Hurghada

Hurghada | Autor: carm3n

Link direct la acest mesaj

Anul acesta am ales sa scap de frig si sa fac revelionul la soare.In cele din urma am optat pentru HURGHADA in Egipt.Dilema mea este ca nu ma pot decide la un hotel anume din cele cca 10 cu all inclusiv pe care le-am gasit in ofertele agentiilor.
Daca ati fost pe acolo si imi puteti da ceva sfaturi despre niste hoteluri de 4 sau 5 stele care sa isi merite intr-adevar banii v-as fi recunoscatoare.Am auzit multe povesti...si de bine si de rau,dar mi-ar fi de folos cateva impresii de la fata locului.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Carmen, noi am fost in Hurghada chiar acum la inceputul lui octombrie si ne-a placut f. mult. Am fost cazati la Seagull, desi intial am ales Le pacha, dar n-au mai fost locuri. Pot spune ca a fost OK, hotel de 4 stele, probabil mai real de 3 stele jumate, mancare buna si din belsug, bauturi la discretie la all inclusive, personal deosebit de amabil chiar si fara bacsis, poate camerele usor invechite (hotelul are ceva ani nu e nou) si o usoara delasare in privinta igienei la masa dar asta am inteles ca e universal valabil. In rest 2 piscine uriase superbe, 2 plaje, nenumarate curti cu verdeata, amplasament super, chiar in centrul nou unde sunt o gramada de magazine.
Poti sa-ti faci o idee din forumurile nemtesti, daca stii germana, acum nu tot ce spun nemtii astia acolo este adevarat, sau poate si-au mai dat seama cei de la hotel de probleme si le-au remediat. Uite aici o adresa: http://www.votello.de/cgi-bin/hotels/page.cgi?g=_gypten%2FRotes_Meer_Region_Hurghada%2FHurghada%2Findex.html&d=1&agent=9115
Sper ca ti-am fost de folos. Daca mai ai intrebari le astept cu placere. Poti sa-ti faci o idee si uitandu-te la poze, la semnatura (Marea Rosie, 2005).

Diana , Vladut (16.05.2004) & samburelul (10+)
pozulici: bebelus si copilas
Marea Rosie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Noi am facut anul trecut luna de miere in Hurghada si a fost superb! Am stat la hotel Conrad, 5 stele(cam 4 la noi). Camere mari, frumos mobilate, bai super, 2 restaurante, terasa, discoteca(aici n-am prea stat, ca era inchisa si mai frumos era afara), terenuri de fotbal, piscina, plaja cu laguna(un avantaj, ca in Marea Rosie sunt pietre si corali, iar laguna era curatata de astea), loc de joaca ptr copii...Un pic mai departe de centrul orasului, dar sunt bus-uri care trec non-stop, care te duc oriunde ptr preturi modice-2 lire egiptene/drum(erau 6 lire/dolar), vis-a vis de hotel e Aqua Park Titanic, excelent ptr distractii...nu ma pot opri, am fost foarte incantata! poti vedea ceva poze in albumul meu.Daca vrei sa-ti mai povestesc ceva, da-mi PM
Distractie placuta!

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carm3n spune:

