voi sunt... lavori in corso.

iriale - am citit din cand in cand, dar am descoperit mai tarziu subiectul. Sunt deja "abonata" la subiectul Vrancea (ghici de ce?; sunt din Focsani). Cu voi insa sper sa impartasesc pareri legate de Italia si viata de pe-aici.

Apropò, voi pe unde locuiti, cu ce va ocupati, va place viata de-aici?
Eu locuiesc la 30-40 km. de Milano, sunt in Italia de 6 ani (la inceput, prin '99 am locuit o perioada si la Roma), deocamdata sunt casnica (am lucrat ca baby-sitter, in fabrica etc.) si sper sa fiu mamica. Timpul mi-l ocup cu treburile casei (care nici mie nu prea imi fac placere - te inteleg, crista-s, mai ales calcatul), computer, goblenuri, tv si sotiorul meu. L-am pus la urma pt. ca sunt mai mult singura in timpul zilei, el lucreaza cu drag si spor pt. al nostru drag popor (familie).

In rest... cam atat!

a, crini, iti multumesc si eu pt. dictionar. Este intr-adevar util.
Va propun si eu un site (daca nu l-ati descoperit deja) www.colegi.ro ca sa va mai distrati putin cautandu-va fosti colegi de scoala/liceu.

Va pup si pe curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Buna dimineata...

Nici nu am ajuns bine la servici ca tot tribunalul era fara curent electric, deci bezna peste tot, apoi "s-a facut lumina", dar serverele erau cu probleme, computerele din 3000 de birouri nu functionau...of, asa se incepe o sambata dimineata????

Cursul s-a terminat ieri, a fost o saptamana intensa in care am invatat ceva nou.

Pe www.colegi.ro sunt inscrisa de cativa ani buni, este intr-adevar un site simpatic si mai ales folositor.

Intre timp s-a facut frig si aici si tot ploua ploua de vreo 2 zile. Mi-am scos la purtare fasul mai gros, un puloveras de lana si desigur splendidele mele cizme noi, hahahah... stiti voi la ce ma refer.

Va imbratisez cu drag.

IriAle

Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara fetelor.

Se vede ca suntem cam ocupate...ca nu prea intram, nu?

Eu ce sa va spun......nu prea am ce sa va spun dpdv al .De fapt, am fost intr-un fel de greva vietii.Poate o sa radeti dar asa e. Deci, sa incep prin a va spune ca pana in iulie eu nu am liber la . Cred ca stiti ca trebuie sa ma mut sa lucrez la Milano. Trebuia sa semnez un contract de dipendenta. Si la fata locului am aflat ca momentan nu mai fac contracte da dipendenti. Si fac esclusivamente: liberi professionisti. Din disperarea ca trebuia sa alerg incolo si-ncoace, din disperarea ca nu voi lucra in acelasi spital cu Alin.....am semnat un contract pentru 6 luni ca libera profesionista. Si stiti ca maternitatea nu mi-o plateste nimeni. Sunt depresa din aceasta cauza. Am avut o perioada ca aveam dureri groaznice de cap. Nu am intrat ca ma simt asa straina acestui site DC.

Dar cu randare voi incerca in aceasta perioada sa cercetez cauza de ce nu am ramas pana acum. Am sa vad ce fac cu acel chist. Am sa ma operez la genunchi. Si voi face toate analize necesare.

In rest, astept cu nerabdare Craciunul. Stiti anul acesta trebuie sa ma duc din nou la Paris. Dar din cauza celor ce se intampla.......al meu nu mai vrea. Si am decis sa-i aduca aici de sarbatori pe ai lui. Deci, am sa fac Craciunul cu familia lui Alin. Asa intru si mai tare in depresie. Nu prea agreez familia lui Alin........dar asta-i alta poveste.

P.S.: Eu deja am pregatit colinda sa va colind!

"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

Mergi la inceput