Diana, multumesc pentru raspuns. Am citit multe forumuri si din Romania si din strainatate. Cu un lucru e de acord toata lumea : daca vrei sa te simti bine in Egipt hotelul trebuie sa fie de minim 4 stele, pentru ca asa cum ai spus si tu in realitate raportul calitate-pret nu este chiar cel oferit de agentii. In acelasi timp am citit tot felul de lucruri despre riscurile pe care ti le asumi daca mananci in afara hotelului samd., unele posturi de pe diverse forumuri suna ca si cum ar fi de la concurenta si vor doar sa denigreze un hotel sau altul, la agentii cei de acolo nu stiu sa dea prea multe detalii sau..." te baga in ceata"! Uf, greu!
Imi place sa calatoresc si o fac atunci cand am ocazia dar prefer sa evit anumite "surprize" existente la fata locului si sa invat din experienta altora.
Ce se poate face acolo in afara de plaja? Ce locuri ati vizitat? ( Cu ce mijloace de transport? - am citit despre experiente neplacute vis-a-vis de mijloacele de transport locale ).
M-am uitat la fotografii, ai o familie frumoasa si marea pare superba, la fel si piscina!
Multumesc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Carmen, pai distractii cate vrei, bani sa ai. Asa cum zicea si Oana, exista un parc de distractii aqua parc la care poti ajunge cu microbuzele locale (ideea cu ele ca sa nu te pacaleasca este sa negociezi pretul inainte sa te urci in ele, maxim 1-2 lire de persoana). Se mai organizeaza excursii pe o insula, sau cu vaporasul cu fundul de sticla, se pot face scufundari. Se poate merge tot in excursii organizate (cu autocarul sau chiar cu avionul)la Luxor sau Cairo si in safari in desert.
Nu stiu si chiar sunt curioasa cum ar fi la un hotel de 5 stele, din ce spune Oana doar terenul de fotbal ar fi lipsit de la hotelul unde am stat eu... Plajele la hotelurile de 4 si 5 stele sunt private si sunt curatate in permanenta si sunt intr-adevar mici lagune.

Diana , Vladut (16.05.2004) & samburelul (10+)
pozulici: bebelus si copilas
Marea Rosie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Daca ajungi la Hurghada nu trebuie sa ratezi o excursie la El Gouna. Nu sunt excursii organizate, dar sunt curse pana acolo sau mai gasiti o familie si inchiriati un bus, care sa va astepte sau sa vina dupa voi la ora fixa. Sunt 50 km pana acolo, dar e minunat, o statiune facuta pe lagune, linistita, cu vilute luxoase, peisaj de basm...ce mai, o cu totul alta lume.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

Noi am fost anul trecut la Dana Beach 5*. A fost bine, cu exceptia faptului ca apa din golfuletul aferent plajei hotelului era tulbure, spre deosebire de restul Marii Rosii care era limpede si frumoasa.

Mergi la inceput

Despre Dana Beach nu am gasit prea multe informatii, Conrad pare super, caut mai multe variante pentru cazul in care nu imi vor putea confirma rezervarea la un hotel sau altul.
Merçi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Eu am petrecut revelionul in Hughada. Am stat la hotel Desert Rose.Este chiar frumos hotelul. Are si celebra laguna unde e un bar ale carui scari dau direct in mare....Poti sa vezi 2 poze de la hotel in albumul meu...

Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

BraveGirl,
M-am uitat si eu pe net la Desert Rose ca imi placuse dar din pacate nu am gasit nici o oferta la agentii pentru hotelul asta, mai stii cumva cu ce agentie ati plecat?
Merçi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Noi am facut luna de miere anul acesta in Hurghada.Am stat la Sunrise Holidays Resort, de 4 stele egiptene. A fost Super! Hotelul este nou, servirea, angajatii care ne intrebau mereu daca ne simtim bine, daca avem nevoie de ceva..totul peste asteptarile noastre.Gasesti ceva poze cu hotelul si in linkul de mai jos.Si da, am avut All Inclusive.Mancarea foarte buna, nu numai locala, chiar europeana mai mult sub forma de bufet suedez. Mancarea a fost foarte buna si foarte multa..cu bautura e mai dificil,in caz ca beti alcool. Ei nu consuma alcool, nu o sa gasesti in oras de vanzare, decat bere fara alcool.La hotel, poti bea oricat si orice, dar sunt bauturi locale.Chiar si-a meritat banii hotelul ales de noi.Plajele la ei sunt private toate si foarte curate. Hotelul nostru avea o piscina mare si una mica mica pt copii.Chiar in fata hotelului era un debarcader unde se organizeaza mici excursii in largul marii Rosii,scufundari la suprafata (SUper!), barci cu fund de sticla, pescuit etc.. Alte excursii> Cairo, Luxor, in desert cu camila, jeep, ATV-ul.
In rest, poti calatori cu busul, costul biletului il negociezi..de fapt totul se negociaza acolo..in afara de supermarketuri si farmacii.

http://photos.yahoo.com/darbyshaw79

Mergi la inceput